Κολομβία: Οι απαγωγείς του πατέρα του Λουίς Ντίαζ ζητούν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους πριν τον απελευθερώσουν

Κολομβία: Οι απαγωγείς του πατέρα του Λουίς Ντίαζ ζητούν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους πριν τον απελευθερώσουν

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) θέλει να απελευθερώσει άμεσα τον πατέρα του διεθνούς Κολομβιανού άσου, ωστόσο απαιτεί την άμεση διακοπή των ερευνών διάσωσης από αστυνομία και στρατό

Diaz2
Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η περιπέτεια του Μανουέλ Ντίαζ, πατέρα του άσου της Λίβερπουλ, Λουίζ Ντίαζ, ο οποίος έχει πέσει θύμα απαγωγής από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Την ευθύνη για την απαγωγή έχει αναλάβει ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός της Κολομβίας (ELN), που είχε απαγάγει και τη μητέρα του ποδοσφαιριστή, αλλά λίγη ώρα αργότερα την άφησε ελεύθερη.

Ο ELN το τελευταίο 24ωρο ενημέρωσε για την πρόθεση του να αφήσει ελεύθερο και τον Μανουέλ Ντίαζ, μετά και τις εκκλήσεις του ποδοσφαιριστή να σεβαστούν τον πατέρα του, ωστόσο σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε και φέρει την υπογραφή του διοικητής Χοσέ Μανουέλ Μαρτίνεζ Κεϊρόζ τονίστηκε πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί άμεσα!

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για να αποφύγουμε τα επεισόδια με τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η περιοχή εξακολουθεί να είναι στρατιωτικοποιημένη, πραγματοποιούν υπερπτήσεις, αποβιβάζουν στρατεύματα και προσφέρουν ανταμοιβές στο πλαίσιο μιας έντονης επιχείρησης έρευνας», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ELN και συμπληρώνει:

«Αυτή η κατάσταση δεν επιτρέπει την εκτέλεση του σχεδίου απελευθέρωσης γρήγορα και με ασφάλεια, ώστε να μην κινδυνεύσει ο κ. Ντίαζ
Εάν οι επιχειρήσεις συνεχιστούν στην περιοχή, θα καθυστερήσουν την απελευθέρωση και θα αυξήσουν τους κινδύνους.

Κατανοούμε την αγωνία της οικογένειας, στην οποία λέμε ότι θα τηρήσουμε τον λόγο μας, μόλις έχουμε εγγυήσεις ασφαλείας για την εξέλιξη της επιχείρησης απελευθέρωσης».

Υπενθυμίζουμε πως οι γονείς του Ντίαζ απήχθησαν στην πόλη Μπαράνκα της βόρειας Κολομβίας με τον επιθετικό της Λίβερπουλ το βράδυ της Κυριακής να σκοράρει στο 90'+5 στην έδρα της Λούτον γλιτώνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του με τον ίδιο να σηκώνει τη φανέλα του για να δείξει το μήνυμα: «Ελευθερία για τον μπαμπά», ενώ αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Εκλιπαρώ να τον απελευθερώσουν αμέσως, σεβόμενοι την ακεραιότητά του και βάζοντας τέλος σε αυτή την οδυνηρή αναμονή. Στο όνομα της αγάπης και της συμπόνιας ζητάμε να αναθεωρήσουν τις ενέργειές τους και να μας επιτρέψουν να τον έχουμε πίσω».

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε τα πόθεν έσχες Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλου, Βαρουφάκη

Ο Κασσελάκης πάει πίσω τις διαγραφές επειδή δεν του βγαίνουν

Η άνοδος και η πτώση - Πώς «ξέμειναν» οι αρχηγοί της νυχτερινής Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης