Με ηγέτη τον Μπουονανότε, 3-1 η ΑΕΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα

Με ηγέτη τον Μπουονανότε, 3-1 η ΑΕΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα

Η Ένωση επικράτησε με δύο γκολ του Μπουονανότε και ένα του Βάργκας - Δύο αποβολές για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Με ηγέτη τον Μπουονανότε, 3-1 η ΑΕΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα
Με ηγέτη τον Ντιέγκο Μπουονανότε, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με σκορ 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Με ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και μια γκολάρα που θύμισε έναν άλλο –πολύ διασημότερο- Ντιέγκο, ο Αργεντινός γύρισε μόνος του το παιχνίδι (όταν ο Ακόστα είχε δώσει προβάδισμα). 

Μοιραίος για την «Ένωση» ο Κρισάντους, σπατάλησε κραυγαλέες ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς και χρειάστηκαν οι (δίκαιες) αποβολές των Μιχαήλ (74’) και Τζημόπουλου (80’) για να ηρεμήσουν οι «κιτρινόμαυροι» και να κλειδώσουν το τρίποντο με γκολ του Βάργκας. 


Πώς έπαιξε 

Με αρκετές αλλαγές -σε σχέση με τα προηγούμενα ματς- και βασικό για πρώτη φορά τον Ντιέγκο Μπουονανότε ήταν η ενδεκάδα που επέλεξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» προτίμησε τελικά τον Σοϊλέδη αντί του Ντίντακ, ενώ άφησε στον πάγκο τους Αραβίδη και Βάργκας. Έτσι, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: 

Κάτω από τα δοκάρια ο Μπαρόχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος και Γκάλο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Σιμόες, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Μπουονανότε (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Κρισάντους. 

Το ματς 

Η ζωή του Ντιέγκο Μπουονανότε ούτως ή άλλως (μ’ όσα έχει περάσει) θα μπορούσε να ‘ναι ταινία. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει όμως και με το ντεμπούτο του στην ΑΕΚ. Γιατί ακόμα κι ο ίδιος να ‘γραφε το… σενάριο, τόσο ιδανικό δεν θα το έκανε! Πρωταγωνιστής από το πρώτο λεπτό, ο Αργεντινός προσπαθούσε να σπάσει με κάθετες πάσες την άμυνα. Ήταν ο κινητήριος μοχλός των «κιτρινόμαυρων». Μα κυρίως ήταν εκείνος που τους πήρε απ’ το χέρι όταν στράβωσαν τα πράγματα. 

Διότι ο εξαιρετικά στημένος ΠΑΣ δεν αρκέστηκε στο να προειδοποιήσει με βολέ του Τζημόπουλου. Έκανε και πράξη την απειλή του, με το σουτ του Ακόστα να παγώνει την εξέδρα. Πού να ‘ξερε όμως εκείνη ότι σε λιγότερη από μισή ώρα θα παραληρούσε. Βλέποντας τον Μπουονανότε να παίρνει πάνω του την ομάδα -όπως πήρε όλη την άμυνα του ΠΑΣ πριν ανατραπεί. Να εξαργυρώνει άψογα το πέναλτι. Και λίγο αργότερα ν’ αποκαθιστά την τάξη με μια ντρίμπλα που έφερε ιλίγγους στον Τζημόπουλο κι ένα γκολ που μόνο αρτίστας της μπάλας μπορεί να πετύχει. 

Ένας εξίσου «καλλιτεχνικός» συνδυασμός, βέβαια, θα μπορούσε να καθαρίσει πρόωρα το ματς για την ΑΕΚ. Αφότου όμως οι Μπουονανότε, Πλατέλλας και Γκάλο έκρυψαν την μπάλα (αμέσως μετά την ανάπαυλα), ο Κρισάντους απέτυχε να την εμφανίσει από κοντά στα δίχτυα. Και το χειρότερο ήταν πως μπορούσε να αποτύχει ακόμα πιο… παταγωδώς. Όταν ο Μπαρμπόσα του σέρβιρε έτοιμο γκολ (με άψογη σέντρα), αλλά ο Νιγηριανός έμεινε και πάλι «νηστικός»! Κάπως έτσι, το σκορ έμενε ρευστό και ο ΠΑΣ έμενε μέσα στο παιχνίδι. 

Σταδιακά λοιπόν κέρδισε μέτρα. Εκμεταλλευόμενος και την αναίτια οπισθοχώρηση της ΑΕΚ, την πίεσε. Και σε κάποιες περιπτώσεις την απείλησε με ισοφάριση. Πάνω όμως που το άγχος άρχισε να γίνεται φανερό, ο Βάργκας έδωσε τη λύση. Και κερδίζοντας τη δίκαιη αποβολή του Μιχαήλ, αποφόρτισε τους «κιτρινόμαυρους». Αφότου έφυγε λοιπόν απ’ το γήπεδο (επίσης με σωστή αποβολή) ο Τζημόπουλος κι επέστρεψε σ’ αυτό ο Μάνταλος, όλα τελείωσαν. Και το γκολ του Βάργκας έγινε απλά το κερασάκι στην τούρτα της δεύτερης φετινής νίκης της ΑΕΚ. 

Πηγή: www.sport-fm.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης