Κερκέζου - Γιαννούλη για το χρυσό στο παγκόσμιο ιστιοπλοΐας: «Δεν είναι εύκολο να το κάνεις 2η χρονιά»

Κερκέζου - Γιαννούλη για το χρυσό στο παγκόσμιο ιστιοπλοΐας: «Δεν είναι εύκολο να το κάνεις 2η χρονιά»

Τα δύο κορίτσια κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 420 για 2η σερί χρονιά

KERKE
Η Ιακωβίνα Κερκέζου και η Δανάη Γιαννούλη «έγραψαν Ιστορία» για την ελληνική ιστιοπλοϊα, καθώς στον πρώτο μεγάλο διεθνή αγώνα του 2024, κατέκτησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης 420, που φιλοξενήθηκε στη Βραζιλία.

Αυτός, είναι ο δεύτερος συνεχόμενος παγκόσμιος τίτλος τους, ενώ το 2023 είχαν αναδειχθεί πρωταθλήτριες Ευρώπης και είχαν κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας.

Πρόκειται για διαδοχικές σπουδαίες επιτυχίες για τις ίδιες και φυσικά για την ελληνική ιστιοπλοΐα, που στα πρόσωπά τους βλέπει δυο σπουδαίες αθλήτριες με ξεχωριστές δυνατότητες για μια μεγάλη διεθνή καριέρα.

Κατενθουσιασμένη η Ιακωβίνα Κερκέζου, δήλωσε: «Κατακτήσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα για δεύτερη σερί σεζόν κι αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενες. Ο αγώνας ήταν δύσκολος, διότι υπήρχαν περίεργες καιρικές συνθήκες. Ο αέρας άλλαζε συνεχώς και μας δημιούργησε προβλήματα. Ταυτόχρονα αντιμετωπίσαμε και πολλές ενστάσεις. Αυτόν τον τρόπο διάλεξαν για να μας νικήσουν, αλλά απέτυχαν. Είναι μεγάλη ιστορία να διεκδικείς το δίκαιο σου και να δικαιώνεσαι. Αποκτάς εμπειρίες και ανεβαίνει η ψυχολογία σου. Σε βοηθά στην ζωή σου συνολικά. Αφιερώνω το μετάλλιο πρώτα στον εαυτό μου, διότι δουλέψαμε πολύ σκληρά μαζί με τη Δανάη και φτάσαμε ως εδώ μέσα από πολλές προσωπικές θυσίες. Οφείλουμε πολλά στους προπονητές μας και φυσικά στους γονείς μας που κάνουν τα πάντα για να συνεχίζουμε και να απολαμβάνουμε αυτές τις επιτυχίες».

Από την πλευρά της, η Δανάη Γιαννούλη, επεσήμανε: «Η χαρά μας είναι τεράστια, διότι την τελευταία ημέρα του αγώνα ξεκινήσαμε από την τρίτη θέση. Και στο τέλος τερματίσαμε πρώτες και κατακτήσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι στον αθλητισμό κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Νιώθουμε ότι είμαστε πολύ δυνατές, δουλεύουμε καθημερινά σκληρά και έχουμε σαν στόχο να διατηρηθούμε σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε μπροστά μας δυο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το open και το junior, και θα τα δώσουμε όλα για να ανέβουμε ξανά στο βάθρο. Και ο αγώνας της Βραζιλίας μας δίδαξε ότι με τίποτε δεν πρέπει να τα παρατάμε και να δίνουμε τη μάχη μας μέχρι το τέλος. Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στον προπονητή μου Δημήτρη Λεκάκη».

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με τον σύντροφο της Γεωργίας: Ήταν πατέρας ενός μωρού που πέθανε και εξαφανίστηκε η σορός του

«Τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη» - Η κόρη της Χριστίνας Λαμπίρη απαντά στον Νίκο Μουρατίδη

Δείτε βρετανικό Typhoon να χτυπά κτίριο των Χούτι: Πέντε νεκροί αντάρτες από τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμέ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης