Premier League: Τετραετής συμφωνία για τα τηλεοπτικά ύψους 7,81 δισ ευρώ

Premier League: Τετραετής συμφωνία για τα τηλεοπτικά ύψους 7,81 δισ ευρώ

Το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο θα μεταδίδεται έως τη σεζόν 2028-2029 από Sky Sports και TNT Sports  –Στο κόλπο και το BBC Sport με τη μετάδοση στιγμιοτύπων

peremi
Από τις αρχές του 1990 όταν και δημιουργήθηκε η παράδοση ήθελε την Premier League να κλείνει τριετής συμφωνίες για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της τα οποία σε κάθε κύκλο έφερναν περισσότερα χρήματα στα ταμεία της.

Αυτή η παράδοση διεκόπη βίαια λόγω της πανδημίας με την PL να ανανεώνει τις υπάρχουσες συμβάσεις, αλλά από την περασμένη άνοιξη να ανοίγει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων που έκλεισε στα μέσα του περασμένου μήνα και ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα το βράδυ.

Το Sky Sports και το TNT Sports είναι και πάλι οι μεγάλοι νικητές καθώς συμφώνησαν να συνεχίσουν τη μετάδοση των αγώνων αυξάνοντας τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους (από 3 σε 4 χρόνια) με το BBC να συνεχίζει να μεταδίδει την εκπομπή Match Of the Day όπου μεταδίδονται σε ελεύθερη συχνότητα τα στιγμιότυπα από όλες τις αναμετρήσεις.


Κλείσιμο

Τα έσοδα απ’ αυτήν τη συμφωνία δεν ανακοινώθηκαν ωστόσο όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ ανέρχονται στο απίστευτο ποσό των 7.81 δισεκατομμυρίων ευρώ, στα οποία βέβαια θα προστεθούν και οι συμφωνίες με τους τηλεοπτικούς σταθμούς του εξωτερικού.



Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν μόνο στα ποσά και στη διάρκεια της συμφωνίας, αλλά και στο γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχει το εμπάργκο στη μετάδοση των αγώνων που ξεκινούν στις 14:00 την Κυριακή (μια συμφωνία που τηρούνταν ευλαβικά προκειμένου να μην επηρεάζονται τα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών). Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αυξάνεται κι ο αριθμός των αγώνων που θα μεταδίδουν τα κανάλια με το Sky Sports να έχει τη μερίδα του λέοντος με 215 και το TNT να έχει 52 αγώνες.



Γενικά το Sky Sports πήρε 4 από τα 5 πακέτα προς πώληση (B, C, D και E) και το TNT ένα (Α) με την Premier League στην ανακοίνωση της να κάνει λόγο για «τη μεγαλύτερη συμφωνία πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχει συναφθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις νέες συμφωνίες με το Sky Sports και το TNT Sports που θα επεκτείνουν τη συνεργασία μας για άλλα τέσσερα χρόνια και θα δουν περισσότερους αγώνες της Premier League από ποτέ ζωντανά από το 2025/26 και μετά.

Ως μακροχρόνιοι συνεργάτες, το Sky Sports και το TNT Sports φημίζονται για τη συνεχή κάλυψη και τον προγραμματισμό παγκόσμιας κλάσης. Έχουμε απολαύσει ρεκόρ τηλεθέασης και προσέλευσης τις τελευταίες σεζόν και γνωρίζουμε ότι η συνεχής καινοτομία τους θα οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να παρακολουθήσουν και να ακολουθήσουν την Premier League», δήλωσε ο CEO της Premier League Ρίτσαρντ Μάστερς και συμπλήρωσε:

Είμαστε επίσης εξαιρετικά ικανοποιημένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με το BBC Sport, που θα συνεχίσει να μεταφέρει εβδομαδιαία στιγμιότυπα όλων των αγώνων της Premier League στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Match of the Day αποτελεί θεσμό για γενιές ποδοσφαιρόφιλων σε αυτή τη χώρα και παραμένει απίστευτα δημοφιλές στους οπαδούς όλων των ηλικιών.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας υπογραμμίζει τη δύναμη της Premier League και αποτελεί απόδειξη για τους συλλόγους μας, τους παίκτες και τους μάνατζερ που συνεχίζουν να προσφέρουν το πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο στον κόσμο σε γεμάτα γήπεδα, καθώς και για τους οπαδούς, οι οποίοι δημιουργούν μια απαράμιλλη ατμόσφαιρα κάθε εβδομάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Αράχωβα: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον άγριο βασανισμό του χάσκι

Σκόπια: Δολοφονημένη εντοπίστηκε 14χρονη που είχε απαχθεί πριν μια εβδομάδα

Πώς δρούσε η συμμορία του τράπερ Don Leon που ανατίναζε ΑΤΜ - Έκαναν επίδειξη στα social media, πάνω από €700.000 η λεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης