Euro Cup, Σλασκ-Άρης 63-80: Με όπλο την άμυνα - Βίντεο

Euro Cup, Σλασκ-Άρης 63-80: Με όπλο την άμυνα - Βίντεο

Ο Άρης πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Σλασκ στο Βρότσλαβ με 63-80 για την 4η αγωνιστική του Eurocup έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τους Γκάλινατ, Καρ

arhw
Ο Άρης «ζευγάρωσε» τις νίκες του στο Eurocup, πέτυχε επίσης την τέταρτη διαδοχική νίκης της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η άμυνα ήταν και πάλι το σημείο-οδηγός για τους «κίτρινους» οι οποίοι περιόρισαν τους Πολωνούς στους μόλις 21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο ενώ επιθετικά βασίστηκαν στην καταπληκτική βραδιά των Ρομπέρτο Γκάλινατ, Μάρκους Καρ οι οποίοι τελείωσαν τον αγώνα με 23 και 18 πόντους αντίστοιχα.



Ο αγώνας
Κλείσιμο
Ο Άρης έκανε εξαιρετικό πρώτο εξάλεπτο με κλεψίματα στην άμυνα, τη δημιουργία του Τολιόπουλου και τα τελειώματα των φάσεων από τους Γκάλινατ (8π.), Σόουζα (6π.) και προηγήθηκε με νταμπλ σκορ (9-18, 6’). Το υποχρεωτικό rotation του Γιάννη Καστρίτη κόστισε στο κομμάτι της επιθετικής συνέπειας και της δημιουργίας, παρότι οι «κίτρινοι» βρήκαν ελεύθερα μακρινά σουτ (1/6), δεν άλλαξε όμως τις ισορροπίες στο παιχνίδι (16-22, 10’)

Αυτές «χάθηκαν» έπειτα από τριάντα δευτερόλεπτα στο δεύτερο δεκάλεπτο και τα διαδοχικά τρίποντα (22-22) των Πολωνών οι οποίοι είχαν καλό transition game αλλά και υψηλό επίπεδο συνεργασιών εκμεταλλευόμενοι τις καθυστερημένες αμυντικές αλλαγές των παικτών της ελληνικής ομάδας που ήταν προϊόν της προσωπικής άμυνας. Στην αντίδραση των γηπεδούχων με πρωταγωνιστή τον Γκράβετ, ο Άρης αντιπαρέταξε τους συνεχόμενους πόντους του Μάρκους Καρ, Γκάλινατ (39-35, 17’) οι οποίοι είχαν 13 και 16 πόντους αντίστοιχα στο πρώτο ημίχρονο. Δίχως τον Τολιόπουλο στο παρκέ η ελληνική ομάδα είχε πρόβλημα στη δημιουργία, έδωσε τις έξι από τους οκτώ ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, αυτός έλυσε το πρόβλημα στα τελειώματα του δεύτερου μέρους και βρήκε τους πρώτους πόντους του στο παιχνίδι λίγα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα (42-43, 20’).

Ο Άρης έβγαλε ενέργεια στα πρώτα έξι λεπτά του δεύτερου μέρους και θα μπορούσε να είχε ξεφύγει με μεγαλύτερη διαφορά (46-53, 26’) αν συνυπολογιστούν οι χαμένες ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έπαιξε καταπληκτική άμυνα «μετριάζοντας» έτσι το άσχημο ποσοστό του στο μακρινό σουτ. Σε μία από τις ελάχιστες φορές αξιοποίησης αιφνιδιασμού τριών εναντίον ενός, ο Σανόγκο διαμόρφωσε το 52-61 στο τέλος της 3ης περιόδου.

Ο Άρης έχασε τον Σίλβιο ΝτεΣόουζα με πέντε φάουλ έπειτα από δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο σε τρεις διαδοχικές φάσεις όπου οι «κίτρινοι» δικαίως διατύπωσαν παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών. Εκεί ο Άρης βρήκε τρία μεγάλα σουτ και πήγε τη διαφορά στο +14 (57-71, 34:30) φέροντας το παιχνίδι στα χέρια του και ουσιαστικά κλείδωσε μια σπουδαία νίκη η οποία μάλιστα ήρθε με εμφατικό τρόπο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης έπαιξε καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο αναγκάζοντας τους Πολωνούς είτε σε λάθη είτε σε… κατεστραμμένες επιθέσεις με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τους περιόρισε στους 15 πόντους σε 17 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το σημείωσε (57-73) που τελείωσαν όλα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με άμυνες και 23 πόντους στην επίθεση.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μάρκους Καρ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Άρη ενώ ο Ρόνι Χάρελ ήταν αυτός που έδεσε την άμυνα και πρόσφερε κλεψίματα.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Για τη Σλασκ ο Γκράβετ έκανε εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο και μετά εξαφανίστηκε ενώ κακό παιχνίδι έκανε ο Κουλβιέτις, τουλάχιστον όμως αυτός εμφανίστηκε σε σχέση με τον Μπράιαντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Μάλλον κανείς γιατί Παραχούσκι και Μίλετις δεν έκαναν δα κάτι ιδιαίτερο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο από τα δεκατρία κλεψίματα της ελληνικής ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 42-43, 52-61, 63-80.

Πηγή: www.gazzetta,gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνάντηση του επικεφαλής της Χαμάς με τον Τούρκο ΥΠΕΞ - «Απαράδεκτες οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα»

Όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς, ακόμη κι εγώ, λέει ο Νετανιάχου

Δημοσκόπηση GPO: Μόλις μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, έπεσε στο 12,9% - Στο 36,6% η ΝΔ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης