Τζον Κένεντι: Από τον δανεισμό σε ομάδα της Δ' Εθνικής, ήρωας στον τελικό του Λιμπερταδόρες

Τζον Κένεντι: Από τον δανεισμό σε ομάδα της Δ' Εθνικής, ήρωας στον τελικό του Λιμπερταδόρες

Ο νεαρός επιθετικός χάρισε με το γκολ στην παράταση τον πρώτο Κόπα Λιμπερταδόρες στην ιστορία της Φλουμινένσε, ωστόσο πριν λίγους μήνες βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου

JohnCennedy
Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με προβλήματα πειθαρχίας. Όχι δεν είναι κάποιο κουίζ, αλλά μια πραγματικότητα που περιλαμβάνει την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών από τη χώρα του καφέ.

Το ταλέντο τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ωστόσο το να μπορέσει να το βάλει κάποιος σε καλούπια πολλές φορές αποδεικνύεται ότι είναι... επικίνδυνη αποστολή.

Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Τζον Κένεντι, του απρόσμενου ήρωα της Φλουμινένσε στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, όπου με δικό του γκολ οι «τρικολόρ» βρέθηκαν για πρώτη φορά στην (ποδοσφαιρική) κορυφή της Λατινικής Αμερικής.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwqu6xa3tnex)


Μέχρι τα 15 του ο Κένεντι δεν μπορούσε να στεριώσει σε μια ομάδα. Έχοντας δοκιμαστεί από την Κρουζέιρο και την Αμέρικα δεν μπόρεσε να βρει συμβόλαιο λόγω... διαφωνιών.

Κάτι ανάλογο συνέβη κι όταν βρέθηκε στην Ατλέτικο Μινέιρο, αλλά εκεί για καλή του τύχη τον εντόπισε ένα σκάουτ της Φλουμινένσε και τον έφερε στο Ρίο.

Εκεί φάνηκε να βρίσκει την Ιθάκη του και να ανεβαίνει στην ιεραρχία της ομάδας, αλλά στις αρχές του 2023 η καριέρα του κρεμόταν από μία κλωστή.

Μετά από μια σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων η διοίκηση της «Φλου» αποφάσισε να τον στείλει στην Φεροβιάρα, η οποία αγωνίζεται στη Δ' Εθνική.

Κλείσιμο
Για καλό του ο Κένεντι συνήλθε γρήγορα και το καλοκαίρι επέστρεψε στην ομάδα για να εξελιχθεί σε κομβικό στην κατάκτηση του τίτλου.

Στην συνολική πορεία μέχρι τον τελικό ο 21χρονος επιθετικός πέτυχε 4 γκολ στα νοκ άουτ ματς! Κόντρα στους Αρχεντίνος Τζούνιορς ήταν αυτός που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του, ενώ σκόραρε και στον 2ο προημιτελικό κόντρα στην Ολίμπια.

Το τρίτο του γκολ ήρθε στη δραματική σειρά ημιτελικών με την Ιντερνατιονάλ, για να ακολουθήσει το γκολ που πέτυχε στο 102ο λεπτό του τελικού κόντρα στη Μπόκα Τζούνιορς που έκρινε και τον τελικό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwqdmp7yjl0p)


Ειδήσεις σήμερα:

«Μαρία, εδώ πέθανες, ό,τι έζησες έζησες» - Συγκλονίζει η μαρτυρία της 21χρονης στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ στην Αρκαδία

Βόλος: Η μοιραία στιγμή που η μηχανή παρασέρνει τον παππού με το βρέφος - Βίντεο ντοκουμέντο

Διαρροή αμμωνίας στου Ρέντη: Πώς συνέβη το ατύχημα - Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ένας υπάλληλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης