Σαρρής, Γκαγκάτσης, Πιλάβιος στους «27» που διώκονται για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ

Σαρρής, Γκαγκάτσης, Πιλάβιος στους «27» που διώκονται για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απιστίας - Η ζημιά για το Δημόσιο ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ

Σαρρής, Γκαγκάτσης, Πιλάβιος στους «27» που διώκονται για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ
Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος 27 προσώπων – ανάμεσά τους και πρώην πρόεδροι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) - κατέληξε η μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τις κάρτες υγείας των αθλητών. Την άσκηση της δίωξης παρήγγειλε ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Παναγιώτης Αθανασίου ενώ την έρευνα διενήργησε η επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κυρία Αγγελική Κουρινιώτη.

Ειδικότερα, η δίωξη στρέφεται κατά 27 συνολικά προσώπων στα οποία συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης και Σοφοκλής Πιλάβιος και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και νυν σύμβουλος Γιάννης Οικονομίδης. Τα υπόλοιπα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των κατηγορουμένων είναι στο σύνολό τους μέλη της ΕΠΟ, που συμμετείχαν σε συνεδριάσεις και έλαβαν αποφάσεις για την κάρτα υγείας, που φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με ποσό μεγαλύτερο των 9 εκατ. ευρω.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά συμβάσεις της ΕΠΟ με δυο εταιρίες που ανέλαβαν να πραγματοποιούν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές έναντι υψηλού αντιτίμου. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, ενώ έπρεπε να πραγματοποιηθούν 1,5 εκατ. μετρήσεις τελικά έγιναν μόλις 15.530. Μετά από έλεγχο, δε, του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι μια από τις συμβάσεις μεταξύ της ΕΠΟ και της εταιρείας OPEDEK A.E, που είχε υπογραφεί το 2005 προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς σε όλη τη χώρα καθώς και τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε αθλητές. Προηγουμένως η ΕΠΟ είχε επιχορηγηθεί από την ΟΥΕΦΑ με 1 εκατομμύριο ευρώ για αυτό ακριβώς το σκοπό. Η εταιρία όμως με την οποία υπογράφηκε η σύμβαση απορροφήθηκε και η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS , ενώ υπογράφηκε καινούργια σύμβαση στις 19/2/2010 για την αξιόπιστη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών και την διενέργεια ειδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα όμως για την περίοδο 2006-2011 η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατομ. Ευρώ που αντιστοιχούν σε 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις, όμως στην πραγματικότητα αυτές οι μετρήσεις δεν έγιναν ποτέ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης