Η Ντόρτμουντ 1-0 την Παρί και μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό - Δείτε το γκολ

Η Ντόρτμουντ 1-0 την Παρί και μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό - Δείτε το γκολ

Το γκολ του Φούλκρουγκ στο 37' ήταν αυτό που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και έβαλε τους Γερμανούς σε θέση οδηγού στη μάχη της πρόκρισης - Τεράστιες χαμένες ευκαιρίες κι από τις δύο ομάδες στο Β' ημίχρονο

podosfairo-arthrou_2
Το τελικό σκορ μπορεί να κάνει αρκετούς να σκεφτούν ότι ήταν ένας κλασικός και συνάμα βαρετός ημιτελικός Champions League γεμάτος τακτική και ελάχιστες φάσεις, ωστόσο η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο που δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο μέρος του με τη Μπορούσια όμως να είναι πολύ πιο ουσιαστική και να καταφέρνει να πετυχαίνει το γκολ στο 37'... Κυρίως όμως μπόρεσε να περιορίσει τον Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος μόλις γύριζε μέτωπο στην εστία είχε πάντα μπροστά του δύο αντιπάλους...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0ym2w4yrqtd)


Στο πρώτο τέταρτο οι Βεστφαλοί ήταν καλύτεροι και στο 16' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Ντοναρούμα να βγάζει το κοντινό πλασέ του Σάμπιτσερ.

Η Παρί άρχισε να ισορροπεί, να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο έφτανε μέχρι την περιοχή των Γερμανών κι εκεί ήταν σα να μην ήξερε τι να κάνει με τη μπάλα. 

Κλείσιμο
Αντιθέτως αυτό που ήξερε τι έπρεπε να κάνει ήταν ο Φούλκρουγκ ο οποίος στο 37' έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με άπιαστο σουτ νίκησε τον Ντοναρούμα για το 1-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0ykdv3recbd)


Μάλιστα στο 44' η Παρί γλίτωσε και δεύτερο σοκ όταν οπ θηριώδης Φούλκρουγκ κατέβασε τη μπάλα και την έστρωσε στον Σάμπιτσερ που σούταε με δύναμη αλλά  ο Ντοναρούμε έδιωξε με το γόνατο.

Στο Β' ημίχρονο ο ρυθμός έγινε ακόμη πιο τρελός με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει με απίστευτη ταχύτητα από τη μία περιοχή στην άλλη. Στο 50' ο Σάντσο γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία και στο επόμενο λεπτό η Παρί είχε διπλό δοκάρι! Αρχικά με τον Εμπαπέ και στη συνέχεια με τον Χακίμι, ενώ στο 56' ο Φαμπιάν Ρουίθ από τη μαγική ασίστ του Μαρκίνιος κατάφερε να στείλει άουτ την κεφαλιά του από τα 2 μέτρα!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0ykx9u7zh5d)


Η απάντηση της Ντόρτμουντ ήρθε με τον Φούλκρουγκ ο οποίος στο 60' αστόχησε στην σχεδόν κενή εστία με το πλασέ έξω από τη μικρή περιοχή και στο 66' στην κεφαλιά με τη Μπορούσια να προειδοποιεί τους Γάλλους.

Την σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών πήρε ο Ντεμπελέ ο οποίος στο 72' δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόμπελ και στο 80' αστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Η μπάλα δεν ήθελε να μπει με τίποτα και το τελευταίο σφύριγμα του Άγγλου διαιτητή Τέιλορ βρήκε τους Βεστφαλούς να πανηγυρίζουν τη μικρή, αλλά πραγματικά πολύτιμη νίκη που τους επιτρέπει να ονειρεύονται τον τρίτο τελικό της ιστορίας τους (και πρώτο από το 2013), ενώ η Παρί σίγουρα πρέπει να αλλάξει πολλά αν θέλει να βρεθεί στον δικό της δεύτερο τελικό...


Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Μεξικό: Δεκάδες καλεσμένοι γάμου στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης - Δείτε βίντεο

Ιωάννινα: Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στο κέντρο της πόλης - Νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης