Άγιαξ: Θα αγωνιστεί με φανέλες με αποσιωπητικά στη θέση των ονομάτων ως μήνυμα για το κοινωνικό μίσος - Δείτε βίντεο

Άγιαξ: Θα αγωνιστεί με φανέλες με αποσιωπητικά στη θέση των ονομάτων ως μήνυμα για το κοινωνικό μίσος - Δείτε βίντεο

Ο Άγιαξ στέλνει μήνυμα κατά του φαινομένου του κοινωνικού μίσους και σε αυτό το πλαίσιο οι ομάδες ανδρών και γυναικών θα αγωνιστούν με φανέλες που αντί για όνομα θα έχουν αποσιωπητικά

Ajax7
Περισσότερα από 1.500 μηνύματα μίσους λαμβάνουν κάθε μήνα οι παίκτες και οι παίκτριες του Άγιαξ. «Μαϊμού», «ελπίζω να πεθάνεις», «εύχομαι να συμβεί κάτι άσχημο σε εσένα και την οικογένεια σου», «ερχόμαστε για εσένα», «γύρνα πίσω στην κουζίνα σου», είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Το κοινωνικό μίσος είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο και σύμφωνα με έρευνες το 82% των Ολλανδών επηρεάζεται από την ανάγνωση μηνυμάτων μίσους ή προσβλητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League τρέχει την καμπάνια «#SilenceSocialHate», θέλοντας να συμβάλει στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Σε αυτό το πλαίσιο οι ομάδες ανδρών και γυναικών του συλλόγου θα αγωνιστούν την ερχόμενη αγωνιστική με φανέλες που αντί για τα ονόματα τους θα έχει αποσιωπητικά. Το σύμβολο της σιωπής.



Ο Αίας παρουσίασε αυτή την ενέργεια με video στα Social Media, στο οποία από πλευράς ανδρικής ομάδας πρωταγωνιστούν ο αρχηγός Στίβεν Μπέρχβαϊν, ο Στέφεν Μπέρχαους και ο Μπράιαν Μπόμπεϊ, ο οποίος στο είπε προς τον κόσμο: «Όταν τα λάβετε, όταν τα δείτε, αναφέρετε αυτά τα μηνύματα».

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Το ινστιτούτο της απάτης: Τους κατέστρεφαν τα πρόσωπα με «μαϊμού» μπότοξ - Στο φως τρεις νέες δικογραφίες

Ινδοί αγρότες έγιναν κτηνοτρόφοι σε μονάδα της Χαλκιδικής - «Μας χαμογέλασε η τύχη»

Δεύτερο κρίσιμο 24ωρο για τον 31χρονο αστυνομικό - Εσπευσμένα στην Αθήνα η οικογένειά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης