Ο Γιάγια Τουρέ απειλεί ότι οι μαύροι παίκτες θα μποϊκoτάρουν το Μουντιάλ στη Ρωσία!

Ο Γιάγια Τουρέ απειλεί ότι οι μαύροι παίκτες θα μποϊκoτάρουν το Μουντιάλ στη Ρωσία!

Μετά την επίθεση που δέχθηκε στη Ρωσία, ο Γιάγια Τουρέ προειδοποιεί ότι οι μαύροι παίκτες θα μποϊκοτάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που θα γίνει στη χώρα, αν δεν είναι σίγουροι πως κάνει κινήσεις για την καταπολέμηση του ρατσισμού

Ο Γιάγια Τουρέ απειλεί ότι οι μαύροι παίκτες θα μποϊκoτάρουν το Μουντιάλ στη Ρωσία!
«Αν δεν είμαστε βέβαιοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στη Ρωσία, τότε δεν θα έρθουμε», προειδοποίησε ο Γιάγια Τουρέ, μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στο γήπεδο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο σύλλογος της Ρωσίας, πάντως, αρνείται ότι υπήρχε ρατσιστική συνθηματολογία και κάνει λόγο για «έκπληξη και απογοήτευση» από τις δηλώσεις του παίκτη!

Στην ανακοίνωσή τού αναφέρει ότι από τη μελέτη του βίντεο δεν βρέθηκαν συνθήματα με τέτοιο περιεχόμενο, ενώ ο συμπατριώτης του Τουρέ, Σεϊντού Ντουμπιά που παίζει στην ΤΣΣΚΑ, υποστήριξε: «Δεν άκουσα τίποτα τέτοιο από τους οπαδούς μας. Ναι, είναι πάντα θορυβώδεις όταν υποστηρίζουν την ομάδα τους και προσπαθούν να πιέσουν τον αντίπαλο, αλλά δεν θα επέτρεπαν στους εαυτούς τους ρατσιστικά συνθήματα. Οπότε ο συμπαίκτης μου στην Ακτή Ελεφαντοστού ξεκάθαρα υπερβάλει!»

Η ομάδα της πρωτεύουσας θα απολογηθεί πάντως στις 30 Οκτωβρίου και η UEFA, που τελευταία έχει σκληρύνει τη στάση της σε θέματα ρατσισμού, είναι πιθανόν να προχωρήσει σε τιμωρία έδρας. Ο Λιρόι Ροσίνιορ, πρώην επιθετικός της Γουέστ Χαμ, ο οποίος εργάζεται στην οργάνωση «Show Racism the Red Card», τόνισε στο BBC ότι η απειλή για μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ της Ρωσίας ίσως κάνει τη FIFA να πάρει περισσότερα και πιο ουσιαστικά μέτρα κατά του ρατσισμού.
Κλείσιμο

Πηγή:
gazzetta.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης