Champions League: Η Πόρτο νίκησε με buzzer beater την Άρσεναλ, ισόπαλες Νάπολι και Μπαρτσελόνα - Δείτε τα γκολ

Champions League: Η Πόρτο νίκησε με buzzer beater την Άρσεναλ, ισόπαλες Νάπολι και Μπαρτσελόνα - Δείτε τα γκολ

Ο Γκαλένο στο 90'+4' με τρομερό πλασέ έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα στην Πόρτο - Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο 60' με τον Λεβαντόφσκι στην έδρα της Νάπολι, αλλά οι πρωταθλητές Ιταλίας ισοφάρισαν στο 75' με τον Όσιμεν

champions-league-arthrou-1
Ολοκληρώθηκε το... πρώτο ημίχρονο στη φάση των «16» του Champions League με δύο αγώνες που δεν είναι οι καλύτεροι που έχουμε δει, αλλά ειδικά το β' ημίχρονο τόσο στο Ντραγκάο, όσο και στο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν εξαιρετικοί με την Πόρτο να παίρνει μια τεράστια νίκη (1-0) επί της Άρσεναλ και τη Νάπολι να κρατά ζωντανές τις ελπίδες της (1-1 με τη Μπαρτσελόνα). 

Πόρτο - Άρσεναλ 1-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czb3szmovjxd)


Η Πόρτο μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε ψηλά, κυκλοφόρησε καλύτερα και προσπάθησε να φανεί απειλητική για την εστία της Άρσεναλ. Μάλιστα, στο 13ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν απίθανη ευκαιρία για να σκοράρουν. Ο Γκαλένο βρέθηκε σε θέση βολής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Οι Λονδρέζοι μέχρι το 30ο λεπτό δεν κατάφεραν να βρουν διαδρόμους για την εστία του Ντιόγκο Κόστα, όμως ούτε και οι Πορτογάλοι είχαν κάποια καλή στιγμή.

Η Άρσεναλ μετά το ημίωρο πήρε μέτρα, βελτίωσε την κυκλοφορία της και προσπάθησε με κάποια σουτ έξω από την περιοχή να απειλήσει. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο να κάνουν κάτι επικίνδυνο σε ανοιχτό παιχνίδι. Μια επικίνδυνη κεφαλιά του Σαλιμπά λίγο πριν το τέλος ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Αρτέτα στα πρώτα 45 λεπτά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά, προσπάθησε με στημένα να απειλήσει και στο 56ο λεπτό είχε την καλύτερή της στιγμή στο ματς. Ο Ράις εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τροσάρ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι, χωρίς όμως αποτέλεσμα, μιας και η Πόρτο ήταν εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η γκολάρα του Γκαλένο άλλαξε τη μοίρα του ματς
Οι «Δράκοι» ισορρόπησαν μετά το 60', πήραν μέτρα και στο 67' βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Εβανίλσον βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Ντέκλαν Ράις με τρομερή προβολή κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Κάπου εκεί το ματς... έσβησε, η Άρσεναλ πρόσεξε περισσότερο την άμυνά της, η Πόρτο δε ρίσκαρε και έμεινε στο ανασταλτικό παιχνίδι. Ολα αυτά αυτά μέχρι το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο παίκτης που έχασε την ευκαιρία της... χρονιάς, πέτυχε το τέρμα της φετινής διοργάνωσης. Ο Γκαλένο σήκωσε το κεφάλι από τα 30 μέτρα και με ένα απίθανο, αριστουργηματικό τέρμα χάρισε τη νίκη στην Πόρτο, δίνοντας της παράλληλα και προβάδισμα πρόκρισης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czb3joq5dwk1)


Νάπολι - Μπαρτσελόνα 1-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czb31c1z7q35)

Κλείσιμο
Τελικά στους… τυφλούς δεν εμφανίστηκε μονόφθαλμος για να βασιλεύσει. Νάπολι και Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσαν τα φετινά αγωνιστικά τους προβλήματα, αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο 1-1 στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», με την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League να κρίνεται στην ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου του Μοντζουίκ (Τρίτη 12/03, 22:00).

Στην πρεμιέρα του, ο Φραντσέσκο Καλτσόνα ξεκίνησε, για πρώτη φορά μέσα στο 2024, ο Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος έλειπε μέχρι τώρα λόγω τραυματισμού, αλλά και της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τη Νιγηρία.

Με τον Αντρέας Κρίστενσεν σταθερά σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Τσάβι, ο οποίος επέλεξε τον Ζιλ Κουντέ για το δεξί άκρο της άμυνας, προκειμένου ο Γάλλος να (προσπαθήσει τουλάχιστον να) περιορίσει την δράση του Κβίχα Κβαρατσχέλια.

Ο Μερέτ κράτησε όρθια τη Νάπολι
Οι Μπλαουγκράνα (στα κίτρινα απόψε) ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και, εάν δεν ήταν ο Άλεξ Μερέτ, θα μπορούσαν κάλλιστα να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, ακόμα και με πάνω από ένα γκολ διαφορά.

Με το «καλησπέρα», ο πολύ δραστήριος, αλλά ανακριβής στην τελική προσπάθεια Λαμίν Γιαμάλ απείλησε με διαγώνιο σουτ, με τον 16χρονο εξτρέμ να δοκιμάζει λίγο αργότερα τα ρεφλέξ του Μερέτ και τον Πέδρι να καθυστερεί στη συνέχεια της φάσης για να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ.

Οι γηπεδούχοι, εξαιτίας και της αποτελεσματικής πίεσης των φιλοξενούμενων, υποχρεώθηκαν να κλειστούν στα καρέ τους, με τον Μερέτ να φωνάζει πάλι «παρών» και να αποσοβεί το 0-1 σε κοντινό πλασέ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ αμέσως μετά… πέταξε στο παραθυράκι του για να βγάλει «φαρμακερό» σουτ του Ιλκάι Γκιντογκάν.

Μετά το πρώτο, καταλανικό ημίωρο, οι Παρτενοπέι βγήκαν σιγά σιγά από το καβούκι τους, χωρίς όμως να δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, αφού ο Οσιμέν ήταν καλά κλεισμένος από τον Ρόναλντ Αραούχο και στο μαρκάρισμα του Κουντέ στον Κβαρατσχέλια υπήρχαν πάντα βοήθειες.

Μια σου (Λεβαντόφσκι) και μια μου (Οσιμέν)
Οι Ναπολιτάνοι φάνηκε αρχικά να μπήκαν πιο κεφάτοι στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν κάτι παροδικό αφού, μετά τις πρώτες φάσεις, οι Καταλανοί πήραν και πάλι την μπάλα, με τον Γκιντογκάν να πλασάρει αδύναμα στην αγκαλιά του Μερέτ και τον Ζοάν Ζεσούς να διώχνει τελευταία στιγμή προ του Λεβαντόφσκι, ύστερα από σέντρα του Κανσέλο.

Ο Πολωνός δεν είχε κάνει ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία του, αλλά στο 60’, ύστερα από κάθετη πάσα του (εξαιρετικού) Πέδρι, έστειλε την μπάλα στο βάθος της ιταλικής εστίας με ωραίο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή για το 0-1, το οποίο απέδιδε δικαιοσύνη, με βάση την γενική εικόνα του αγώνα.

Αυτό ήταν το 31ο γκολ του «Λέβα» σε νοκ άουτ αγώνα του Champions League (τέταρτος στην σχετική λίστα), αλλά και το πρώτο της Μπάρτσα σε νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από… τρία χρόνια (!) και το τέρμα του Λιονέλ Μέσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, τον Μάρτιο του 2021.

Ο Πέδρι, με απευθείας σουτ έξω από την περιοχή, λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Μερέτ, με τον Καλτσόνα να αιφνιδιάζει και να αντικαθιστά τον (αρνητικό είναι η αλήθεια) Κβαρατσχέλια, ο οποίος αποχώρησε εμφανώς ενοχλημένος.

Η Νάπολι δεν έδινε καμία αίσθηση κινδύνου, αλλά ο Οσιμέν, όπως και ο Λεβαντόφσκι, χρειάζεται μισό μέτρο για να κάνει την διαφορά. Κάθετη πάσα του Αντρέ Ζαμπό Ανγκισά, κίνηση πίβοτ του Νιγηριανού που άδειασε τον Ίνιγκο Μαρτίνεθ και πλασέ στο βάθος της καταλανικής εστίας για το 1-1 (76’).

Το γκολ του Οσιμέν, ο οποίος έγινε αλλαγή αμέσως μετά, έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιξαν τα καλύτερά τους λεπτά στο ματς και πίστεψαν στην ανατροπή, απέναντι σε μια Μπάρτσα που έδειχνε να τα έχει χαμένα, αν και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά με δεύτερο γκολ.

Στο φινάλε αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πλησίασαν στο 2-1, όταν σουτ του Γκιντογκάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Μερέτ.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Champions League:
Λειψία (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz4alsu5booh)


Κοπεγχάγη (Δανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-3

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz4ati47ir9d)


Λάτσιο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz556wnteuf5)


Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 2-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz556wo24vz5)

Ιντερ (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-0
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 1-1

Πόρτο (Πορτογαλία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 1-0
Νάπολι(Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-1
Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κράτησαν τον Ναβάλνι στο ψύχος και τον σκότωσαν με γροθιά στην καρδιά, λέει ακτιβιστής

21 Φεβρουαρίου 1985: Όταν η 17Ν εκτέλεσε με έξι σφαίρες και χαριστική βολή τον Νίκο Μομφεράτο

Φουντώνει ο πόλεμος ΣΚΑΪ - Κανάκη: Πώς ξεκίνησε και πώς κατέληξε στην ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης