Μπαρτσελόνα: Μπορεί να εισπράξει έως 7.5 εκατ. ευρώ από τη FIFA για τον τραυματισμό του Γκάβι

Μπαρτσελόνα: Μπορεί να εισπράξει έως 7.5 εκατ. ευρώ από τη FIFA για τον τραυματισμό του Γκάβι

Στην Μπαρτσελόνα ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ του σοβαρού τραυματισμού του 19χρονου άσου, με τη Διεθνή Ομοσπονδία να ετοιμάζεται να καταβάλλει μια τεράστια αποζημίωση

gavi
Η απώλεια για την Μπαρτσελόνα, αλλά και για την εθνική Ισπανίας καθώς χάνει σίγουρα το Euro 2024, είναι τεράστια. Ο τραυματισμός του 19χρονου Γκάβι στον αγώνα με τη Γεωργία ήταν μια πραγματική μαχαιριά κι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παικτών που τίθενται νοκ άουτ κατά τη διάρκεια αγώνων των εθνικών ομάδων.

Να υπενθυμίσουμε απλά ότι στην προηγούμενη διακοπή ήταν ο Νεϊμάρ αυτός που χτύπησε σοβαρά στο γόνατο και ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν.

Οι αυξανόμενοι τραυματισμοί έχουν ανοίξει πάλι τη συζήτηση για το καλεντάρι, ωστόσο μια σημαντική διαφοροποίηση συγκριτικά με το παρελθόν έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις που παίρνουν οι ομάδες σε ανάλογες περιπτώση.

Για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα για τον τραυματισμό του Γκάβι θα εισπράξει από τη FIFA έως και 7,5 εκατομμύρια, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται από το «πρόγραμμα προστασίας συλλόγων», αφού η απουσία του θα ξεπεράσει κατά πολύ το όριο τους ενός μήνα.

Κλείσιμο
Με τον Γκάβι να έχει υποστεί ολική ρήξη χιαστού και έξω μηνίσκου οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία 6 έως 8 μηνών και ουσιαστικά οι Καταλανοί δικαιούνται να αποζημιωθούν για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (με το ανώτατο ημερήσιο επίδομα να ορίζεται στις 20.548 ευρώ ανά τραυματισμό).

Επίσης οι νέοι οικονομικοί κανόνες της ισπανικής La Liga επιτρέπουν στο σύλλογο, σε περίπτωση μακροχρόνιων τραυματισμών (τέσσερις μήνες ή περισσότερο), να χρησιμοποιήσει το 80% του μισθού του τραυματισμένου παίκτη για να πραγματοποιήσει μια μεταγραφή. Η Μπαρτσελόνα, επομένως, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει έναν αντικαταστάτη του Γκάβι.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Πότε αναμένεται ψυχρή εισβολή και χιόνια - Οι προβλέψεις για τον φετινό χειμώνα

Περιστέρι: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικες, 13, 14 και 16 ετών, για τον ξυλοδαρμό μαθήτριας

Μπραντ Πιτ - Η διαγραμμένη ανάρτηση του γιου του για τη Γιορτή του Πατέρα: Χρόνια πολλά απαίσιε άνθρωπε, παγκόσμιας κλάσης κοπ...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης