Nέο σκάνδαλο στη FIFA: Οι Γερμανοί εξαγόρασαν το Μουντιάλ του 2006!

Nέο σκάνδαλο στη FIFA: Οι Γερμανοί εξαγόρασαν το Μουντιάλ του 2006!

Ένα ακόμα σκάνδαλο έρχεται να αναστατώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην FIFA, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel η Γερμανία χρησιμοποίησε μη νόμιμους τρόπους για της ανατεθεί το Μουντιάλ του 2006

Nέο σκάνδαλο στη FIFA: Οι Γερμανοί εξαγόρασαν το Μουντιάλ του 2006!
Όπως όλα δείχνουν, η FIFA αποδεικνύεται ο λάκος των φιδιών και των σκανδάλων. Και δεν είναι μόνο τα πρόσφατα περιστατικά με τον Μπλάτερ και τον Πλατινί, τα σκάνδαλα, τις υπαιρέσεις και όλα όσα έχουν γραφτεί για την τουλάχιστον ύποπτη ανάθεση των επερχόμενων Μουντιάλ στην Ρωσία και το Κατάρ. Η ιστορία των ατασθαλιών φαίνεται ότι πηγαίνει πολύ πίσω, και αφορά πρόσωπα και καταστάσεις υπεράνω κάθε υποψίας, όπως αποκαλύπτει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel και το οποίο αφήνει έντονες υπόνοιες ότι η ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στην Γερμανία εξαγοράστηκε με παράνομο τρόπο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανική επιτροή για την προώθηση της διοργάνωσης είχε δημιουργήσει ένα ειδικό κρυφό ταμείο, το οποίο είχε γεμίσει με χρήματα από τον τότε πρόεδρο της Adidas Robert Louis-Dreyfus και είχε φθάσει κάποια στιγμή στα 10,3 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 6,7 εκατομμύρια ευρώ).

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τόσο ο «πολύς» Φράντς Μπεκεμπάουερ όσο και ο Βόλβγκαν Νιερσμπαχ (ο νυν πρόεδρος της της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) μαζί με άλλους υψηλά ιστάμενους στο γερμανικό ποδόσφαιρο, ήταν γνώστες για την ύπαρξη του μυστικού αυτού ταμείου ήδη από το 2005. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που υπάρχουν, το αφεντικό της Adidas (επίσημος σπόνσορας της Γερμανικής Ομάδας εκείνη την εποχή) είχε δανείσει τα χρήματα πολύ πριν την ανακοίνωση της ανάθεσης του Μουντιάλ στην Γερμανία, που έγινε στις 6 Ιουλίου του 2000. Το «δάνειο» ποτέ δεν εμφανίστηκε στους επίσημους ισολογισμούς της επιτροπής, ακόμα και όταν επιβεβαιώθηκε η ανάθεση του Μουντιάλ στη Γερμανία.

Κλείσιμο
Ενάμισι χρόνο πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλου, ο Nτρέϊφους ζήτησε πίσω το δάνειο και ο Μπεκεμπάουερ μαζί με τον Νίερμπαχ άρχισαν να ψάχνουν έναν τρόπο το 2005 να ξεπληρώσουν πίσω τα χρήματα. Ο τρόπος που βρέθηκε αφορούσε την δωρεά ενός ποσού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ για ένα γκαλά της FIFA το οποίο ήταν σχεδιασμένο να γίνει στο Βερολίνο αλλά αργότερα ακυρώθηκε. Τα χρήματα πληρώθηκαν σε έναν λογαριασμό της FIFA στην Γενεύη, και από εκεί φέρεται να μεταφέρθηκαν σε έναν λογαριασμό στην Ζυρίχη ο οποίος ανήκε στον Ντρέϊφους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το περιοδικό, τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να εξασφαλιστούν τέσσερις ψήφου που ανήκαν σε εκπροσώπους της Ασίας στην 24μελή Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA. Οι τέσσερις Ασιάτες προσχώρησαν στο Ευρωπαϊκό μέτωπο των αντιπροσώπων με αποτέλεσμα το τουρνουά να ανατεθεί σην Γερμανία, στην ψηφοφορία του Ιουλίου του 2000, ιδίως μετά την απόφαση του Τσαρλ Ντέμπσεϊ της Νέας Ζηλανδίας να απέχει απροσδόκητα από την ψηφοφορία. Και με την ψηφοφορία να είναι τελικά στο οριακό και αρκετά ύποπτο 12 υπέρ της Γερμανίας και 11 κατά.

Μετά την έκταση που πήρε το δημοσίευμα του Spiegel ο Μπεκεμπάουερ και ο Νιερσμπαχ δεν έκαναν κανένα σχόλιο σχετικά με όσα τους αποδίδονται. «Δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις μέσα σε 24 ώρες» είπαν. Αλλά σήμερα έστειλαν ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο παραδέχθηκαν ότι η  η Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 έκανε μια πληρωμή, τον Απρίλιο του 2005, περίπου 6,7 εκατομμύρια € στη FIFA.

Πάντως υψηλά ιστάμενοι της FIFA δήλωσαν ότι είναι πιθανό ότι η πληρωμή δεν χρησιμοποιήθηκε για τους προδιαγεγραμμένους σκοπούς (το πολιτιστικό πρόγραμμα της FIFA). Ωστόσο, οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι η πληρωμή δεν είχε καμία σχέση με την απονομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πιθανή εμπλοκή των δύο ισχυρών ανδρών του γερμανικού ποδοσφαίρου σε κάποιου τύπου σκάνδαλο και την εξαγορά ψήφων όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως και να έχει το δημοσίευμα του Spiegel φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ξετυλίγει το πουλόβερ ακόμα μιας σκοτεινής υπόθεσης για την FIFA, με ανθρώπους υπεράνω υποψίας και μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να είναι αναμεμιγμένα σε μεγάλα σκάνδαλα και απίστευτες παρατυπίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης