Ντιέγκο Μαραντόνα: Έγινε νέα τοιχογραφία με τον προσωπικό του μασέρ στη Νάπολη - Βίντεο

Ντιέγκο Μαραντόνα: Έγινε νέα τοιχογραφία με τον προσωπικό του μασέρ στη Νάπολη - Βίντεο

Η ιστορία της φιλίας του με τον Σαλβατόρε Καρμάντο

maradona_2
Σε λίγες εβδομάδες συμπλήρώνονται 3 χρόνια από τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα και φυσικά κανείς δεν τον ξεχνά στη Νάπολη αλλά και στην Αργεντινή. 

Πριν από λίγες ημέρες στον δήμο Santa Maria La Carità της Νάπολη παρουσιάστηκε μια νέα τοιχογραφία που δημιουργήθηκε για τον Ντιέγκο από νεαρό καλλιτέχνη. 

inaugurazione murales Maradona e Carmando


Κλείσιμο
Εκαντοντάδες φαν του ποδοσφαίρου και του Μαραντόνα συγκεντρώθηκαν μπροστά από την τοιχογραφία για τα λαμπερά εγκαίνιά της. 



Στην τοιχογραφία εικονίζεται  ο Ντιέγκο μαζί με τον Σαλβατόρε Καρμάντο. Πρόκειται για τον Ιταλό θρυλικό μασέρ της Νάπολη στα χρόνια του Μαραντόνα τον οποίον όμως πήρε το 1986 και στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Οι δύο τους ήταν πολύ καλοί φίλοι και η τοιχογραφία προέκυψε από μια κοινή τους φωτογραφία μέσα στο γήπεδο της Νάπολη στα χρόνια της δόξας. Ήταν η ... σκιά του και ο προσωπικός του μασέρ. 

«Έκανα μασάζ στον Μαραντόνα μία ώρα πριν από κάθε παιχνίδι. Τα πόδια του ήταν διαφορετικά από τους υπόλοιπους παίκτες. Οι μύες του ήταν σκληροί και εύκαμπτοι ταυτόχρονα. Δεν είδα ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ξάπλωσε σε ένα φορείο και χαλάρωνε.  Δεν έλεγε τίποτα ενώ του έκανα  μασάζ. Χρησιμοποιούσα ειδική κρέμα, την οποία έφτιαξα με λάσπη. Ήταν μια συνταγή που δεν είπα ποτέ σε κανέναν», έγραψε ο Καρμάντο στο βιβλίο του «Le Mani su D10S» (Το χέρι του Θεού), αφιερωμένο καθαρά και αποκλειστικά στον Αργεντινό σταρ.

Ο Σαλβατόρε έμαθε τα μυστικά του επαγγέλματος από τον πατέρα του και ξεκίνησε το 1974 από τις Ακαδημίες της Νάπολι.  Δέκα χρόνια αργότερα θα γινόταν ο κολλητός του καλύτερου παίκτη στον κόσμο και ο προσωπικός του μασέρ σε Νάπολι και Εθνική Αργεντινής. 

16712042_1262443787177182_5830563074436828280_n


Το 1986 όταν ο Ντιέγκο οδηγούσε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ του Μεξικό εκείνος ήταν εκεί και ως μασέρ και ως μέλος του επιτελείου μαγείρων της Εθνικής. 

«Παρακολούθησα το δεύτερο γκολ του εναντίον της Αγγλίας στα προημιτελικά στη μία πλευρά του γηπέδου, γιατί δεν με άφησαν να πάω στον πάγκο της Αργεντινής. Αλλά αυτή ήταν η τύχη μου. Μάλιστα, ο Ντιέγκο ήρθε να πανηγυρίσει ακριβώς κάτω από την εξέδρα μπροστά, όπου βρισκόμουν. Κατάλαβα αμέσως ότι είχα δει το πιο όμορφο κατόρθωμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου» είχε πει για το γκολ του Ντιέγκο κόντρα στην Αγγλία. 

Για την φιλία τους είχε τονίσει: «Γίναμε φίλοι σχεδόν αμέσως. Ήταν την πρώτη μέρα συγκέντρωσης στο Castel del Piano, στην Τοσκάνη. Πλησίασε το κρεβάτι, έμεινε για λίγο παρακολουθώντας με να δουλεύω και είπε: «Θα είσαι ο μόνος μασέρ μου». Δεν άφηνε τον εαυτό του να τον αγγίζουν άλλοι. Για να ξαπλώσει στο τραπέζι του μασάζ, περίμενε να βγουν όλοι οι συνοδοί του από τα αποδυτήρια. Μείναμε εκεί, μόνοι και για ώρες. Έτσι γεννήθηκε μια σχέση προσωπική, αλλά και επαγγελματική. Ήταν ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος που γνώριζα». 




Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα ήταν μακρόχρονη και με φρικτές μάχες σαν την εισβολή στη Σομαλία, λέει ο στρατηγός Πετρέους

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο από τη σύλληψη και τον πυροβολισμό εξ επαφής ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Παναγιώτης Λιαδέλης: Αφέθηκε ελεύθερος για τον ξυλοδαρμό 27χρονου στο νυχτερινό του μαγαζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης