Ισπανία: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της ισπανικής ομοσπονδίας

Ισπανία: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της ισπανικής ομοσπονδίας

Οι αρχές ερευνούν τη συμφωνία διεξαγωγής του Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία - Έχουν κατασχέσει έγγραφα, υπολογιστές και αρκετοί παράγοντες είναι υπό κράτηση, ενώ έρευνες διεξάγονται και στα σπίτια υπόπτων

arthrou-RFEF
Πριν συνέλθει από το σοκ του σκανδάλου Ρουμπιάλες και το περιβόητο φιλί στη Τζένι Ερμόσο (που οδήγησε τελικά στην αποκαθήλωση του) το ισπανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο για τους λάθος λόγους.

Νωρίς το πρωί η ειδική μονάδα της ισπανικής πολιτοφυλακής έκανε έφοδο στα γραφεία τη ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι η επιχείριση αφορά όλες τις εμπορικές συμφωνίες της τελευταίας πενταετίας, αλλά κυρίως αυτή που έχει συνάψει με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να διεξάγεται εκεί το Σούπερ Καπ...



Κλείσιμο
Μια συμφωνία που αποφέρει 40 εκατ. ευρώ στην ομοσπονδία και πίσω από την οποία κρύβεται η εταιρία που έχει ιδρύσει ο παλαίμαχος άσος της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ.

Οι έρευνες των αρχών έχουν επεκταθεί και σε σπίτια παραγόντων, ανάμεσα τους και αυτό του πρώην προέδρου Λουίς Ρουμπιάλες ο οποίος βρίσκεται στον Άγιο Δομίνικο μετά την αποκαθήλωση του (έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες εκεί).



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από τις κατασχέσεις εγγράφων, υπολογιστών και τηλεφώνων, οι αρχές έχουν προχωρήσει και σε κάποιες συλλήψεις με την πρώτη να αφορά τον εξωτερικό νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας Τόμας Γκονζάλεθ Κουέτο, αλλά και τον πρώην διαιτητή και νυν διευθυντή της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας Πέδρο Γκονζάλεθ Σεγκούρα.



Άλλες πηγές κάνουν λόγο για πέντε συλλήψεις, ενώ επίκεινται και άλλες τέσσερις με τους εμπλεκόμενους να κατηγορούνται μεταξύ άλλων για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και κακοδιοίκηση.

Η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι σε ισχύ από το 2019 (συνολική αξία 240 εκατομμύρια ευρώ για 6 χρόνια) με την εταιρία Kosmos του Πικέ να καρπώνεται 24 εκατομμύρια ευρώ (το 10%) για τη... διαμεσολάβηση της.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατέπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα νότια της Χαλκιδικής - Εγκατέλειψε ο πιλότος, εντοπίστηκε σώος

Η πρόγνωση Κολυδά για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου - Χωρίς προβλήματα, λόγω καιρού, η παρέλαση

Ορεινή Μέλισσα: Ο μελισσοκόμος TikTokερ με τις εκατομμύρια προβολές - «Βγάζω χρήματα από τα social media»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης