Super League: Σήμερα αποφασίζουν μέσω ψηφοφορίας αν θα συνεχίσουν την αποχή οι διαιτητές

Super League: Σήμερα αποφασίζουν μέσω ψηφοφορίας αν θα συνεχίσουν την αποχή οι διαιτητές

Τα έξι μέτρα για την προστασία των διαιτητών που πηρε η ΕΠΟ δεν φαίνεται να καλύπτουν τους ρέφερις κάτι που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

MixCollage-12-Dec-2023-12-22-AM-5272
Οι αποφάσεις που λήφθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου τη Δευτέρα (11/12) με έξι μέτρα για την προστασία των διαιτητών της Super League, δεν φαίνεται να «καλύπτουν» απόλυτα τους Έλληνες διαιτητές της πρώτης κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα αποφασίσουν την Τρίτη (12/12) μέσω ψηφοφορίας αν θα συνεχίσουν την αποχή τους ή θα επιστρέψουν στα γήπεδα το προσεχές Σαββατοκύριακο (16-17/12).

Υπήρχαν αρκετά πράγματα -που όπως υποστηρίζεται απ' την πλευρά των διαιτητών- αν και είχαν συζητηθεί τις προηγούμενες ανάμεσα στην αντιπροσωπεία τους και την ομοσπονδία, δεν τέθηκαν καν επί τάπητος απ' την ΕΕΠ στη συνεδρίαση της Δευτέρας (11/12). Κι αυτή η δυσαρέσκεια που έχει ήδη εκφραστεί προς την ομοσπονδία, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ενόψει της ψηφοφορίας της Τρίτης (12/12) μεταξύ των διαιτητών και βοηθών διαιτητών της Super League.

Τα έξι μέτρα της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ για την προστασία των διαιτητών

• Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις /κατά αξιωματούχων διαιτησίας. Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.
• Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.
• Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.
• Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1.
• Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της ΟΥΕΦΑ για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.
• Η ΕΠΟ θα ζητήσει συνάντηση των διαιτητών με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση».



Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγουν ξανά όλοι οι φάκελοι με τις επιθέσεις των χούλιγκαν

«Ξεψύχησε στην αγκαλιά του γιου της»: Συγκλονίζει ο πρώην σύζυγος της 50χρονης που κατασπάραξαν τα σκυλιά

Ήταν η Κάλλας κατάσκοπος των Βρετανών στην Αθήνα της Κατοχής;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης