Χριστίνα Λαμπίρη: Η κόρη της απαντά στον Νίκο Μουρατίδη - «Τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη»

Χριστίνα Λαμπίρη: Η κόρη της απαντά στον Νίκο Μουρατίδη - «Τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη»

«Η μαμά μου από ό,τι φαίνεται έσφαλε που δούλευε επειδή έπρεπε να συντηρήσει ένα παιδί και δυο γονείς» τόνισε η Μαρίσα Βουλγαράκη - Η ανάρτησή της

labiri_kori33
«Παχύσαρκη και προβληματική» χαρακτήρισε την κόρη της Χριστίνας Λαμπίρη, ο Νίκος Μουρατίδης σε μια αναφορά - επίθεση στη δημοσιογράφο, για το πώς μεγάλωσε το παιδί της.

«Το πέταξε στη γιαγιά και μεγάλωσε παχύσαρκο και προβληματικό» έγραψε στο blog του.
moyratidis21

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η Μαρίσα Βουλγαράκη απάντησε μέσω Facebook με ένα μακροσκελές μήνυμα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η μαμά μου λοιπόν από ό,τι φαίνεται έσφαλε που δούλευε επειδή έπρεπε να συντηρήσει ένα παιδί και δυο γονείς».

Η κόρη της Χριστίνας Λαμπίρη έγραψε ακόμη: «Όλο αυτό που συνέβη προσβάλλει εμένα και την οικογένεια μου βαθιά, και γι' αυτό από εδώ και στο εξής τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη».

Αναλυτικά όσα έγραψε

«Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για τη μακροσκελή ανάρτηση. Ο σκοπός αυτής, δεν είναι σε καμία περίπτωση απολογητικός γιατί δεν είχα και δεν έχω μέχρι σήμερα την ανάγκη να αποδείξω σε οποιονδήποτε τίποτα. Η ανάρτηση αυτή γίνεται γιατί θέλω να προστατεύσω τα δύο μου παιδιά και τον σύζυγό μου, από μία άνευ λόγου και προσβλητική επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω.
Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με διαφορετικό πυρήνα από τον πατριαρχικό που είναι πιο διαδεδομένος. Η μητέρα μου και όσοι ακόμα συνέβαλαν στην ανατροφή μου, έδωσαν πραγματικά τα πάντα για να με μεγαλώσουν με συγκεκριμένες αξίες.
"Να είσαι ευγενική με όλους."
"Να μην φέρνεις κανέναν σε δύσκολη θέση γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι στεναχώριες μπορεί να τον βασανίζουν."
"Να τους αντιμετωπίζεις όλους με ισότητα."
"Να είσαι τίμια."
"Να έχεις ήθος."
"Να σέβεσαι."
"Να συμπονάς."
"Να έχεις εν συναίσθηση".
"Να αγαπάς."
"Να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις."
"Να μην κάνεις διακρίσεις."
"Να μη κρίνεις για να μη κριθείς."
"Να βοηθάς."
"Να στηρίζεις."
Θα μπορούσε αυτή η λίστα να είναι ατελείωτη. Η μαμά μου λοιπόν από ότι φαίνεται έσφαλε που δούλευε επειδή έπρεπε να συντηρήσει ένα παιδί και δυο γονείς. Έσφαλε που δεν μας "πέταξε" για να κοιτάξει τον εαυτό της. Έσφαλε που δεν επέλεξε κάποιον άλλο να είναι κοντά μου και με άφηνε στο σπίτι που μέναμε όλοι μαζί με τον παππού και τη γιαγιά και στο τέλος, φαίνεται πως όλοι μαζί έσφαλαν που με έκαναν να νιώθω πράγματα και να πιστεύω στους ανθρώπους, σε μια κοινωνία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ενδεχομένως στην πιο σκοτεινή της καμπή, με όσα ακούμε καθημερινά. Ελπίζω να κάνω τα ίδια λάθη που έκαναν οι δικοί μου και με τα δικά μου παιδιά μου. Να τα μάθω να αγαπούν τους πάντες και τα πάντα με ανιδιοτέλεια, αδιάκριτα, να αγαπούν και να σέβονται τα διαφορετικά στοιχεία που έχουν επάνω τους και τα διαφορετικά στοιχεία που έχουν οι άλλοι. Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι διαφορετικοί. Την στιγμή που είμαστε πιο ελεύθεροι από ποτέ, είμαστε και πιο φυλακισμένοι από ποτέ. Ό,τι πεις κρίνεται, ό,τι δείχνεις κρίνεται, ό,τι επιλέγεις κρίνεται, ό,τι πιστεύεις κρίνεται. Όλα κρίνονται με τον πιο άκομψο τρόπο από κάποιους που μένουν στην ανάγνωση τίτλων, που δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν όλο το άρθρο ή ακόμα χειρότερα που παραποιούν για προσωπικό όφελος δημόσιες δηλώσεις, που επιπλήττουν τους δημοσιογράφους ότι "πρέπει να προσέχουν τι γράφουν", επικαλούμενοι ανύπαρκτες δημοσιεύσεις για να στηρίξουν τον επιθετικό τους λόγο. Πολύ σκληρή γλώσσα χρησιμοποιείται από κάποιον που κατακεραυνώνει τους πάντες για την έλλειψη διαπιστευτηρίων τους στον ελεύθερο λόγο. Δεν γνωρίζω εάν το πτυχίο μου ή το μεταπτυχιακό μου μου δίνουν το δικαίωμα να πω περισσότερα. Ούτε θέλω και ούτε πρόκειται.

Κατ' επιλογή δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο, συνειδητά δεν παίρνω θέση και δεν ενοχλώ κανέναν, και όλο αυτό που συνέβη προσβάλλει εμένα και την οικογένεια μου βαθιά, και γι' αυτό από εδώ και στο εξής τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

#metinxristina λοιπόν, και με κάθε μαμά ή μπαμπά ή κηδεμόνα ή ανάδοχο που μεγαλώνει ένα ή περισσότερα παιδιά μόνος ή μόνη.
Σημ. "Namaste 🙏🏻 " (Nama σημαίνει υποκλίνομαι, as σημαίνει εγώ και te σημαίνει εσύ ή εσένα. Άρα, “Υποκλίνομαι εγώ σε εσένα” , “Το φως μέσα μου υποκλίνεται στο φως μέσα σου”. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα εκφράζει ευγνωμοσύνη. Δείχνει σεβασμό. Την ανάγκη ειρήνης μέσα σου αλλά και στις σχέσεις σου. Την απουσία εγωισμού. Την αναγνώριση ότι έχεις μέσα σου -όπως και ο απέναντι σου- τη θεία πνοή άρα οι μικροπρεπείς συμπεριφορές δεν έχουν θέση στη ζωή σου. Σε καλεί να συνδεθείς με την εσωτερική σου αλήθεια, ειρήνη και σκοπό)».Οι επιθέσεις Μουρατίδη και η απάντηση Λαμπίρη
Στο blog του, παρουσίασε τη Χριστίνα Λαμπίρη ως κακή μητέρα, που «πέταξε το παιδί στη γιαγιά και εκείνο μεγάλωσε παχύσαρκο και προβληματικό».

Μία μετά, ο ίδιος επιμένει ξανά μέσω του site του για όσα έγραψε σχετικά με τη Χριστίνα Λαμπίρη, συνεχίζοντας με τον ίδιο επιθετικό λόγο. Αποκάλεσε την παρουσιάστρια «πρώην τηλεοπτική κουτσομπόλα» και έγραψε ότι «τα έκανε σκ... στην προσωπική της ζωή, με το θέμα της κόρης της»
labiri9383

Πιο αναλυτικά, ο Νίκος Μουρατίδης έγραψε:

«Χτες πέρασα πάρα πολύ ωραία μιλώντας με όλα τα κανάλια… Θέλανε πάρα πολύ να βγω on camera να τους πω για κάτι που έγραψα λέει για την Χριστίνα Λαμπίρη… Συγκεκριμένα η κ. Λαμπίρη πήρε θέση και είναι αρνητική στο να αποκτούν παιδιά τα ζευγάρια του ιδίου φύλλου με παρένθετη μητέρα.

Με γεια της με χαρά της, αλλά μήπως θα πρέπει όλοι αυτοί που δηλώνουν ότι δεν συμφωνούν να ρίχνουν πρώτα μια ματιά και στην δική τους “καμπούρα”; Μιλάει για ένα τόσο σοβαρό θέμα η Μαρία Ιωαννίδου, ως τι; Με τι σπουδές; Μια γυναίκα που δεν έκανε παιδί και που έγινε γνωστή μασώντας τσίχλα σε ταινίες του Δαλιανίδη; Μιλάει για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο Νίκος Οικονομόπουλος, ως τι; Ως κοινωνιολόγος ή ως ψυχολόγος; Μιλάει η Χριστίνα Λαμπίρη; Ως τι; Ως πρώην τηλεοπτική κουτσομπόλα; Μήπως μετά απ’ το γεγονός (όπως η ίδια έχει πει) ότι τα έκανε σκ... στην προσωπική της ζωή, με το θέμα της κόρης της, θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτική στο τι λέει;

Βλέπεις ανθρώπους μορφωμένους, καθηγητές ή διανοούμενους να μην εκφέρουν γνώμη – γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό – και θα ακούμε την γνώμη όλων αυτών των αμόρφωτων που βγαίνουν με άνεση στα κανάλια να μιλήσουν για τεκνοθεσία;

Για να συνέλθουμε λίγο μην ανοίξω το βρωμόστομά μου και δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν…».

Στιγμιότυπο από τα όσα έγραψε
moyratidis33
Κλείσιμο
Η πρώτη αναφορά του Μουρατίδη και η απάντηση της Λαμπίρη
Με αφορμή τη δημόσια τοποθέτησή της για το νομοσχέδιο της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, ο Νίκος Μουρατίδης σχολίασε: «Πλάκωσαν οι κοινωνιολόγοι και έχουν άποψη. Χριστίνα Λαμπίρη: Είμαι υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, η τεκνοθεσία όμως είναι μια άλλη ιστορία. Και μιλάει αυτή – όπως λέει μια φίλη – που έκανε ένα κοριτσάκι, το “πέταξε” στην γιαγιά και το παιδί μεγαλώνοντας έγινε παχύσαρκο και προβληματικό».
moyratidis21

Το παραπάνω έφερε «κύμα» αντιδράσεων, αλλά η Χριστίνα Λαμπίρη δεν έχει πάρει θέση ακόμη, με δηλώσεις της για την επίθεση Μουρατίδη.

Ωστόσο, επέλεξε να του απαντήσει με μια ανάρτηση στο Facebook. Η παρουσιάστρια αναδημοσίευσε μια ανάρτηση, με τα λόγια του ηθοποιού, Χαβιέ Μπαρδέμ, για το πώς εκείνος βλέπει τις γυναίκες.

Η ανάρτηση γράφει: «Εάν ο κόσμος εξαρτώταν από εμάς, τους άντρες, θα είχε καταστραφεί εδώ κι εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Χάρη στις γυναίκες βρισκόμαστε ακόμα εδώ σήμερα. Είμαστε ασφαλείς, το σπίτι τους είναι το σπίτι μας. Η φύση μάς δημιούργησε όλους, γι' αυτό και τη γυναίκα πρέπει να τη λατρεύουμε κι αυτό είναι απλώς γεγονός. Κι ο καλός, αληθινός άντρας, είναι εκείνος που συμπεριφέρεται στη γυναίκα ως ίση. Εγώ προέρχομαι από την Ισπανία, που είναι μια έντονα πατριαρχική χώρα, αλλά με μεγάλωσε μια γυναίκα, με μόρφωσε μια γυναίκα, επειδή ο πατέρας μου ήταν απών, ο Θεός να τον έχει καλά, άρα έμαθα κι είδα τον κόσμο μέσα από τα μάτια της γυναίκας… Κι είδα τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σ' αυτόν τον κόσμο, ακόμα και τι σήμαινε να είσαι γυναίκα ηθοποιός, όπως η μητέρα μου, στην Ισπανία του '60, χειρότερα από πόρνη. Κι η δύναμη αυτής της γυναίκας, που έφερνε την αξιοπρέπεια σε ό,τι έκανε, που πολεμούσε σκληρά για να μεγαλώσει τρία παιδιά χωρίς να χάνει την ψυχραιμία της, με τη δύναμη μια λέαινας, αυτό είναι κάτι που θα τιμώ για πάντα. Κι αυτό είναι που με κάνει να σκέφτομαι ότι χωρίς τις γυναίκες είμαστε απροστάτευτοι. Γιατί είμαστε το αδύναμο φύλο.
Χαβιέ Μπαρδέμ (Javier Ángel Encinas Bardem)».

Η ανάρτηση της Χριστίνας Λαμπίρη


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ και Βρετανία βομβαρδίζουν τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη - Ήταν αναγκαία η επίθεση, λέει ο Σούνακ

Αλλάζει το κλίμα στους γαλάζιους βουλευτές για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Η Γαρυφαλλιά Καληφώνη απάντησε στο αν έχει κάνει σεξ σε δημόσιο χώρο και one night stand
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης