Σαχτάρ Ντόνετσκ: Επίσκεψη μελών της σε Ουκρανό στρατιώτη που νοσηλεύεται στη Βαρκελώνη - Βίντεο

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Επίσκεψη μελών της σε Ουκρανό στρατιώτη που νοσηλεύεται στη Βαρκελώνη - Βίντεο

Ο Βιτάλι Σουμέι, 35 ετών, έχασε μέρος του κρανίου του όταν χτυπήθηκε από βλήμα πυροβολικού ενώ πολεμούσε στην περιοχή Ντονμπάς 

shaxtar
Ο αρχηγός της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Τάρας Στεπανένκο, και ο προπονητής τερματοφυλάκων της ουκρανικής ομάδας Αντρίι Πιατόφ, επισκέφτηκαν έναν τραυματισμένο Ουκρανό στρατιώτη που αναρρώνει σε κλινική της Βαρκελώνης, λίγο πριν τον αγώνα τους στο Champions League στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας με τη Μπαρτσελόνα.

Ο Βιτάλι Σουμέι, 35 ετών, έχασε μέρος του κρανίου του όταν χτυπήθηκε από βλήμα πυροβολικού ενώ πολεμούσε στην περιοχή Ντονμπάς τον Αύγουστο του 2022. Η Σαχτάρ αποφάσισε να πληρώσει για τη μεταφορά του στο «Guttmann Brain Health Institute» της Βαρκελώνης, όπου υποβάλλεται σε μακρά διαδικασία νευροαποκατάστασης.



Κλείσιμο
«Δυνατά συναισθήματα. Ήθελα πολύ να κλάψω, γιατί όταν τον βλέπεις, είναι ένας πολύ δυνατός τύπος που προστατεύει τη χώρα μας», είπε ο Στεπανένκο στο «Reuters».

Στους πέντε μήνες που ο Σουμέι βρίσκεται στη Βαρκελώνη, η κατάστασή του έχει βελτιωθεί σημαντικά, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σαχτάρ, ειδικά αφού οι γιατροί πραγματοποίησαν μια περίπλοκη εγχείρηση στον εγκέφαλο τον Ιούνιο. Τώρα, ο Σουμέι αρχίζει να μιλάει ξανά. Μπορεί να πει μερικές λέξεις.

«Μετά το χειρουργείο ήταν πιο προσεκτικός, άρχισε να στρέφει το κεφάλι του σε λεκτικές εντολές», είπε ο νευρολόγος Σέρχιο Αλμπού στον Στεπανένκο και στον Αντρίι Πιατόφ, έναν πρώην τερματοφύλακα της Σαχτάρ που τώρα είναι στο τεχνικό επιτελείο του συλλόγου.

Ο πατέρας του Σουμέι, Σερχί, είπε ότι ήθελε ο γιος του να σταθεί ξανά στα πόδια του το συντομότερο δυνατό: «Θέλω να πω στους ανθρώπους ότι αν συμβεί αυτό στο παιδί σας, στον σύζυγό σας, στον αδερφό ή στον γιο σας, σας ικετεύω να κρατηθείτε, θα υπάρξει μια αχτίδα ελπίδας να κρατηθείτε», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεθώνη: Κυνηγοί απ' όλο τον κόσμο φωτογραφίζονται δίπλα στα θηράματά τους στη Σαπιέντζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο από τη στιγμή που οι Ισραηλινοί σταματούν την εισβολή της Χαμάς από τη θάλασσα

Τι λέει για τους σεισμούς στην Ελλάδα ο Ολλανδός ερευνητής που είχε προβλέψει τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης