Πέταξε για Βερολίνο η αποστολή του Ολυμπιακού - Ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί, είπε ο Μπαρτζώκας - Βίντεο, φωτογραφίες

Πέταξε για Βερολίνο η αποστολή του Ολυμπιακού - Ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί, είπε ο Μπαρτζώκας - Βίντεο, φωτογραφίες

Χωρίς προβλήματα στο Βερολίνο για το Final-4 o Ολυμπιακός - Την Παρασκευή (22:00) ο ημιτελικός με τη Ρεάλ Μαδρίτης

6228293

Την ελπίδα να είναι φέτος ο Ολυμπιακός λίγο πιο τυχερός σε σχέση με την προηγούμενη διετία εξέφρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, σε δηλώσεις του λίγο πριν την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής για το Βερολίνο, όπου το διάστημα 24-26 Μαΐου θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ της Euroleague.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 79-78 στον τελικό από τη Ρεάλ, χάρη σε καλάθι του Σέρχιο Γιουλ, τρία δεύτερα πριν το τέλος, ενώ το 2022 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 77-74 από την Αναντολού Εφές στον ημιτελικό, με τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς στην εκπνοή του αγώνα. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» τόνισε ότι «γενικά η τύχη παίζει ρόλο στη ζωή, ας ελπίζουμε να είμαστε λίγο πιο τυχεροί φέτος, γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια, χάσαμε στην τελευταία φάση», ενώ, αναφερόμενος στον ημιτελικό με τη Ρεάλ, υπογράμμισε ότι «θα έχουμε τύχη, αν μείνουμε στο πλάνο και αν είμαστε λίγο τυχεροί».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1g688jbelop)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1g6l0x25ixd)
Κλείσιμο

6228347
6228348
6228305
6228293_2



Ο Μπαρτζώκας μίλησε:

- Για την τύχη: «Πάντα η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο, συνήθως τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες, σε μία απόφαση. Γενικά η τύχη παίζει ρόλο στη ζωή, ας ελπίζουμε να είμαστε λίγο πιο τυχεροί φέτος, γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια, χάσαμε στην τελευταία φάση».

Οι δηλώσεις Κ. Παπανικολαου κατά την αναχώρηση για το Βερολίνο



- Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη: «Έχουμε κάνει μία επαγγελματική προσέγγιση, με βάση και την εμπειρία των παικτών. Δεν πρέπει να κάνει κανείς κάτι ιδιαίτερο, δεν πρέπει να διαταράσσεται η ρουτίνα. Ξέρουμε πώς είναι, με τις συνεντεύξεις, με τη media day, με τους χορηγούς, αλλά η καθημερινότητα της ομάδας πρέπει να μείνει αλώβητη».

- Για το αν είναι ο πιο δύσκολος ημιτελικός ο φετινός: «Κάθε ημιτελικός, έχει πίεση και κρισιμότητα. Αν κρίνουμε βάσει δυναμικότητας, συμφωνώ, είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, μία πολύ καλή ομάδα και λόγω ονόματος, αλλά και με τις εμφανίσεις που έχει κάνει. Είναι οι δύο περσινοί φιναλίστ, θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και θα έχουμε τύχη, αν μείνουμε στο πλάνο και αν είμαστε λίγο τυχεροί».

6228274_2
6228260_2
6228265_2
6228247_2



- Για τη συμπαράσταση των οπαδών του Ολυμπιακού: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που μας πίστεψαν από τότε, πιστεύουν στη δουλειά μας. Συνολικά, έχουμε αποδείξει ότι πέρα από τον επαγγελματισμό, παίζουμε και για τη φανέλα του Ολυμπιακού, για το κλαμπ και την ομάδα. Μας συμπαραστέκονται και είμαστε ευγνώμονες, αυτός όμως είναι ο Ολυμπιακός, όπου και να παίζει έχει θερμή υποστήριξη».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, ευχήθηκε φέτος να έχει έρθει η σειρά της ομάδας του να ανέβει στην κορυφή. Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε:

- Για το αν ήρθε η ώρα των «ερυθρόλευκων»: «Κάθε φορά νιώθουμε ότι είναι η ώρα μας. Η σημασία είναι να πας και να κάνεις την δουλειά, ποτέ δεν λες ότι "άστο να το πάρει κάνας άλλος". Μακάρι να έχει έρθει η σειρά μας, να παρουσιαστούμε έτοιμοι και δυνατοί, ξεκινώντας από το παιχνίδι με την Ρεάλ, καθώς αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα και το μοναδικό πράγμα που έχουμε αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας, να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να βρεθούμε σε άλλον έναν τελικό, για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

- Για το αν η τύχη τους χρωστάει κάτι από τον περσινό τελικό: «Το έχω ξαναπεί πως κάθε φάιναλ φορ είναι διαφορετικό. Τώρα τα χρωστούμενα γενικά δεν παίζουν ρόλο. Σημασία έχει οι ομάδες που θα πατήσουν στο παρκέ, ποια θα είναι σε καλύτερη βραδιά, ποια θα πάρει τις μικρές μάχες που θα τις δώσει ένα προβάδισμα και εκεί θα κριθεί ένας αγώνας. Από την στιγμή που η μπάλα θα βρεθεί στον αέρα στο τζάμπολ, όλα τα υπόλοιπα σβήνουν και δεν μετράει τίποτα. Ούτε η προϊστορία, ούτε καν καλά - καλά τι έχει γίνει στην regular season».

Οι δηλώσεις του Ν. Μιλουτίνοφ κατά την αναχώρηση  για το Βερολίνο



Στο μεταξύ, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος μετέχει για δεύτερη φορά σε φάιναλ φορ με τον Ολυμπιακό, εξέφρασε την ελπίδα η ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω, υπογράμμισε πως «πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια μας για να κερδίσουμε τη Ρεάλ», ενώ αναγνώρισε ότι «είναι βέβαια δύσκολος ο δρόμος μέχρι το τέλος». Ο Σέρβος σέντερ μίλησε:

- Για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ: «Είναι η δεύτερη φορά που πηγαίνω σε φάιναλ φορ με τον Ολυμπιακό και ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό από την άλλη φορά. Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Είναι βέβαια δύσκολος ο δρόμος μέχρι το τέλος. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

- Για την αξία της Ρεάλ Μαδρίτης: «Ή Ρεάλ έχει σπουδαίους ψηλούς, έχει σπουδαία γκαρντ. Είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Είδαμε όλοι πως έπαιξε μέσα στην σεζόν. Ήταν πρώτη γιατί έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ. Δεν είναι μόνο οι ψηλοί της. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια μας για να τους κερδίσουμε».

- Για τους χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στο Βερολίνο: «Δεν περίμενα τόσους πολλούς φίλους του Ολυμπιακού να βρεθούν στο Βερολίνο. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την συμπαράσταση τους όλη την σεζόν. Ακόμα και για το ότι μας πίστεψαν από την αρχή και φρόντισαν να πάρουν από νωρίς εισιτήρια για το φάιναλ φορ. Είμαι ευγνώμων και ελπίζω πως φέτος θα τους κάνουμε ακόμα πιο περήφανους απ' ότι πέρσι».

- Για το τι χρειάζεται η ομάδα σε ένα μεγάλο ραντεβού όπως το φάιναλ φορ: «Όταν παίζεις στο φάιναλ φορ, χρειάζεσαι τα πάντα. Χρειάζεσαι τύχη, κάτι που δεν είχαμε πέρσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, χρειάζεσαι καλή προετοιμασία και συγκέντρωση, για να κατακτήσεις το τρόπαιο».

Τέλος, δηλώσεις πριν από την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού έκανε και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Νίκος Λεπενιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου της ομάδας στο φάιναλ φορ του Βερολίνου. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Καταρχάς αντιμετωπίσαμε πιο μεγάλη ζήτηση ακόμα και από το Βελιγράδι. Ήταν κάτι εξωπραγματικό όλο αυτό που έγινε και ήταν η χειρότερη συνθήκη από πλευράς εισιτηρίων που πήραμε από την EuroLeague. Δηλαδή πήραμε τα λιγότερα εισιτήρια από όλα τα φάιναλ φορ που έχουμε συμμετάσχει.

Η εικόνα που έχουμε εμείς, επίσημα, από την Ευρωλίγκα είναι ότι αυτή τη στιγμή 4.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για το φάιναλ φορ, 2.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, 1.500 φίλαθλοι της Φενέρ και λιγότεροι από 1.000 της Ρεάλ. Πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν 5.000 Ολυμπιακοί στο γήπεδο του Βερολίνου.

Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Οι αιτήσεις ήταν χιλιάδες. Με την απόφαση που πήραμε, να δώσουμε εισιτήρια, ουσιαστικά, μόνο στους κατόχους διαρκείας, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια διαδικασία όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατική.

Υπήρχε τρομερή ζήτηση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν προμηθευτεί εισιτήρια νωρίτερα, μέσα από τη διαδικασία πώλησης της EuroLeague, κάτι που σημαίνει ότι είχαν εμπιστοσύνη στην ομάδα. Αυτό μας γεμίζει με μεγάλη χαρά. Όμως δεν είμαστε χαρούμενοι που δεν μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων μας.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας, γιατί πραγματικά τα τελευταία τρία χρόνια, κατά κάποιο τρόπο, γεμίζει τα φάιναλ φορ. Ειδικά τα δύο προηγούμενα χρόνια, αν δεν υπήρχαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, μπορεί να τα λέγαμε και αποτυχημένα από πλευράς πωλήσεων εισιτηρίων. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, μας γεμίζει πολύ ευθύνη και διάθεση να δώσουμε πίσω στον κόσμο πολύ μεγάλη χαρά.

Η Ευρωλίγκα ακολουθεί μια διαδικασία, με βάση και τα δεδομένα που υπάρχουν, για να έχει όλα τα φάιναλ φορ "sold-out". Αυτή τη φορά θεωρώ ότι έπρεπε να δοθούν περισσότερα εισιτήρια στις τέσσερις ομάδες. Άλλαξε ο αριθμός των εισιτηρίων που έδωσαν στις ομάδες. Άλλες φορές παίρναμε από 800 μέχρι και 1.600, που είχαμε πάρει στο Βελιγράδι, ενώ τώρα ήταν γύρω στα 500. Αυτό ήταν λάθος. Θεωρώ, όμως, ότι γενικά η Ευρωλίγκα προσπαθεί να γεμίσει το γήπεδο με φιλάθλους από όλες τις ομάδες.

Όμως, όταν πηγαίνουν στο φάιναλ φορ ομάδες με μεγάλη βάση φιλάθλων, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Φενέρ ή η Μακάμπι, εκεί δημιουργούνται τρομερά προβλήματα. Φυσικά, βλέπουμε και φαινόμενα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί από την Ευρωλίγκα νωρίτερα, να πωλούνται σε πολλαπλάσιες τιμές στο ίντερνετ. Δεν είναι εύκολο, θεωρώ, όμως ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Δυσοίωνες προβλέψεις - Θα ζήσουμε ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια των τελευταίων ετών

Κηδεία Ραϊσί: Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί στους δρόμους της Τεχεράνης - Φώναξαν «Θάνατος στις ΗΠΑ»

Κηφισιά: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον μαθητή που καταπλακώθηκε από πόρτα - «Παραμένει εκτός κινδύνου»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης