Premier League: Θρίαμβος της Άρσεναλ στο λονδρέζικο ντέρμπι, 5-0 την Τσέλσι - Δείτε τα γκολ

Premier League: Θρίαμβος της Άρσεναλ στο λονδρέζικο ντέρμπι, 5-0 την Τσέλσι - Δείτε τα γκολ

Οι Κανονιέρηδες διέσυραν το «φάντασμα» των Μπλε του Λονδίνου στο «Emirates» και συνεχίζουν στην κορυφή της Premier League με 77 βαθμούς

MixCollage-24-Apr-2024-12-47-AM-869
Ποιο λονδρέζικο ντέρμπι; Η Άρσεναλ ήταν... ανελέητη στην αναμέτρηση με την για ακόμα μια φορά στην τρέχουσα σεζόν αποκαρδιωτική Τσέλσι και τη συνέτριψε με το επιβλητικό 5-0. Στην κορυφή της Premier League το σύνολο του Αρτέτα στο +3 από τη Λίβερπουλ και στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους Reds να έχουν ένα ματς λιγότερο και τους Πολίτες δύο. Σκόραραν από δυο φορές Χάβερτς και Γουάιτ, ενώ το σκορ άνοιξε ο Τροσάρ. Μεγαλύτερη νίκη των Κανονιέρηδων σε ντέρμπι κόντρα στους Μπλε.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Γκολ με το... καλησπέρα ο Τροσάρ, δοκάρι η Τσέλσι
Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 4'. Ο Ράις κουβάλησε την μπάλα, πάσαρε αριστερά και ο Τροσάρ με διαγώνιο σουτ έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού. Στο 15' ο Τομιγιάσου σηκώθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε Τζάκσον και Μαντουέκε αλλά αστόχησε.

Η Τσέλσι είχε δυο καλές φάσεις για να σκοράρει, στο 16' και στο 19' αλλά τόσο ο Μαντουέκε, όσο και ο Ντισασί δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 24' ο Τζάκσον έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το γύρισμα η μπάλα κόντραρε στον Γκάμπριελ και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ράγια. Η Άρσεναλ απάντησε στις ευκαιρίες στο 26' όταν ο Τροσάρ σούτα μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Πέτροβιτς έβγαλε με δυσκολία.

Το «καθάρισε» από το 60' αλλά δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι η Άρσεναλ
Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και δεν... έκοψε ρυθμό μέχρι το φινάλε. Σο 48' μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Όντεγκααρντ πέρασε την μπάλα, ο Ράις έκανε διαγώνιο σουτ αλλά ο Πέτροβιτς απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα ο Τροσάρ αστόχησε μετά από ατομική ενέργεια και στο 50' ο Πέτροβιτς νίκησε με το πόδι τον Χάβερτς σε τετ α τετ έπειτα από μαγική μπαλιά του Όντεγκααρντ.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια οι Κανονιέρηδες πέτυχαν δυο γκολ μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 52' μετά από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ,Σάκα και Όντεγκααρντ έκαναν το 1-2, ο πρώτος έβγαλε την μπάλα στο ημικύκλιο προς τον Ράις, ο Βρετανός χαφ, σούταρε, ο Γκάλαχερ έβαλε την κόντρα και ο Γουάιτ εξ επαφής διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 57' ο Όντεγκααρντ έβγαλε την μπαλιά, ο Χάβερτς έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε και έκανε το 3-0. Ο Γερμανός σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα και το πανηγύρισε.

Στο 61' η Τσέλσι είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ. Ο Μαντουέκε έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Τζάκσον, ο οποίος αστόχησε σε τετ α τετ. Στο 65' ο Σάκα έκανε ατομική ενέργεια, πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Χάβερτς με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων. Πέντε λεπτά αργότερα ο Όντεγκααρντ έβγαλε σκαφτή μπαλιά, ο Γουάιτ έπιασε μια σέντρα - σουτ και παρόλο που φάνηκε πως δεν είχε αυτή την πρόθεση πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Οι παίκτες του Αρτέτα «κυνήγησαν» και το 6ο γκολ. Στο 88' ο Βιέιρα αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από ατομική ενέργεια. Στο 90+1' ο Μαρτινέλι σούταρε με το εξωτερικό μέσα από την περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία και στο 90+6' ο Βραζιλιάνος εξτρέμ νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Πέτροβιτς.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Μπέρνλι-Μπρέντφορντ 2-1
Λούτον-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1
Φούλαμ-Τότεναμ 3-0
Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 1-1
Άρσεναλ-Τσέλσι 5-0
Γουλβς-Μπόρνμουθ 24/04
Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 24/04
Έβερτον-Λίβερπουλ 24/04
Μάντσεστερ Γ.-Σέφιλντ Γιουν. 24/04
Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι 25/04

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 34 αγώνες)

Άρσεναλ 77
Λίβερπουλ 74 -33αγ.
Μάντσεστερ Σίτι 73 -32αγ.
Άστον Βίλα 66
Τότεναμ 60 -32αγ.
Νιούκαστλ 50 -32αγ.
Μάντσεστερ Γ. 50 -32αγ.
Γουέστ Χαμ 48
Τσέλσι 47 -32αγ.
Μπράιτον 44 -32αγ.
Γουλβς 43 -33αγ.
Φούλαμ 42
Μπόρνμουθ 42 -33αγ.
Κρίσταλ Πάλας 36 -33αγ.
Μπρέντφορντ 35
Έβερτον 30 -33αγ.
Νότιγχαμ Φόρεστ 26
Λούτον 25
Μπέρνλι 23
Σέφιλντ Γιουν. 16 -33αγ.

* Η Έβερτον έχει -6 βαθμούς, ενώ έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα και με νέα αφαίρεση 2 βαθμών.
** Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με αφαίρεση 4 βαθμών.





Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα


Η σφαγή στα Βορίζια και οι άλλες 30 βεντέτες που συγκλόνισαν την Ελλάδα


Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης σε κλοιό αφρικανικής σκόνης η χώρα - Πώς επηρεάζει το αναπνευστικό και την καρδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης