Τουρκία: Αθώοι όλοι οι σύλλογοι για την υπόθεση των «στημένων»

Τουρκία: Αθώοι όλοι οι σύλλογοι για την υπόθεση των «στημένων»

Πολύς θόρυβος για το τίποτα αποδείχθηκε τελικά η υπόθεση των προσυμφωνημένων αγώνων στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Τουρκία: Αθώοι όλοι οι σύλλογοι για την υπόθεση των «στημένων»
Πολύς θόρυβος για το τίποτα αποδείχθηκε τελικά η υπόθεση των προσυμφωνημένων αγώνων στο τουρκικό πρωτάθλημα. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας αθώωσε όλους τους συλλόγους (συνολικά 16) που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε «στημένες» συναντήσεις, αρκούμενη στην τιμωρία κάποιων παραγόντων και ποδοσφαιριστών. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απεφάνθη ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να στηρίξουν τις αποδιδόμενες κατηγορίες, απαλλάσσοντας τις εμπλεκόμενες ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι στο «σκάνδαλο των στημένων» φέρονταν ως αναμεμειγμένοι οι κορυφαίοι σύλλογοι της χώρας, όπως η πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε (αποκλείστηκε από το τσάμπιονς λιγκ γι αυτόν το λόγο), η Γαλατασαράι, η Τραμπζονσπόρ και η Μπεσίκτας.

Η υπόθεση, πάντως, εκκρεμεί ακόμη στην τουρκική δικαιοσύνη, καθώς 93 άτομα έχουν κληθεί να απολογηθούν ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων, μιας και οι αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι σε (τουλάχιστον) 19 αγώνες της Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας, την περίοδο 2010-11, τα αποτελέσματα είχαν «προσυμφωνηθεί».

Με τριετή αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Ιμπραΐμ Ακίν της Γκατζιάντεπσπορ (τότε έπαιζε στην Ισταμπούλσπορ) και με διετή ο Σερντάρ Κουλμπιγκέ της Ανκαραγκουτσού. Δύο διοικητικά στελέχη της Φενέρ, οι Ιλχάν Εκσίογλου και Σεκίπ Μοστούρογλου, τιμωρήθηκαν για τρία κι έναν χρόνο αντίστοιχα. Ο σάλος όμως έχει προκληθεί από την αθώωση του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες αν και αρχικά είχε προφυλακιστεί, με την εισήγηση των εισαγγελέων να κάνει λόγο για κάθειρξη 147 ετών!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης