Συνάντηση του επικεφαλής της Χαμάς με τον Τούρκο ΥΠΕΞ - «Απαράδεκτες οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα»

Συνάντηση του επικεφαλής της Χαμάς με τον Τούρκο ΥΠΕΞ - «Απαράδεκτες οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα»

Ο Χανίγιε συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο για τις δηλώσεις του για την οργάνωση και εξέφρασε την εκτιμησή του στις προσπάθειες της Τουρκίας να βοηθήσει τον παλαιστινιακό λαό

haniyeh-fidah-arthrou
Με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγιε συνταντήθηκε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Χακάν Φιντάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, συζήτησαν τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και τους τρόπους για να σταματήσουν επιθέσεις του Ισραήλ και να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό.

Σημειώνεται ότι ο Χακάν Φιντάν είναι στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου, ο οποίος έχει χειριστεί ευαίσθητες υποθέσεις ως επικεφαλής της ΜΙΤ στην Τουρκία και τώρα ως υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Χανίγιε συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις του για την οργάνωση. Εξέφρασε επίσης την εκτιμησή του στις προσπάθειες της Τουρκίας να βοηθήσει τον παλαιστινιακό λαό.

Κλείσιμο
Τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει την ανθρωπιστική της ευθύνη ενάντια στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ και τις αποτρόπαιες πράξεις εκδίκησης κατά του άμαχου πληθυσμού, ο Χανίγιε τόνισε ότι αυτό που κάνει το Ισραήλ είναι ένα μέτρο για την εξάλειψη των επιπτώσεων της στρατιωτικής ήττας και της ήττας ασφαλείας που υπέστη στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Χανίγιε τόνισε την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού και υπογράμμισε την ανάγκη αντίστασης στην πολιτική δολοφονίας και εκτοπισμού του Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση και ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα είναι απαράδεκτες. Σημειώνοντας ότι θα πρέπει να παρασχεθεί επείγουσα βοήθεια στους Παλαιστίνιους και ότι αυτό που συμβαίνει θα πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό, ο Φιντάν πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί μια πολιτική λύση του παλαιστινιακού προβλήματος προκειμένου να αποκαταστήσουν ξανά τα δικαιώματά τους οι Παλαιστινίοι.

Τέλος, προειδοποίησε για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί σε ολόκληρη την περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ σε Ερντογάν: Χαμάς=ISIS, ο πρόεδρος της Τουρκίας υπερασπίζεται μία τρομοκρατική οργάνωση

Χαλκιδική: «Αν δεν είχα γυρίσει το όπλο, τώρα θα ήμουν νεκρή» περιγράφει η 27χρονη που πυροβολήθηκε από τον πρώην της

Συγγνώμη ζήτησε Κύπριος YouTuber για βίντεο όπου ταξίδευε στην Ιαπωνία χωρίς να πληρώνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης