FA Cup: Τα πιτσιρίκια της Λίβερπουλ έκλεισαν ραντεβού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «8» - Δείτε τα γκολ

FA Cup: Τα πιτσιρίκια της Λίβερπουλ έκλεισαν ραντεβού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «8» - Δείτε τα γκολ

Οι Reds νίκησαν με 3-0 τη Σαουθάμπτον και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τους «Κόκκινους Διαβόλους» που απέκλεισαν με 1-0 τη Νότιγχαμ - Πρόκριση στο 91΄ για την Τσέλσι

MixCollage-29-Feb-2024-12-52-AM-4960
Στο πρώτο δείγμα έπεισαν, στο δεύτερο... αρίστευσαν! Μέσα σε μερικές μέρες τα πιτσιρίκια της Λίβερπουλ απέδειξαν κόντρα σε Τσέλσι και Σαουθάμπτον πως το μέλλον είναι εδώ για τους Reds, με τελευταίο «παράσημο» την πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup. Με τον Τσιμίκα βασικό και με ενδεκάδα που έσφυζε από... νιάτα οι Reds έκαναν το καθήκον τους κόντρα στη Σαουθάμπτον, επικράτησαν 3-0 κι έκλεισαν ραντεβού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «8» του Κυπέλλου.

Liverpool v Southampton | Key Moments | Fifth Round | Emirates FA Cup 2023-24


Δεδομένης της έλλειψης εμπειρίας βέβαια η Λίβερπουλ κινδύνεψε στην αρχή του ματς. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να αιφνιδιάσουν και άγγιξαν το προβάδισμα στο 5΄και σε προσπάθεια του Σουλεμάνα που τράνταξε το δοκάρι!

Δευτερόλεπτα μετά ο Μαρά τέσταρε την ετοιμότητα του Κέλεχερ, ενώ στο 38΄ήταν η σειρά και πάλι του Σουλεμάνα να τεστάρει τις ικανότητες του Ιρλανδού γκολκίπερ. Προοδευτικά ωστόσο η Λίβερπουλ άρχισε να συνέρχεται, απείλησε στο 42΄με τον Έλιοτ και τελικά έκανε τη ζημιά δυο λεπτά αργότερα. Στο 45΄ο Λιούις Κούμας, Ουαλός μεσοεπιθετικός με κυπριακές ρίζες, κινήθηκε στην περιοχή και με σουτ που κόντραρε άνοιξε το σκορ, σκοράροντας στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των Reds.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czh0lac6st01)


Κι αφού στο 48΄ο Κέλεχερ δεν επέτρεψε στον διαρκή... πονοκέφαλο, Σουλεμάνα, να ισοφαρίσει, τα πάντα απλοποιήθηκαν για τη Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Κλοπ έδειχναν πιο άνετοι στο χορτάρι και τελικά κλείδωσαν την πρόκριση με υπογραφή του 18χρονου Ντανς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czh1jwef04xt)
Κλείσιμο


Αρχικά στο 72΄σκόραρε στο τετ-α-τετ για το 2-0, ενώ στο 88΄πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και σφράγισε τόσο το τελικό σκορ, όσο και την παρουσία της Λίβερπουλ στην επόμενη φάση του θεσμού.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czh1p6u35jy9)



Ο Κασεμίρο «καθάρισε» στο φινάλε και την έστειλε στα προημιτελικά

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ξέρει καλύτερα από όλους από νοκ άουτ βγήκε μπροστά. Ο Κασεμίρο «πλήγωσε» τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο 89' και χάρη στο γκολ του οι Κόκκινοι Διάβολοι νίκησαν με 1-0 στο «City Ground» και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του FA Cup. Mε τη Λίβερπουλ στην επόμενη φάση η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czh1hbp2nqq1)


Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 6', όταν ο Νταλότ έβγαλε τη σέντρα, ο ΜακΤόμινεϊ έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και ο Τέρνερ απέκρουσε με δυσκολία. Στο 9' ο Οριγκί έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Ονάνα μπλόκαρε. Στο 15' ο Αβονίγι προσπάθησε να εκτελέσει μέσα από την περιοχή αλλά ο Λίντελοφ τον έκοψε. Στο 19' ο Νιγηριανός επιθετικός σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Ονάνα απέκρουσε.

Στο 32' η Γιουνάιτεντ είχε καρμπόν φάση με αυτή του 6ου λεπτού. Ο Νταλότ έκανε ρουλέτα στο ημικύκλιο, πάτησε περιοχή, έβγαλε τη σέντρα, ο ΜακΤόμινεϊ πήρε ξανά την κεφαλιά και ο Τέρνερ απέκρουσε και πάλι.

Η Νότιγχαμ απείλησε και πάλι με τον Αβoνίγι στο 49', όταν ο Νιγηριανός φορ έκανε το συρτό σουτ αλλά ο Ονάνα είχε απάντηση. Στο 63' ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε εντυπωσιακό τελείωμα εκτός περιοχής με το εξωτερικό αλλά δεν βρήκε εστία. Στο 66' ο Πορτογάλος αρχηγός της Γιουνάιτεντ έκανε συρτό σουτ, ο ΜακΤόμινεϊ έβαλε το πόδι του για να αλλάξει τροχιά στην μπάλα και την έστειλε άουτ.

Στο 82' ο Ράσφορντ σούταρε από διαγώνια θέση εντός περιοχής και αστόχησε, ενώ ένα λεπτό αργότερα (83') ο ΜακΤόμινεϊ έστρωσε την μπάλα στον Κασεμίρο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και αστόχησε. Το ματς έδειχνε να πηγαίνει «καρφί» για παράταση αλλά η Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα από στατική φάση. Στο 89' ο Μπρούνο εκτέλεσε χαμηλά φάουλ από διαγώνια θέση και ο Κασεμίρο με κεφαλιά πέτυχε το «χρυσό» γκολ και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση.

Nottingham Forest v Manchester United | Key Moments | Fifth Round | Emirates FA Cup 2023-24


Λύτρωση με Γκάλαχερ στο 90+1' και πρόκριση... θρίλερ

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έφτασε μια ανάσα από την παράταση, αλλά η Τσέλσι εν τέλει τα κατάφερε και λίγες μέρες μετά τον χαμένο τελικό του League Cup, εξασφάλισε την... επιβίωσή της στο Κύπελλο Αγγλίας. Οι Μπλε «λύγισαν» 3-2 την αξιόμαχη Λιντς μέσα στο Λονδίνο με λυτρωτή τον Γκάλαχερ και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του FA Cup, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λέστερ.

Chelsea v Leeds United | Key Moments | Fifth Round | Emirates FA Cup 2023-24


Το παιχνίδι άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για την ομάδα του Ποτσετίνο. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Καϊσέδο έχασε την μπάλα κοντά στο τέρμα της ομάδας του και ο Τζόζεφ με άψογο τελείωμα «πάγωσε» το «Στάμφορντ Μπριτζ». Η απάντηση των Λονδρέζων ωστόσο ήταν άμεση. Στο 15', ο μέσος από το Εκουαδόρ πήρε το... αίμα του πίσω, βρήκε με έξυπνη κάθετη τον Τζάκσον κι αυτός με διαγώνιο σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

Η Τσέλσι μάλιστα κατόρθωσε να φέρει τούμπα την κατάσταση ήδη από το πρώτο μέρος, όταν στο 37' ο Μούντρικ βρήκε δίχτυα με ωραίο μονοκόμματο τελείωμα μέσα από την περιοχή.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες για το επόμενο γκολ σε ένα γενικό παιχνίδι, ωστόσο αυτοί που το βρήκαν ήταν οι φιλοξενούμενοι. Και πάλι ο 20χρονος Ματέο Τζόζεφ έκανε τη δουλειά και με όμορφη κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2.

Οι Μπλε ανέβασαν την πίεσή τους για να γλιτώσουν τον έξτρα χρόνο και δικαιώθηκαν. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκάλαχερ υποδέχθηκε την κάθετη του Έντσο, γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε για το 3-2, χαρίζοντας τη σημαντική πρόκριση στην Τσέλσι.


«Τέζαρε» από το... 2' την Μπράιτον η Γουλβς


Η Γουλβς «λύγισε» την Μπράιτον 1-0 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του FA Cup. Μόλις στο 2ο λεπτό επιτεύχθηκε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Λεμινά εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος του γκολκίπερ Στιλ κι από κοντά άνοιξε το σκορ. Οι... χτυπημένοι από τραυματισμούς Γλάρους προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, είχαν καλές στιγμές, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν ποτέ το γκολ που θα έστελνε το ματς έστω την παράταση και αναγκάστηκαν να αποχαιρετήσουν το Κύπελλο, για να επικεντρωθούν πλέον στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Την Κόβεντρι της Championship θα αντιμετωπίσουν στους «8» οι Λύκοι, που έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται τα ημιτελικά της διοργάνωσης.


Τα αποτελέσματα της φάσης των 16
Κόβεντρι - Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ 5-0 (9' 14' 35' Σιμς, 88' 90+1'΄Ταβάρες)
Μπόρνμουθ - Λέστερ 0-1 (105' Φατάγου)
Μπλάκμπερν - Νιούκαστλ 3-4 πεν. (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) (79' Σμόντικς / 71' Γκόρντον)
Λούτον - Μάντσεστερ Σίτι 2-6 (45' 52' Κλαρκ / 3' 18' 40' 55 58' Χάλαντ, 72' Κόβατσιτς)
Τσέλσι - Λιντς 3-2 (15' Τζάκσον, 37' Μούντρικ, 90' Γκάλαχερ / 8', 59' Τζόζεφ)
Νότιγχαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (89' Καζεμίρο)
Γουλβς - Μπράιτον 1-0 (2' Λεμινά)
Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 3-0 (44' Κούμας, 73', 88' Ντανς)







Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης