Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 τη Μακάμπι Χάιφα σε έναν αγώνα - θρίλερ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 τη Μακάμπι Χάιφα σε έναν αγώνα - θρίλερ

Βρέθηκε πίσω σκορ 2-0, έχασε δύο πέναλτι με τον Στοχ, όμως τα έφερε όλα... τούμπα και νίκησε 3-2 την Μακάμπι Χάϊφα! Βίτορ, Νίνης και «Σάλπι» τα γκολ - Το 1-1 της Σαχτάρ με την Άλκμααρ τον ευνοεί

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 τη Μακάμπι Χάιφα σε έναν αγώνα - θρίλερ
Ο ΠΑΟΚ, έμεινε από νωρίς με δύο τέρματα πίσω στο σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Βίτορ και τον Νίνη, έχασε δύο πέναλτι με τον Στοχ, όμως με μια άκρως επαγγελματική και ευρωπαϊκού επιπέδου εμφάνιση, στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 3-2 της Μακάμπι Χάιφα.

Ο Ντλόβου (13') άνοιξε το σκορ, για να έρθει γρήγορα ο Γκολάσα (21') να δώσει αέρα δύο τερμάτων στους Ισραηλινούς. Από εκεί και πέρα, αρχικά ο Βίτορ (35') και στη συνέχεια ο Νίνης (39') έφεραν τα πράγματα στα ίσια, για να έρθει και πάλι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (66') να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Το ματς
Κλείσιμο
Απίστευτα πράγματα… Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του πρώτου ημίχρονου. Τέσσερα γκολ, δύο χαμένα πέναλτι, ένα δοκάρι και μια φανταστική επιστροφή του ΠΑΟΚ από το 2-0 της Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί φρόντισαν πολύ νωρίς να «παγώσουν» την Τούμπα, να πάρουν προβάδισμα με 2-0 και να… «ξυπνήσουν» τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άρχισε να κάνει επιθέσεις κατά κύματα.

Η ομάδα του Στέφενς εκμεταλλεύεται την μεγάλη της δύναμη, τις στημένες φάσεις. Ο Βίτορ δήλωσε πιστός στο ραντεβού του με το σκοράρισμα, έβαλε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και λίγο αργότερα ήρθε το πρώτο πέναλτι που ο Στοχ πέταξε στα σκουπίδια. Το δοκάρι του Νίνη στο ριμπάουντ κράτησε για λίγο τους Ισραηλινούς μπροστά στο σκορ, όμως στη συνέχεια της φάσης ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-2. Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να κλείσει ιδανικά με τον ΠΑΟΚ στη θέση του οδηγού, όμως ο Στοχ πέταξε στα σκουπίδια το νέο πέναλτι που κέρδισε ο «δικέφαλος» από τον Τσότσαλιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν λογικό ο ρυθμός έπεσε. Η Μακάμπι μαζεύτηκε αρκετά μέτρα πίσω, περίμενε πολύ τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήλεγχε απόλυτα το πώς πήγαινε το παιχνίδι. Σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που έκανε η ομάδα του Στέφενς έφτασε και στο τρίτο γκολ με ποιον άλλο; Τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο Λίνο, το έδωσε… έτοιμο και εκείνος την έσπρωξε στα δίχτυα, κάνοντας την μεγάλη ανατροπή.

Τα λεπτά που κύλησαν μέχρι το φινάλε βρήκαν τον ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται πολύ καλά το παιχνίδι, να κυκλοφορεί την μπάλα, να φτάνει κάποιες φορές με αξιώσεις στην εστία του Σαράνοφ, όμως να μην καταφέρνει να πετύχει άλλο γκολ. Η Μακάμπι πίεσε, όμως από την στιγμή που οι Θεσσαλονικείς έκαναν την ανατροπή, πολύ δύσκολα θα έχαναν αυτό το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (78’ Βούκιτς), Νίνης (60’ Λούκας), Στοχ, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόρενς, Νέτσιντ.

Μακάμπι Χάιφα (Αρίκ Μπεναντό): Σαράνοφ, Μεσούμαρ (73’ Αζουλάι), Ταβάτα, Πιλιάφσκι, Τσότσαλιτς, Γιαντίν, Γκολάσα, Μπόκολι, Ράγιος, Εζρά, Ντλόβου.

Στον πάγκο: Έντρι, Γκαμπάι, Κεϊνάν, Αμπουκράτ, Αμπουχατζίρα, Κάταν.

Διατητής: Τεϊσέιρα (Ισπανία)
Βοηθοί: Κασάδο (Ισπανία), Σομπρίνο (Ισπανία)
Γήπεδο: Τούμπα

Πηγή: sportfm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης