Φερνάντο Σάντος: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω ως προπονητής σε έναν σύλλογο»

Φερνάντο Σάντος: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω ως προπονητής σε έναν σύλλογο»

Ο Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκε και επίσημα από τη Μπεσίκτας εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη νέα σελίδα στην καριέρα του και φροντίζοντας με το καλημέρα να δείξει τη φιλοσοφία του - Τι είπε για την κόντρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Santos1
Οι λέξεις πειθαρχία και οικογένεια ακούστηκαν πολλές φορές σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Φερνάντο Σάντος ως νέου προπονητή της Μπεσίκτας.

Οι ευρισκόμενοι σε αγωνιστική κρίση «Αετοί της Πόλης» βλέπουν στο πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού τον άνθρωπο που μπορεί να τους αλλάξει άμεσα την εικόνα με τον ίδιο πάντως να ξεκαθαρίζει πως δεν έχει κανένα μαγικό ραβδάκι και να τονίζει με νόημα πως δεν θα έρθουν στην ομάδα «μεγάλα ονόματα, αλλά σπουδαίοι χαρακτήρες και προσωπικότητες».



Κλείσιμο
Αρχικά ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός, στον οποίο ήδη οι Τούρκοι έχουν προσδώσει το παρατσούκλι «Ο Νονός», εξέφρασε την ικανοποίηση του που βρίσκεται στην Πόλη και σε μια τόσο ιστορική ομάδα, αλλά και για το γεγονός ότι επιστρέφει στη δουλειά σε συλλογικό επίπεδο.

«Μετά από πολλά χρόνια δουλειάς σε εθνικές ομάδες, μου έλειπε να προπονώ μια ομάδα κάθε μέρα. Στην εθνική κάνεις προπόνηση με τους παίκτες για μια μέρα, παίζεις τον αγώνα και φεύγεις. Δεν μπορούμε να είμαστε καθημερινά με τους παίκτες, να τους παρατηρούμε και αυτό είναι δύσκολο για μένα», παραδέχτηκε ο Πορτογάλος ο οποίος είναι ο τέταρτος τεχνικός μέσα στην ίδια σεζόν για τους «ασπρόμαυρους» (Σενόλ Γκιουνές, Μπουράκ Γιλμάζ και Ρίζα Καλιμπάι οι προηγούμενοι) που είναι στην 5η θέση και στο -18 από την κορυφή που μοιράζονται Γαλατασαράι και Φενερμπαχτσέ.



«Για μένα η ομάδα, οι παίκτες μου είναι η οικογένεια μου και η ενότητα είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία μαζί με την πειιαρχία. Πρέπει να ακολουθήσουμε το σωστό μονοπάτι για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε. Έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών, έχουμε ταλέντα στις ακαδημίες και με δουλειά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε», τόνισε ο 67χρονος Σάντος και συμπλήρωσε με νόημα:

«Ο μόνος μου στόχος είναι η νίκη. Αν χάσω, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Πρέπει να παλέψουμε στις χειρότερες καταστάσεις και αυτό το πνεύμα πρέπει να το μεταδώσουμε στους παίκτες. Η Μπεσίκτας έχει μεγάλη ιστορία και θέλουμε να τη συνεχίσουμε κατακτώντας τρόπαια. Δεν παίρνω αποφάσεις σύμφωνα με αυτά που ακούω, αλλά σύμφωνα μ' αυτά που βλέπω. Θα μιλήσουμε με όλους τους παίκτες και ελπίζω όλοι να θέλουν να μείνουν εδώ, ενώ θα έρθουν νέοι παίκτες. Δεν θα έρθουν όμως μεγάλα ονόματα, αλλά σπουδαίες προσωπικότητες».

Teknik Direktörümüz Fernando Santos'un İmza Töreni


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ο Σάντος ρωτήθηκε και για την περίφημη κόντρα του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μουντιάλ του Κατάρ...

«Πήραμε μια τακτική απόφαση να αφήσουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση και είχα δίκιο. Αν δεν είχαμε αποκλειστεί, δεν θα υπήρχαν πολλά προβλήματα. Για μένα πάνω απ' όλα είναι η ομάδα και όχι τα πρόσωπα».

Ο Φερνάντο Σάντος θα έχει στο τεχνικό τιμ τους συμπατριώτες του Ζοάο Κόστα, Πάουλο Μέντες, Φερνάντο Τζουστίνο, Ρικάρντο Σάντος και Ζόρζε Ροζάριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλληλοκατηγορούνται ο σύντροφός της Γεωργίας και ο φίλος του - Την έσφαξαν με κουζινομάχαιρο στο λαιμό

The Crown αλά δανικά: Θυσιάστηκε ή εκβιάστηκε η αδελφή της Άννας-Μαρίας;

Αστέρια, Agora Sygrou, Αθηνών Αρένα: Σε τρεις κατέληξαν τα ακίνητα του Παπαθεοχάρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης