Μιλγουόκι Μπακς: Πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα η ομάδα του Αντετοκούνμπο μετά την «βόμβα» Λίλαρντ

Μιλγουόκι Μπακς: Πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα η ομάδα του Αντετοκούνμπο μετά την «βόμβα» Λίλαρντ

Μέχρι και ο Μάτζικ Τζόνσον «τρελάθηκε» με την επικείμενη συνύπαρξη Greek Freak και Dame - Η «καταγγελία» του Τζίμι Μπάτλερ για παράνομες κινήσεις των Μπακς

giannis_lillard_xr
Η «βόμβα»  έσκασε χθες το βράδυ στον μαγικό κόσμο του NBA όταν ένας ρεπόρτερ του ESPN αποκάλυψε πως οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο πραγματοποίησαν ανταλλαγή για να πάρουν στην ομάδα τους το πιο «καυτό» όνομα του καλοκαιριού, τον Ντάμιαν Λίλαρντ. Ένας κορυφαίος σουτέρ που στο αγαπημένο του Πόρτλαντ δεν έβρισκε τις συνθήκες που ζητούσε τόσα χρόνια για να κυνηγήσει ένα δαχτυλίδι. Έτσι θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Greek Freak που επίσης διψά για πρωταθλητισμό. Έφτασε άλλωστε το καλοκαίρι στο σημείο να... απειλεί εμμέσως τα Ελάφια πως αν δεν κινηθούν για να δυναμώσουν το ρόστερ, δεν πρόκειται να παραμείνει στον Μιλγουόκι, την πόλη που έχει για «Θεό», τον Έλληνα άσο.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα το μεγάλο deal των Μιλγουόκι Μπακς με τον 7 φορές All Star γκαρντ. «Όλοι γνωρίζουμε πως οι απαιτήσεις για εμάς είναι αρκετά υψηλές τη φετινή σεζόν και θέλουμε να τις... πετύχουμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά, καλώντας τους φίλους τους στο Fiserv Forum.
 

Κλείσιμο
Λίγο αργότερα, οι στοιχηματικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο πήραν φωτιά καθώς τοποθέτησαν τα «Ελάφια» ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ. Οι Μπακς πέρασαν μπροστά από τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς και ανέβηκαν στην πρώτη θέση στις αποδόσεις του αμερικανικού «Caesars Sportsbook» για την κατάκτηση του τίτλου. To ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα με την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να φιγουράρει ως πρώτο φαβορί με απόδοση 4.50, ενώ η πρωταθλήτρια ομάδα του Νίκολα Γιόκιτς και οι Μπόστον Σέλτικς «δίνουν» απόδοση 6. Από κοντά και οι Φοίνιξ Σανς με 7.5. 
 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζεφ Σέρμαν, ένας μακροχρόνιος bookmaker του Λας Βέγκας που επιβλέπει τις αποδόσεις του ΝΒΑ για το SuperBook, δήλωσε ότι το στοιχηματικό ενδιαφέρον για τους Μπακς αυτή την offseason ήταν ελάχιστο και ότι δεν παρατήρησαν κάποια έξαρση ενδιαφέροντος πριν από την έκθεση της Τετάρτης.

Ο Τζίμι Μπάτλερ κατηγορεί τους Μπακς για tampering και ζητάει την παρέμβαση του NBA

Την παρέμβαση του NBA ζητάει ο Τζίμι Μπάτλερ, ώστε να ερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο ανταλλάχθηκε από τους Μπλέιζερς στους Μπακς ο Ντέιμιαν Λίλαρντ.  Ο σούπερσταρ των Μαϊάμι Χιτ είπε σε story στο Instagram πως «το NBA πρέπει να εξετάσει τους Μπακς για tampering. Πρέπει να το κάνει. Είμαι εδώ για να σας το πω. Δεν το ακούσατε από εμένα. Εγώ όμως το άκουσα από κάποιον».

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Μπάτλερ σοβαρολογεί ή απλώς κάνει το... κομμάτι του, ειδικά από τη στιγμή που και ο ίδιος γνωρίζει πόσο πολύ πίεσε το περιβάλλον του Λίλαρντ τους Μπλέιζερς για να τον στείλουν στους Χιτ.
 

Το NBA είχε ασχοληθεί με τις κλήσεις του ατζέντη του Dame σε οργανισμούς που είχαν ενδιαφερθεί για εκείνον, επειδή εκείνος τους έλεγε να μην κάνουν κίνηση ώστε να μην του κόψουν τον δρόμο προς τη Φλόριντα. Η Λίγκα είχε ενοχληθεί από αυτή την εκβιαστική στάση, οπότε ο Μπάτλερ μάλλον δεν έχει δίκιο όταν μιλάει για tampering των Μπακς που αναγκάστηκαν να δώσουν τον κορυφαίο τους γκαρντ, έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος, μαζί με τον πενταδάτο τους σούτινγκ γκαρντ.

Ο Μπάτλερ είναι δεδομένο ότι ήθελε τον Λίλαρντ στο Μαϊάμι, είναι επίσης δεδομένο ότι δεν τον ήθελε στο Μιλγουόκι καθώς οι Μπακς είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους των Χιτ, ωστόσο δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν τελικά η ομάδα του κάνει κίνηση για τον Τζρου Χόλιντεϊ τον οποίο οι Μπλέιζερς θα προσπαθήσουν να ανταλλάξουν το συντομότερο δυνατό.

Ο κόσμος του ΝΒΑ αντέδρασε στην μεταγραφή του Ντάμιαν Λίλαρντ

Η άφιξη του Ντάμιαν Λίλαρντ στο Μιλγουόκι έβαλε τέλος σε μήνες εικασιών και φημών σχετικά με τη φανέλα που θα φορά την επόμενη σεζόν. Ο Λίλαρντ έχει περάσει όλη την 11ετή καριέρα του στο ΝΒΑ στο Πόρτλαντ, κερδίζοντας επτά συμμετοχές σε All-Star και All-NBA. Ζήτησε επίσημα την ανταλλαγή του στις αρχές Ιουλίου.  Πολλοί ήταν οι αθλητές που αντέδρασαν στην σπουδαία μεταγραφική κίνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Λίλαρντ:

Πολλοί είναι οι ενθουσιασμένοι πρώην συμπαίκτες του Ντάμιαν Λίλαρντ που ανυπομονούν να τον δουν μαζί με τον Γιάννη, όπως ο Εβάν Τέρνερ:

Ακόμα και ο Μάτζικ Τζόνσον δηλώνει κατενθουσιασμένος για την συνύπαρξη των δύο παικτών στο Μιλγουόκι:



Ειδήσεις σήμερα:

«Λιμνούπολη» ο Βόλος από την κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι, εκατοντάδες απεγκλωβισμοί - Δραματικά βίντεο

Βίντεο: Τι ισχύει με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Το πρώτο γκάλοπ για Κασσελάκη και οι απειλές προς αντάρτες ΣΥΡΙΖΑ για έξωση και... αφουμιγκέισον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης