Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Από την ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ οι Κροάτες - Η ακτινογραφία τους - Βίντεο

Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Από την ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ οι Κροάτες - Η ακτινογραφία τους - Βίντεο

Η ΑΕΚ είχε αποκλείσει τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ το καλοκαίρι του 2023 και το ίδιο θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ τον Μάρτιο του 2024

dinamo
Τα μπαλάκια της κλήρωσης του Europa Conference League έφεραν ξανά στον δρόμο της ελληνικής επικαιρότητας την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες, μετά τις επεισοδιακές αναμέτρησης του περασμένου Αυγούστου απέναντι στην ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League, θα βρεθούν αντιμέτωποι και με τον ΠΑΟΚ στη φάση των «16» της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο «διασώστης» Γιακίροβιτς
Η χρονιά της Ζάγκρεμπ ξεκίνησε με... απόλυση προπονητή. Ήδη από τον Αύγουστο ο Ίγκορ Μπίστσαν αποχαιρέτησε και τη θέση του πήρε ο Σεργκέι Γιακίροβιτς, ο οποίος μάλιστα άφησε τη Ριέκα στα κρύα του λουτρού για να αναλάβει την Ντινάμο. Ο 47χρονος Βόσνιος υπήρξε ένας δυναμικός αμυντικός μέσος και την ίδια... σκληράδα τείνει να μεταδίδει στους παίκτες του και από την άκρη του πάγκου. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czci884qomg1)


Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czbvmgyarr4h)


Η μεγαλύτερη διάκρισή του στην προπονητική του ζωή είναι δίχως αμφιβολία η κατάκτηση του πρωταθλήματος Βοσνίας με τη Ζρίνσκι Μόσταρ το 2022 και μάλιστα περίπατο, αφού η ομάδα του σήκωσε τον τίτλο με 27 (!) βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Τούζλα. Στην πρώτη και μοναδική ολόκληρη σεζόν του στη Ριέκα οδήγησε την ομάδα στην τετράδα του κροατικού πρωταθλήματος και την Ευρώπη, μέχρι η Ντινάμο να τον εμπιστευτεί σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή και να τον καλέσει να τη βάλει ξανά στον σωστό δρόμο. Αγαπημένο του σύστημα αποτελεί το 4-2-3-1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz5zxwrczsnt)


Ο Πέτκοβιτς που... ζεματάει στο Conference League
Η ποιότητα της Ντινάμο είχε γίνει φανερή και από τα παιχνίδια της απέναντι στην ΑΕΚ. Και μπορεί ορισμένες πολύτιμες μονάδες της, όπως ο Σούταλο, ο Λιβάκοβιτς ή ο Λιούμπισιτς, να αποτελούν παρελθόν πλέον, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλοι εξαιρετικοί παίκτες στο ρόστερ της. Ίσως αυτός που κλέβει περισσότερο τις εντυπώσεις να είναι ο Μπρούνο Πέτκοβιτς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvozzvua8m5d)


Ο 29χρονος επιθετικός διανύει και φέτος μια φοβερή σεζόν και αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο της Ζάγκρεμπ επιθετικά. Συνολικά σε 27 εμφανίσεις την τρέχουσα σεζόν μετρά 14 γκολ και 7 ασίστ, ενώ είναι ιδιαίτερα «καυτός» στην Ευρώπη και το Conference League, όπου έχει πετύχει 5 τέρματα σε ισάριθμες εμφανίσεις. Μπροστά του ο Δικέφαλος του Βορρά θα βρει και τον παλιό του γνώριμο, Γιόσιπ Μίσιτς, που επίσης είναι μια από τις βασικότερες μονάδες των Κροατών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuwtxymd6zlt)


Το επιβλητικό «Μαξιμίρ»
Ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Ντινάμο Ζάγκρεμπ αποτελεί η έδρα της. Το επιβλητικό «Μαξιμίρ» στην πρωτεύουσα της Κροατίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας. Αυτή τη στιγμή χωράει περίπου 26.000 θεατές και έχει τη φήμη ενός «φρουρίου» για τις ομάδες που φιλοξενεί.



Η... κατρακύλα και η τεράστια πρόκριση
Για να φτάσει ως εδώ, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ χρειάστηκε αρχικά να... κατρακυλήσει. Οι Κροάτες ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή τους πορεία με το όνειρο της πρόκρισης στο Champions League, όμως μετά τις αρκετές αλλαγές νωρίς στη σεζόν, κατάφεραν στο... νήμα να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους oμίλους του Conference League. Εκεί δεν δυσκολεύτηκαν τόσο και πήραν με 9 βαθμούς τη 2η θέση του γκρουπ τους, πίσω από τη Βικτόρια Πλζεν και πάνω από Αστάνα και Μπαλκάνι.

5946220
5946211


Η κληρωτίδα δεν τούς χαμογέλασε καθόλου στα play-offs για τους «16» και έφερε μπροστά τους την Μπέτις, ένα από τα πιο δυνατά ονόματα του θεσμού. Η Ντινάμο ωστόσο, δεν... μάσησε απέναντι στους Ανδαλουσιανούς. Αρχικά απέσπασε την ισοπαλία 1-1 στο «Βιγιαμαρίν» και στην εντός έδρας ρεβάνς πήρε μια σπουδαία νίκη και μια τεράστια πρόκριση. Χάρη στο τέρμα του Πέτκοβιτς, η Ζάγκρεμπ τέζαρε την Μπέτις και εξασφάλισε την παρουσία της στους «16».

Εξασφαλισμένη Ευρώπη, «ζωντανή» για πρωτάθλημα
Η Ζάγκρεμπ έχει καταφέρει να βρει τα πατήματά της και στις εγχώριες υποχρεώσεις της, παρά το επεισοδιακό μπάσιμο στη σεζόν. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση του κροατικού πρωταθλήματος. Το σημαντικό για εκείνη όμως είναι ότι επί της ουσίας έχει «καθαρίσει» με την τριάδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού απέχει 10 βαθμούς από την 4η Όσιγιεκ και παράλληλ σε καλή απόσταση από την πρωτοπόρο Ριέκα. Με ματς λιγότερο, η Ντινάμο είναι στο -6 από την πρώην ομάδα του προπονητή της και ελπίζει πως θα μπορέσει να κάνει την... ανατροπή και να πατήσει ξανά στην κορυφή της Κροατίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θέλαμε να αυτοκτονήσουμε και οι δύο, είπε ο σύντροφός της

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ θέτει εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


ΕΟΔΥ: 21 νεκροί από κορωνοϊό και 4 από γρίπη την τελευταία βδομάδα - Μείωση στους θανάτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης