Euroleague: Οι 13 μέτοχοι θα ψηφίσουν Βελιγράδι ή Αθήνα ως έδρα του Final-4 του 2026

Euroleague: Οι 13 μέτοχοι θα ψηφίσουν Βελιγράδι ή Αθήνα ως έδρα του Final-4 του 2026

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για το Final-4 που είναι προγραμματισμένο για τις 22 και 24 Μαΐου του 2026

Euroleague: Οι 13 μέτοχοι θα ψηφίσουν Βελιγράδι ή Αθήνα ως έδρα του Final-4 του 2026
Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε την πόλη που θα διοργανώσει το Final-4 της Euroleague το 2026. 

H διοργανώτρια έκανε γνωστό ότι το Final-4 θα διεξαχθεί στις 22 και 24/5/2026. Στις 22 θα έχουμε τους δύο ημιτελικούς και στις 24 τον τελικό αφού ο «μικρός τελικός» καταργήθηκε. 

Δεν έκανε όμως γνωστό ποια θα είναι η έδρα του Final-4. Οι 13 μέτοχοι τα... είπαν και πήραν αποφάσεις για διάφορα θέματα μέσω τηλεδιάσκεψης και αυτό που μάθαμε επίσημα είναι ότι το Final-4 θα διεξαχθεί σε Βελιγράδι ή Αθήνα. 

Η Αθήνα κατέθεσε πρόταση που ξεπερνά τα 8,5 εκατ. ευρώ και το Βελιγράδι που είχε βάλει στο τραπέζι, εδώ και καιρό πρόταση της τάξεως των 7,5 εκατ. ευρώ, ζήτησε παράταση. 

Η πρόταση της Αθήνας έβαλε πίεση στο Βελιγράδι και τα ΜΜΕ στη Σερβία αναφέρουν ότι θα επανέλθει το Βελιγράδι με πρόταση που θα αγγίξει τα 9 εκατ. ευρώ. 

Μ' αυτά και μ' αυτά απόφαση δεν πάρθηκε και αυτή αναμένεται τις επόμενες ημέρες ή το αργότερο έως τα μέσα Ιουλίου. Το ΟΑΚΑ ή η Stark Arena θα πάρουν το χρίσμα από τους μετόχους της Euroleague. 

Οι 13 μέτοχοι της Euroleague θα αξιολογήσουν τις προτάσεις και θα αποφασίσουν. Όλα θα κριθούν στην ψηφοφορία και δεν θα «περάσει» απλά η πιο συμφέρουσα οικονομικά πρόταση. 

Αυτό έγινε με το Άμπου Ντάμπι αλλά ούτε το Βελιγράδι ούτε η Αθήνα μπορεί να φτάσουν στα χρήματα που έδωσαν τα ΗΑΕ για να πάρουν τα Final-4 του 2025, του 2027 και του 2029. 

Κλείσιμο
Το Άμπου Ντάμπι φέρεται να έδωσε 75 εκατ. ευρώ και για τα 3 χρόνια, δηλαδή 25 εκατ. ευρώ ανά έτος. Θυμίζουμε πέρσι το Βελιγράδι έμοιαζε με φαβορί για το Final-4 του 2025 αλλά οι μέτοχοι της Euroleague δεν μπορούσαν  να πουν «όχι» στα λεφτά του Άμπου Ντάμπι. 

Ποιοι είναι όμως οι 13 μέτοχοι της Euroleague που θα ψηφίσουν; Είναι οι:  Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Εφές, Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια (Ισπανία), Μακάμπι (Ισραήλ), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Βιλερμπάν (Γαλλία), Μπάγερν (Γερμανία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία).


Σήμερα το Βελιγράδι μοιάζει με φαβορί να φιλοξενήσει το Final-4. Το Βελιγράδι το διοργάνωσε το 2018 και το 2022 και η Αθήνα έχει να το φιλοξενήσει από το 2007 (ΟΑΚΑ) ενώ το 1993 είχε διεξαχθεί στο ΣΕΦ. 

Η EuroLeague Basketball πάντως  ανέφερε στην επίσημη ενημέρωσή της: «Το Board εξέτασε την εξέλιξη της διαδικασίας ανάθεσης της διοργάνωσης των Final Four της EuroLeague για τις σεζόν 2026 και 2027. Οι συζητήσεις με τις υποψήφιες πόλεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σύντομα».


Ειδήσεις σήμερα:

Εξαφάνιση 16χρονης στα Πετράλωνα - «Έφυγε για μια βόλτα με την παρέα της και δεν ξαναγύρισε»

Νίκος Πλακιάς: Δεν μίλησε κανείς για λαθρεμπόριο και παράνομο φορτίο – Τι έγινε ρε παιδιά, δύο χρόνια ψέμματα;

Ζωή Λάσκαρη: Κατασχέθηκαν τα κοσμήματά της - Πάγωσε ξανά η δημοπρασία με δικαστική απόφαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης