Εθνική Ελλάδας: Νίκη με τη Β. Ιρλανδία ή... χανόμαστε!

Εθνική Ελλάδας: Νίκη με τη Β. Ιρλανδία ή... χανόμαστε!

Ο ένας βαθμός σε δύο παιχνίδια δεν ήταν ο απολογισμός που περίμεναν όλοι στην Εθνική και απόψε θέλουν το «τρίποντο» για να επανακάμψουν - Αλλαγές στην ενδεκάδα ετοιμάζει ο Ρανιέρι - «Δεν είναι τελικός», υποστηρίζουν οι παίκτες - Κάλεσμα στον κόσμο για δυναμικό παρών στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Εθνική Ελλάδας: Νίκη με τη Β. Ιρλανδία ή... χανόμαστε!
Το πιο σημαντικό παιχνίδι για την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2016 δίνει απόψε η Εθνική Ελλάδας απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία. Τόσο η ήττα στην πρεμιέρα από τη Ρουμανία, όσο και η ισοπαλία στο Ελσίνκι με τη Φινλανδία έχουν κάνει επιτακτική τη νίκη για τους διεθνείς μας, ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία. Ένα θετικό αποτέλεσμα μάλιστα θα έχει διπλή σημασία, καθώς οι αντίπαλοί μας βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς σε δύο παιχνίδια. 

Η χθεσινή τελευταία προπόνηση της Εθνικής έγινε παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή.

Κλείσιμο


Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Γιώργος Σαρρής μίλησε στους διεθνείς και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, με τους παίκτες να δηλώνουν ότι περιμένουν μεγάλη προσέλευση κόσμου, αφού θα είναι το πρώτο ματς της Εθνικής με κόσμο στα προκριματικά.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι είδε όλους τους παίκτες του να βγάζουν κανονικά το πρόγραμμα και να δηλώνουν έτοιμοι για το κρίσιμο ματς.



Στις σκέψεις του Ιταλού τεχνικού είναι να επαναφέρει στο δεξί άκρο της άμυνας τον Βασίλη Τοροσίδη, δίνοντας την αριστερή πλευρά στον Κώστα Σταφυλίδη. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνει εκτός ο Λουκάς Βύντρα. Όσον αφορά στη μεσαία γραμμή, γεγονός είναι ότι αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο δεύτερο ημίχρονο και πιθανόν να υπάρξει μια αλλαγή: Παρά την κούραση του Ταχτσίδη και τη μέτρια εμφάνιση του Μανιάτη, οι δυο τους αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι, με τον Πέτρο Μάνταλο να «φλερτάρει» με τη θέση του Σάμαρη που είχε πολλές λανθασμένες επιλογές.



Στην επίθεση, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Κλάους Αθανασιάδη στην ενδεκάδα, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να διεκδικεί τη μια θέση στα άκρα, είτε αντί του Μαυρία, είτε αντί του Καρέλη.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Καρνέζης - Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης - Μανιάτης, Ταχτσίδης, Μάνταλος - Σαλπιγγίδης, Καρέλης, Αθανασιάδης.



«Δεν είναι τελικός με Βόρειο Ιρλανδία»

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τόσο ο Βαγγέλης Μόρας όσο και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ξεκαθάρισαν πως η αναμέτρηση της Ελλάδας με την Βόρειο Ιρλανδία δεν είναι τελικός και αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της νίκης. «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχουν κερδίσει και τα δύο ματς και πρέπει να πάρουμε τη νίκη μέσα στην έδρα μας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Η Ιρλανδία είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και παίζει δυνατό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Από εμάς δε λείπει η θέληση να κάνουμε κάτι καλό. Περιμένουμε πως και πως τον αγώνα», ανέφερε ο Μόρας, συμπληρώνοντας: «Προτού ξεκινήσει αυτή η πορεία λέγαμε ότι εμείς είμαστε φαβορί μαζί με τη Ρουμανία. Αυτό έδειχνε το γκρουπ. Ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο εύκολο και τα φαβορί δεν είναι πάντα. Στον αγωνιστικό χώρο χρειάζεται να δείξουμε ότι είναι το φαβορί δεν επιβεβαιώνουν πάντα τους χαρακτηρισμούς τους. Έχουμε έναν βαθμό. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στους τέσσερις, επειδή είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Ελπίζουμε να έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας στο αυριανό παιχνίδι, επειδή είναι πολύ σημαντικοί για εμάς».



Παράλληλα οι δύο διεθνείς κάλεσαν τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στο «Γ. Καραϊσκάκης». Συγκεκριμένα ο Ταχτσίδης είπε: «Ο κόσμος μας έλειψε πολύ στο πρώτο παιχνίδι. Δεν θα μας αυξήσει την πίεση η παρουσία του. Ελπίζω να έρθουν πολλοί άνθρωποι στο γήπεδο. Να κερδίσουμε όλοι μαζί: ο κόσμος και εμείς. Χρειαζόμαστε τη νίκη για να πάρουμε τα πάνω μας για τη συνέχεια».



Ο' Νιλ: «Το πιο δύσκολο παιχνίδι για μας»

Από την πλευρά του ο προπονητής της Βόρειας Ιρλανδίας χαρακτήρισε την αναμέτρηση με την Ελλάδα ως την πιο δύσκολη πρόκληση της καριέρας του: «Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις και γι' αυτό θα είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Είχε μια δύσκολη αρχή αλλά παραμένει στις κορυφαίες ομάδες». Όσον αφορά τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό ανέφερε: «Ο Ρανιέρι είναι πολύ καλός προπονητής, έχει προπονήσει πολύ μεγάλους συλλόγους και μακάρι να αποκτήσω κι εγώ το βιογραφικό του».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης