Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών: «Καταδικαστέα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό, υπερβολική χρήση χημικών έθεσε σε κίνδυνο ποδοσφαιριστές και φιλάθλους»

Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών: «Καταδικαστέα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό, υπερβολική χρήση χημικών έθεσε σε κίνδυνο ποδοσφαιριστές και φιλάθλους»

Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠΠ καταδίκασε τα γεγονότα που συνέβησαν στο φινάλε του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός και στάθηκε στους κινδύνους που προκλήθηκαν από την υπερβολική χρήση χημικών από την Αστυνομία

Fortounis
Λίγες ημέρες μετά την λαμπρή γιορτή του ΠΣΑΠΠ, όπου όλοι οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου έδωσαν την πραγματική εικόνα του αθλήματος, δυστυχώς τα μηνύματα εκείνης της βραδιάς δεν... έφτασαν σε όλους.

Ο αγώνας Βόλος-Ολυμπιακός διεκόπη για περίπου μια ώρα καθώς μετά την ένταση που προέκυψε στις κερκίδες η αστυνομία προέβη σε εκτεταμένη χρήση χημικών αναγκάζοντας τον κόσμο να φύγει από τις εξέδρες και τους ποδοσφαιριστές από το γήπεδο, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών με ανακοίνωση του να καταδικάζει τα επεισόδια, αλλά να καυτηριάζει την απαράδεκτη στάση της Αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Τα όσα έκτροπα συνέβησαν στο παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός είναι καταδικαστέα. Ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους.

Αποτελεί ωστόσο κοινή αλλά και λογική διαπίστωση το ότι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, με τα μέτρα καταστολής που έλαβαν, υπερέβησαν το μέτρο.

Κλείσιμο
Κοινή διαπίστωση αποτελεί επίσης το ότι από την εκ των πραγμάτων υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσων καταστολής, τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αλλά και φιλάθλων.

Ελπίζουμε αλλά και αξιώνουμε σε μια τυχόν επόμενη και σε κάθε περίπτωση ανεπιθύμητη αντίστοιχη εξέλιξη, οι θεματοφύλακες της τάξης να λειτουργήσουν με περισσότερη σύνεση και ισορροπία, προασπίζοντας και διασφαλίζοντας, πριν και πάνω απ΄ όλα και με τον επαγγελματισμό που επιβάλλεται, την υγεία εργαζόμενων ποδοσφαιριστών αλλά και απλών πολιτών.

Η εικόνα τους να αναζητούν καταφύγιο μη μπορώντας να αναπνεύσουν, δεν συνάγει με τον αθλητισμό και την κοινωνία που θέλουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικό - Δείτε φωτογραφίες

Ριψοκίνδυνος Νορβηγός βουτά από τα 40 μέτρα στα παγωμένα νερά με την κοιλιά - Η μόδα της «βουτιάς του θανάτου»

«Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες, δεν έχουμε ρούχα» - Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου παραμένουν 150 Έλληνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης