Stoiximan Basket League, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 86-85: «Καθάρισε» στο φινάλε ο Ναν - Δείτε βίντεο

Stoiximan Basket League, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 86-85: «Καθάρισε» στο φινάλε ο Ναν - Δείτε βίντεο

Με τον Κέντρικ Ναν πρωταγωνιστή στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός νίκησε στις λεπτομέρειες την ΑΕΚ και διατήρησε το αήττητο στην Basket League -  Αστόχησε για την Ένωση ο Ραντλ στην εκπνοή του αγώνα

Nan
Στην καλύτερη του εμφάνιση, από την ώρα που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Κέντρικ Ναν ήταν ο... λυτρωτής για τους πράσινους (που συνεχίζουν αήττητοι στη Basket League) πετυχαίνοντας καθοριστικούς πόντους στο φινάλε του αγώνα (ανάμεσα τους κι οι δύο βολές που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα) με την ΑΕΚ, που έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο. να βλέπει το σουτ του Ραντλ να βρίσκει σίδερο.

Ο Τζάστιν Τίλμαν ήταν ο παίκτης ο οποίος έκανε θραύση στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα καθώς είχε πετύχει τους 12 πρώτους πόντους της ΑΕΚ (13-12) έχοντας 6/7 σουτ, ενώ οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν μετρήσει 0/7 στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ένα μίνι ξέσπασμα του Παναθηναϊκού με τους Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι και Γκριγκόνις έστειλαν την διαφορά στο +8 (23-15) λίγο πριν από το τέλος του δεκαλέπτου (25-18).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx3qwu0toubl)


Κλείσιμο
Μια διαφορά που είχε διατηρηθεί έως και τις αρχές της 2ης περιόδου (30-22 στο 12') αλλά η ΑΕΚ βρήκε επιθετικές λύσεις με τον Καμπενγκέλε και με επιμέρους 8-2 πλησίασε στο καλάθι (32-30). Μάλιστα είχε και την ευκαιρία να προηγηθεί αλλά το τρίποντο που επιχείρησε ο Λάνγκστον Χολ για το «κιτρινόμαυρο» προσπέρασμα δεν βρήκε στόχο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx3qxhj3ryxl)


Αυτό αποδείχθηκε και το «turning point» για το τελευταίο τετράλεπτο του ματς. Ο Λεσόρ συνεργάστηκε με τον Σλούκα παίρνοντας τα ηνία στο σκοράρισμα από τον Γκριγκόνις και τελειώνοντας φάσεις στο low post έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος. Με επιμέρους 14-5 οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο +11 (46-35) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (48-37) όπου ο Παναθηναϊκός είχε 14/21 δίποντα, 4/10 τρίποντα και 8/13 βολές. Ενώ αντίθετα η ΑΕΚ μέτρησε 13/26 δίποντα, 3/12 τρίποντα και 2/2 βολές.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx3sd7kk2itl)


Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν θύμιζε ούτε στο ελάχιστο το πρώτο μισό του αγώνα, Η ΑΕΚ πολύ πιο αποφασισμένη, πολύ πιο επιθετική στην άμυνά της, πολύ πιο συγκεντρωμένη έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Κουζμίνσκας ήταν εκείνος που έκανε την αρχή με 8 πόντους και στη συνέχεια ο Καμπενγκέλε ήταν εκείνος που τον συμπλήρωσε ιδανικά για το επιμέρους σκορ 7-23 (!) και προβάδισμα με 55-60 στο 28'! Οι «πράσινοι» τα είχαν... χαμένα και δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στον τρόπο με τον οποίο είχε μπει η ΑΕΚ στο ματς. Η αστοχία στα τρίποντα είχε μείνει στα... αποδυτήρια, καθώς οι παίκτες του Πλάθα είχαν 5/6 τρίποντα στο 3ο δεκάλεπτο (63-66), ενώ οι «πράσινοι» είχαν 3/12 δίποντα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κρατάει το μομέντουμ έχοντας προβάδισμα με 65-70 αλλά πρώτα ο Σλούκας και στη συνέχεια ο Κέντρικ Ναν ο οποίος άρχισε να... πυροβολεί από μακριά έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 77-74 και ύστερα από επιμέρους 12-4 έως το 34'. Ακόμα και έτσι η ΑΕΚ δεν παράτησε τα όπλα. Χάρη στην καλή της άμυνα και τα επιθετικά ριμπάουντ με τα οποία ανανέωνε τη μία επίθεση μετά την άλλη βρίσκοντας σκορ σε δεύτερη ή τρίτη ευκαιρία, βρέθηκε στο +4 (81-85) αλλά ο Ναν με πέντε σερί πόντους και το άστοχο τρίποντο του Ραντλ έμελλε να διαγράψουν τον τελικό νικητή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx3sh6agsv9d)


Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-37, 63-66, 86-85.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

«Το τελευταίο δάκρυ ήταν χαράς και ικανοποίησης» - Δικαιωμένη η 31χρονη που κατήγγειλε τον Παναγιωτόπουλο για revenge porn

O Κασσελάκης σπρώχνει στην έξοδο την ομάδα Αχτσιόγλου, αποδομεί τον Τσίπρα και... μαλώνει Πολάκη

Μαρινάκης: «Όχι» σε τσουβάλιασμα των ελεύθερων επαγγελματιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης