Πρέλεβιτς για τον χαμένο τελικό του 1992 του ΠΑΟΚ με τη Ρεάλ: «Δεν μίλησα ποτέ με τον Φασούλα για το παιχνίδι» - Βίντεο

Πρέλεβιτς για τον χαμένο τελικό του 1992 του ΠΑΟΚ με τη Ρεάλ: «Δεν μίλησα ποτέ με τον Φασούλα για το παιχνίδι» - Βίντεο

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς αναφέρθηκε στον προπονητή Βασίλη Σπανούλη αλλά και στον Νίκο Γκάλη

fasoulas_bane
Με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του με τον τίτλο «Η δύναμη της ήττας» ο Μπάνε Πρέλεβιτς μίλησε στην ΕΡΤ για την σπουδαία καριέρα του και στιγμές που την σημάδεψαν. 

Ο Μπάνε που διατέλεσε παίκτης, προπονητής αλλά και πρόεδρος του ΠΑΟΚ έβαλε στο εξώφυλλο του βιβλίου του την φωτογραφία μετά τον χαμένο τελικό με τη Ρεάλ για το Κυπελλούχων το 1992. 

mpape


Μιλώντας στην εκπομπή «Επίλογος» για την επιλογή της φωτογραφίας και τον αγώνα σημείωσε: «Επέλεξα αυτή τη φωτογραφία για το εξώφυλλο του βιβλίου γιατί είναι η ιδανική φωτογραφία για εξώφυλλο του βιβλίου που λέγεται "Η δύναμη της ήττας". Ναι μεν δείνχει μια στιγμή απογοήτευσης και απελπισίας όμως μετά από αυτή τη στιγμή, άμα τη φιλοσοφήσεις σωστά, ξεκινάει, γίνεται ένα restart και γίνεται μια καινούρια αρχή». 

Real Madrid - PAOK 1992 Part 2


Στον τελικό ο Πρέλεβιτς ισοφαρίζει σε 63-63 με τρίποντο από τα 8 μέτρα. Στην συνέχεια απέμεναν 8'' για την λήξη και ο Σίμπσον αστόχησε στην βολή που εκτέλεσε. Ο Φασούλας ήταν αυτός που πήρε το ριμπάουντ αλλά μετά έκανε λάθος πάσα με αποτέλεσμα ο Μπράουν να κλέψει και να διαμορφώσει το τελικό 65-63 στην εκπνοή!

Ο Πρέλεβιτς ρωτήθηκε εάν μίλησε με τον Φασούλα για αυτή τη στιγμή και είπε: «Για αυτή τη φάση όχι. Δεν υπάρχει λόγος. Γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά πως αισθάνεται ένας άνθρωπος όταν κάνει ένα τέτοιο λάθος. Δεν υπήρχε λόγος, ίσα ίσα υποστήριξη ήθελε εκείνη τη στιγμή».

Για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα το 1993 στο ΣΕΦ στο οποίο συμμετείχε ο ΠΑΟΚ και δεν πέρασε το εμπόδιο της Μπενετόν στον ημιτελικό τόνισε: «Στο βιβλίο μου περιγράφω και την περίοδο του φάιναλ φορ της Αθήνας και μετά αυτό που έρχεται. Και το περιγράφω σαν επιτυχία μίας ήττας. Γιατί άμα ρωτούσες μετά το φάιναλ φορ τι κερδίσαμε σήμερα, θα σου λέγανε όλοι, καλά, τι κερδίσαμε; Χάσαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία μας να γίνουμε πρωταθλήτες Ευρώπης, να αναδειχτούμε. Βεβαίως, αν δεις ιστορικά αυτή η ήττα και αυτή η κακή πορεία εκείνη τη στιγμή, μας έφερε την επόμενη χρονιά η ομάδα να κάνει το καλύτερο της παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας και μέχρι σήμερα το καλύτερο παιχνίδι και να κερδίσει άλλο ένα ευρωπαϊκό τίτλο το 1994 στην Ιταλία. Αλλά αυτό ήταν μία ήττα που σε οδήγησε όμως σε μία μεγάλη επιτυχία πάλι». 

Για τον προπονητή Βασίλη Σπανούλη είπε: «Εγώ πιστεύω θα γίνει καλός προπονητής. Παρακολουθώ ότι γρήγορα έχει μπει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, βελτιώνεται συνέχεια, γιατί όχι; Έχει να πει πολλά».

Για τον Ιωαννίδη και τον Ίβκοβιτς τόνισε: «Το έχω αναφέρει και στο βιβλίο μου, ο Ίβκοβιτς παραδείγματος χάρη θυμάμαι μία φάση που είχε απαγορεύσει να συζητάμε για την κούραση και να μας ρωτάνε αν είμαστε κουρασμένοι. Το είχε εξηγήσει, γιατί άμα ρωτήσεις σε μία ομάδα ανθρώπων, είστε κουρασμένοι; Ένας άμα πει είμαι κουρασμένος, μετά από μισή ώρα θα τους έχεις όλους κουρασμένους, όλα τα κουρασμένα παλικάρια μέσα στο γήπεδο. Και το έχω μεταφέρει και στο βιβλίο, πόση σημασία έχουν οι λέξεις, η δύναμη που υπάρχει σε αυτά που λέμε, πόσο πρέπει να προσέχουμε αυτά που λέμε. Πολλοί το συζητάνε πλέον αυτό, το έχω ξανααναφέρει, ο Τζέι Σέτι που είναι ένας από τους σύγχρονους ανθρώπους που δουλεύει παγκοσμίως σε θέματα ψυχολογίας, το έχει αναφέρει ότι δεν πρέπει ποτέ να λέμε στους εαυτούς μας είμαστε κουρασμένοι. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πούμε, ναι, ναι, πρέπει να βρω τον χρόνο να ξεκουραστώ. Αυτό ήταν ένα μάθημα που είχα από τον Ίβκοβιτς. Και από τον Ιωαννίδη, που προσπάθησε με την πίεση που μας έκανε να μας αναγκάσει να πάμε να παίζουμε και να μην σκεφτόμαστε. Δηλαδή να μας αποβάλλει την υπερβολική σκέψη από το μυαλό μας.Απαιτητικός, απαιτητικός, απαιτητικός, ο Ιωαννίδης ήταν πολύ απαιτητικός με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σταματάς να σκέφτεσαι και να πηγαίνεις να παίζεις. Και αυτό το εξηγώ, ότι η υπερβολική σκέψη σε πάει σε κάποια μονοπάτια αρνητικά. Πως είναι σημαντικό να ελέγχουμε και την σκέψη μας». 

Για τον καυγά με τον Γκάλη το 1991 στο Αλεξάνδρειο ανέφερε: «Τον περιγράφω στο βιβλίο.  Είναι ένα θέμα που είναι περιζήτητο εδώ και πολλά χρόνια.Στο βιβλίο περιγράφω τον καυγά με τον Γκάλη και ένα δίδαγμα από όλο αυτό».





Ειδήσεις σήμερα:

Συγκινητική χειρονομία από συνταξιούχο αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου - Οι δύο... όροι που έθεσε

Ο Χαρίτσης «αποκαθήλωσε» το ΣΥΡΙΖΑ στον λογαριασμό του στο Facebook με την «Τέταρτη Τάξη» του Πελίτσα

37 έδρες συγκεντρώνει το κόμμα του Βίλντερς στην Ολλανδία - Ποιες είναι οι θέσεις του για Ισλάμ, μετανάστες, Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης