Τέλος οι επαναληπτικοί αγώνες στο Κύπελλο Αγγλίας

Τέλος οι επαναληπτικοί αγώνες στο Κύπελλο Αγγλίας

Το βεβαρημένο καλεντάρι επιφέρει αναγκαστικές αλλαγές στην αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο

fa_cyp
«Ο αγώνας ολοκληρώνεται με το σκορ στο ισόπαλο 2-2 και όλα θα κριθούν σε επαναληπτικό αγώνα που θα διεξαχθεί στην έδρα των σημερινών φιλοξενούμενων». Η παραπάνω αποφώνηση την έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές μετά το τέλος ενός αγώνα για το Κύπελλο Αγγλίας, αλλά από του χρόνου θα μας λείψει.

Με το ετήσιο καλεντάρι χρόνο με το χρόνο να γεμίζει με όλο και περισσότερα παιχνίδια, οι επιπλέον αγώνες στο Κύπελλο Αγγλίας ήταν ένα μόνιμο σημείο διαφωνίας της Ομοσπονδίας και της Premier League. Τώρα όμως με το διευρυμένο Champions League και το Παγκόσμιο Συλλόγων οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία (εξαετούς διάρκειας), η οποία γενικότερα γκρεμίζει πολλές παραδόσεις.

Η πιο σημαντική φυσικά είναι η κατάργηση των επαναληπτικών αγώνων από τον πρώτο γύρο και μετά, ενώ οι όλοι αγώνες του Κυπέλλου θα διεξάγονται
τα Σαββατοκύριακα, ενώ από τον τέταρτο γύρο και μετά θα διεξάγονται χωρίς να υπάρχουν παράλληλα αγώνες της Premier League.

Κλείσιμο
«Η τρέχουσα μορφή, η οποία δεν έχει επαναληπτικούς από τον πέμπτο γύρο και μετά, έχει επεκταθεί σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης υπό το πρίσμα των αλλαγών στο ημερολόγιο που προέρχονται από τις διευρυμένες διοργανώσεις της UEFA. Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας θα διεξάγεται πλέον το προτελευταίο Σαββατοκύριακο της σεζόν της Premier League, ένα Σάββατο χωρίς αγώνες της Premier League την ίδια μέρα».

Το διάλειμμα στη μέση της σεζόν αφαιρέθηκε επίσης από το ημερολόγιο, προκειμένου να επιτραπεί στην Premier League να ξεκινήσει στα μέσα Αυγούστου και να δημιουργήσει μεγαλύτερο διάστημα για τη λήξη της σεζόν.

«Αυτή η νέα συμφωνία μεταξύ της FA και της Premier League ενισχύει το Κύπελλο Αγγλίας και δίνει σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο τουρνουά αποκλειστικά Σαββατοκύριακα σε ένα ολοένα και πιο πολυάσχολο ημερολόγιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FA Μαρκ Μπάλιγχαμ.

«Το νέο πρόγραμμα διασφαλίζει ότι η μαγεία του κυπέλλου προστατεύεται και ενισχύεται, ενώ λειτουργεί για το σύνολο του αγγλικού παιχνιδιού».

Ως μέρος της συμφωνίας, η Premier League θα αυξήσει τη χρηματοδότηση που παρέχει στην πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου, δίνοντας επιπλέον 33 εκατομμύρια λίρες για την ανάπτυξη του παιχνιδιού βάσης.

Η Premier League δίνει ήδη 100 εκατομμύρια λίρες σε χρηματοδότηση σε ομάδες κατώτερων πρωταθλημάτων.

Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας της φετινής σεζόν θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο, με την Μάντσεστερ Σίτι να αντιμετωπίζει την Τσέλσι το Σάββατο και την Κόβεντρι να αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αντρόγυνο αστυνομικών - Η 37χρονη κατήγγειλε ότι την παρακολουθούσε μετά τον χωρισμό τους

Ανάλυση Politico: Γιατί ο Τραμπ μισεί την Ουκρανία;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης