BCL, ΑΕΚ, Προμηθέας: Για την πρώτη νίκη η «Ένωση», με στόχο την απόδραση από την Ουγγαρία οι Πατρινοί

BCL, ΑΕΚ, Προμηθέας: Για την πρώτη νίκη η «Ένωση», με στόχο την απόδραση από την Ουγγαρία οι Πατρινοί

Δύσκολες δοκιμασίες για την ΑΕΚ και τον Προμηθέα Πάτρας την 3η αγωνιστική του BCL, με την «Ένωση» να υποδέχεται τη Μούρθια (6/2, 19:00) και τον Προμηθέα να φιλοξενείται στην Ουγγαρία από την (τυπικά γηπεδούχο) Χολόν (6/2, 22:00)

basket
Με την... πλάτη στον τοίχο υποδέχεται η ΑΕΚ (0-2) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων την αήττητη Μούρθια (2-0) για την 3η αγωνιστική της φάσης των «16» του BCL.

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την Ένωση εάν και εφόσον θέλει να διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά του θεσμού, ειδάλλως θα χρειαστούν πολλές υπερβάσεις στον δεύτερο γύρο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πάντα θα εξαρτώνται από το χέρι της. Ο Ηλίας Ζούρος δεν μπορεί να υπολογίζει ακόμα στους Δημήτρη Φλιώνη και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας οι οποίοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών.

«Χωρίς αμφιβολία, η αντίπαλός μας είναι μία πολύ καλή ομάδα, σε άμυνα και επίθεση, παίζει με αυτοματισμούς, δείχνει εξαιρετική εικόνα τόσο στο BCL, όσο και στην ACB. Επίσης, έχει έναν προπονητή (σ.σ. Σίτο Αλόνσο), που συμπληρώνει τέσσερα χρόνια στη Μούρθια και έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Σε κάθε περίπτωση, η νίκη είναι μονόδρομος για μας στην Ευρώπη και αυτήν θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο. Κατανοώ την απογοήτευση του κόσμου, αλλά θέλουμε αύριο, όσοι οπαδοί μας, εκ των κατόχων Διαρκείας, θα είναι παρόντες, να μας στηρίξουν με τη φωνή και την ψυχή τους» ήταν τα λόγια του προπονητή της ΑΕΚ γι' αυτό το ματς.

Το τζάμπολ του αγώνα θα δοθεί στις 19:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport 4.

Λίγο αργότερα σειρά θα πάρει ο Προμηθέας Πάτρας που φιλοξενείται στο Σζομπατέλι της Ουγγαρίας από την (τυπικά) γηπεδούχο, Χάποελ Χολόν. Και οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη στη διοργάνωση (σ.σ. και οι δύο απέναντι στην ΑΕΚ), όπερ και σημαίνει ότι ο νικητής από αυτήν την αναμέτρηση θα αποκτήσει και ισχυρό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας και του δεύτερου γύρου στη φάση των «16» του BCL.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα γι' αυτό το ματς και θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Αντίθετα η Χολόν «πονοκεφαλιάζει» για την απουσία του Τζάστιν Σμιθ, ο οποίος υπέστη ρήξη οπίσθιου μηριαίου κατά τη διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα πρέπει να παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες εβδομάδες. Τζάμπολ στις 22:00 με τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 5.

Ο όμιλος της ΑΕΚ και του Προμηθέα
Μούρθια 2-0
Χάποελ Χολόν 1-1
Προμηθέας Πάτρας 1-1
Κλείσιμο
ΑΕΚ Betsson 0-2

H 3η αγωνιστική
ΑΕΚ - Μούρθια (6/2, 19:30)
Χάποελ Χολόν - Προμηθέας Πάτρας (6/2, 22:00)

Η 4η αγωνιστική
Προμηθέας - Μούρθια (5/3, 19:00)
ΑΕΚ - Χολόν (5/3, 20:45)

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης