Make-A-Wish: «Διπλή» νίκη στον φιλανθρωπικό αγώνα της Εθνικής πόλο ανδρών με τους Ολυμπιονίκες του Λιμενικού

Make-A-Wish: «Διπλή» νίκη στον φιλανθρωπικό αγώνα της Εθνικής πόλο ανδρών με τους Ολυμπιονίκες του Λιμενικού

Συγκεντρώθηκαν περισσότερα χρήματα και έτσι εκτός από την ευχή του 6χρονου κοριτσιού με εγκεφαλική παράλυση πραγματοποιήθηκε και ενός 12χρονου κοριτσιού που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1

MixCollage-22-Jan-2024-02-33-AM-6469
«Πλυμμήρισε» από ανθρωπιά και αλληλεγγύη το κατάμεστο από κόσμο -ιδίως από μικρά παιδιά- Σεράφειο κολυμβητήριο στον σπουδαίο φιλανθρωπικό αγώνα υδατοσφαίρισης ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες του Λιμενικού Σώματος και την ασημένια Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική Ανδρών, για την εκπλήρωση μιας ευχής ενός 6χρονου κοριτσιού να αποκτήσει ένα αμαξίδιο μέσω του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή) Ελλάδος.

Στο ξεχωριστό αθλητικό event, που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, μεγάλος νικητής ήταν το ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής υδατοσφάρισης, με την παρουσία μεγάλων ονομάτων από το παρελθόν και το παρόν του αθλήματος. Και το σημαντικότερο: Ο σκοπός επιτεύχθηκε, καθώς έγινε πραγματικότητα η ευχή του 6χρονου κοριτσιού με εγκεφαλική παράλυση για την απόκτηση ειδικού αμαξίδιου.

Επειδή, μάλιστα μαζεύτηκε μεγαλύτερο ποσό, πραγματοποιήθηκε και άλλη μια ευχή, ενός 12χρονου κοριτσιού, που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

img1069-3f86d


Το “παρών” έδωσαν θρύλοι του αθλήματος που θυμήθηκαν τα παλιά και πρόσφεραν ωραίες φάσεις στο κοινό και φυσικά οι Ασημένιοι Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές, σε έναν αγώνα που διήρκησε δύο 10λεπτα. Στο ένα έπαιξε η Εθνική απέναντι στους Ολυμπιονίκες αξιωματικούς του Λιμενικού και στο άλλο δυο ξεχωριστές επτάδες της Εθνικής Ανδρών μεταξύ τους.

img1067-48fbb


Εθνική Ομάδα (Προπονητης Τάσος Σχίζας): Μάνος Ζερδεβάς, Κων/νος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Γιάννης Αλαφραγκής, Κων/νος Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας, Στάθης Καλογερόπουλος, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Ευάγγελος Πούρος, Μανώλης Σολονάκης, Νικόλας Παπανικολάου, Κων/νος Λιμαράκης.

Κλείσιμο
Ολυμπιονίκες Λιμενικού Σώματος (Προπονητής Θοδωρής Βλάχος): Γιώργος Ρέππας, Δημήτρης Μάζης, Αντώνης Βλοντάκης, Κωνσταντίνος Λούδης, Κων/νος Δάνδολος, Θόδωρος Καλακώνας, Γιώργος Αφρουδάκης, Γιώργος Ψύχος, Θεμης Χατζής. Διαιτητές, οι επίσης αξιωματικοί του Λιμενικού Κώστας Κυράνης και Νίκος Μπουδραμής.

img1048-9782b


Ήταν, φυσικά, εκεί ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, που απηύθυνε και χαιρετισμό, ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης (που αγωνίστηκε κιόλας), ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, που υποδέχθηκαν και τους επισήμους από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, ήταν παρόντες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Παππάς, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η Πρόεδρος του Make-A-Wish Ιβέτ Κοσμετάτου, το μέλος του ΔΣ του Make-A-Wish Αλέξανδρος Πατούνης, που έκαναν και τις απονομές. Υπεύθυνη της διοργάνωσης από πλευράς Λιμενικού η Καλλιόπη Μενελάου υποπλοίαρχος, εκπρόσωπος γραφείου του αθλητισμού.

Στο αγωνιστικό σκέλος της βραδιάς, η Εθνική Ανδρών επικράτησε με 4-3 των Ολυμπιονικών του Λιμενικού Σώματος στα 10 πρώτα λεπτά μεικτού χρόνου. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Αντώνης Βλοντάκης που σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας των Λιμενικών, ενώ το άλλο τέρμα σημείωσε ο Κωνσταντίνος Δάνδολος. Τα γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσαν οι Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Δημήτρης Σκουμπάκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου και Δημήτρης Νικολαΐδης.

img1070-99abb



Ειδήσεις σήμερα

Πατήσια: Ο 56χρονος που βίαζε την ανήλικη κόρη της συντρόφου του, της ζητούσε γυμνές φωτογραφίες!

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Με σταυρούς και χριστιανικές εικόνες η διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Σκάνδαλο στη Βρετανία: Ελβετική κλινική ευθανασίας βοήθησε 47χρονο Άγγλο να αυτοκτονήσει ενώ ήταν υγιέστατος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης