Το NBA σκέφτεται τη δημιουργία δικής του λίγκας στην Ευρώπη σε συνεργασία με τη FIBA

Το NBA σκέφτεται τη δημιουργία δικής του λίγκας στην Ευρώπη σε συνεργασία με τη FIBA

Όπως αποκαλύπτει το Sportico, η ηγεσία του NBA εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να απλώσει τα πλοκάμια της στη Γηραιά ήπειρο προκαλώντας αναταραχή στη Euroleague

adam_silver_2
Εδώ και αρκετά χρόνια το NBA έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας τόσο με τη FIBA όσο και με τη Euroleague και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι θεωρούσαν πως βρίσκεται πιο κοντά στην τελευταία.

Με την αμερικανική λίγκα να «φιλοξενεί» φέτος συνολικά 64 Ευρωπαίους παίκτες, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του NBA μια τέτοια προσέγγιση θεωρείται απολύτως φυσιολογική προκειμένου να υπάρχει καλύτερα συνεργασία...

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει το Sportico τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά και η αμερικανική λίγκα εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τη συνεργασία της FIBA!

Σύμφωνα με το Sportico το NBA προσέλαβε πριν από ένα μήνα περίπου την επενδυτική τράπεζα Raine Group (αν σας θυμίζει κάτι το όνομα πρόκειται για την ίδια τράπεζα που είχε αναλάβει τις διαδικασίες πώλησης της Τσέλσι από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στους υποψήφιους επενδυτές) προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να παρουσιάσει όλα τα δεδομένα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Κι αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα καθώς το NBA συζητούσε με τις δύο ευρωπαϊκές αρχές του μπάσκετ για την ανάπτυξη του αθλήματος δίνοντας κυρίως την τεχνογνωσία του.

Τώρα όμως μιλάμε για ένα πρωτάθλημα το οποίο θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της FIBA και του NBA το οποίο να σημειώσουμε ότι από το 2021 διοργανώνει το Basketball Africa League και ήδη έχει καταφέρει να αποκτήσει πολύ σημαντικούς οικονομικούς συμπαίκτες.

Γιατί σε οποιαδήποτε διοργάνωση εμπλέκεται το NBA το ζητούμενο είναι τα χρήματα και το κέρδος και προφανώς η Raine Group θα εξετάσει το κατά πόσο η ευρωπαϊκή αγορά σηκώνει μια τέτοιου είδους διοργάνωση.

Το όλο εγχείρημα είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, ωστόσο οι εκτιμήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναφέρουν ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι μια επιχείρηση που θα μπορούσε να φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ετησίως!

Προφανώς δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι το NBA προσέλαβε νέο διευθύνοντα σύμβουλο του NBA Europe & Middle East, τον Τζαμέλ Αγκαουά, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διευθυντικό στέλεχος εταιρείας μέσων ενημέρωσης με έδρα το Παρίσι.

Κλείσιμο
Κι αν τελικά το... πόρισμα της Raine Group δείξει ότι αξίζει η επένδυση, τότε το σίγουρο είναι ότι η Euroleague θα βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση καθώς ούτε τα πετροδόλαρα του Ντουμπάι δεν μπορούν να συναγωνιστούν το NBA.

Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με μηχανή που πέρασε ένα λεπτό πριν την έκρηξη που διέλυσε αυτοκίνητα και σπίτια στην Καλλιθέα - Δείτε βίντεο

Ο Νίκος Δένδιας στην φρεγάτα Υδρα που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα


Νέα ντοκουμέντα από τη δράση μελών της συμμορίας που νόθευε καύσιμα και ποτά - Μεταφέρουν διαλύτες σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης