H πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε γήπεδο ράγκμπι!

H πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε γήπεδο ράγκμπι!

Το Μάιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα

Δεν τα κατάφεραν οι 37 Κινέζοι ανθρακωρύχοι
H πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε γήπεδο ράγκμπι!
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, μετατρέπουν αυτήν την Παρασκευή την πλατεία Αριστοτέλους σε γήπεδο ράγκμπι, με αφορμή την εκδήλωση ανοιχτής παρουσίασης του αθλήματος στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπι, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2014.

Για τις ανάγκες του αθλήματος, ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί οι εργασίες επίστρωσης με χλοοτάπητα στην πλατεία Αριστοτέλους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, καθώς και εθελοντές αθλητές του ράγκμπι από ομάδες της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 18:30.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την ονομασία «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», θα πραγματοποιηθούν αγώνες ράγκμπι, όπου θα συμμετάσχουν η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι ανδρών, η Εθνική γυναικών και σύλλογοι απ' όλη την Ελλάδα.

Κλείσιμο
Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πραγματοποιήσουν αγώνες επίδειξης, προκειμένου να προσελκύσουν το κοινό με σκοπό να θέσουν τις βάσεις για τη διάδοση του άγνωστου αυτού αθλήματος στη χώρα μας.

"Είναι πολύ σημαντικό για τον αθλητικό κόσμο της πόλης να έρχεται σε επαφή και να γνωρίζει αθλήματα, τα οποία δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο" σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Και συμπλήρωσε: "Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η πόλη μας «φορά» αθλητική στολή στην κεντρική της πλατεία, δίνοντας έστω για λίγο μια άλλη διάσταση στον αστικό δημόσιο χώρο. Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που αποτελεί ευγενική χορηγία του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, είναι να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το άθλημα του ράγκμπι, εν όψει και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2014 στην πόλη μας. Καλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν και παρακολουθήσουν αυτό το πραγματικά πολύ δυναμικό άθλημα που σε άλλες χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, είναι εξαιρετικά δημοφιλές".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης