La Liga: «Διπλό» της Σοσιεδάδ στη Βαλένθια, κορυφή με ανατροπή για την Τζιρόνα - Δείτε τα γκολ

La Liga: «Διπλό» της Σοσιεδάδ στη Βαλένθια, κορυφή με ανατροπή για την Τζιρόνα - Δείτε τα γκολ

H Σοσιεδάδ νίκησε με 1-0 τη Βαλένθια, ενώ η Τζιρόνα με 2-1 τη Βιγιαρεάλ και βρέθηκε μόνη πρώτη με τη Ρεάλ να την ακολουθεί - Λευκή ισοπαλία για Ράγιο Βαγιεκάνο και Κάντιθ - Απρόσμενη «γκέλα» για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, 2-2 εντός έδρας με την Χετάφε

Collage_Maker-28-Sep-2023-02-56-AM-4205
Η Ρεάλ Σοσιεδάδ άφησε πίσω της την ήττα 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν περίπου δύο εβδομάδες και αρχίζει να χτίζει σερί. Οι Βάσκοι, μετά το εντυπωσιακό 4-3 κόντρα στη Χετάφε, υπέταξαν και τη Βαλένθια των δέκα πακτών και έφτασαν στη δεύτερη διαδοχική τους νίκη, η οποία τους ανέβασε στην 5η θέση της La Liga.

Ο Κάρλος Φερνάντεθ ήταν αυτός που στο 32ο λεπτό πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Αμαλάχ είδε δύο κίτρινες σε τρία λεπτά (42' και 45') και βοήθησε τη Σοσιεδάδ να διαχειριστεί το προβάδισμά της με μεγαλύτερη ευκολία, φτάνοντας έτσι στο τρίποντο.

Resumen de Valencia CF vs Real Sociedad (0-1)


Την ίδια ώρα Κάντιθ και Ράγιο Βαγιεκάνο έμειναν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην έδρα της πρώτης. Σε ένα ματς με λίγες φάσεις, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, με τους Μαδριλένους να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Μουμίν στο 88'. Στην 6η θέση συνεχίζει η Ράγιο, στην 9η η Κάντιθ.

Resumen de Cádiz CF vs Rayo Vallecano (0-0)


Νέα «σφαλιάρα» για τη Βιγιαρεάλ, μόνη πρώτη η Τζιρόνα

Δεν σηκώνει κεφάλι η Βιγιαρεάλ. Παρ’ ότι προηγήθηκε στο σκορ και, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε πολύ καλή εμφάνιση, η εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στο Europa League ηττήθηκε στο «Θεράμικα» από την Τζιρόνα με 2-1, συμπλήρωσε τέσσερις ήττες σε επτά αγωνιστικές της La Liga και έπεσε στη 14η θέση της βαθμολογίας, μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Η απίθανη Τζιρόνα, από την πλευρά της, έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία (!), γράφοντας ιστορία.

Η ομάδα του Πατσέτα, με πολύ κεφάτο τον αριστερό μπακ – χαφ Αλφόνσο Πεδράθα (παίκτης – κλειδί που επέστρεφε από τιμωρία), ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία σουτ στο δοκάρι του Πεδράθα. Ο τερματοφύλακας της Τζιρόνα, Πάουλο Γκατσανίγκα, κατέβασε… ρολά στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ σε πέναλτι που κέρδισε ο Ετιέν Καπουέ από τον Ιβάν Μαρτίν και μετέτρεψε σε γκολ ο Ντάνι Παρέχο (49’). Το γκολ του Κίτρινου Υποβρυχίου δεν πτόησε την καταπληκτική ομάδα του Μίτσελ, η οποία πέτυχε την ανατροπή με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Αρχικά, στο 56’, ο πρώην επιθετικός της Ντίνπρο, Άρτεμ Ντόβμπκ, τελείωσε ιδανικά και από κοντά την σέντρα του Σαβίνιο, παίκτη – αποκάλυψη της La Liga. Και στο 61’ ο Έρικ Γκαρθία, δανεικός στη Τζιρόνα από την Μπαρτσελόνα, σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Αλέις Γκαρθία, ο οποίος λίγο αργότερα άγγιξε το 1-3, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και την Βιγιαρεάλ να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει στο τελευταίο ημίωρο.

Κλείσιμο
Resumen de Villarreal CF vs Girona FC (1-2)

Ανάσα και άνοδος στην δεύτερη θέση για τη Ρεάλ, 2-0 την Λας Πάλμας

Με γκολ των Μπραΐμ Ντίαθ και Χοσέλου στο φινάλε του πρώτου και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε στο ρελαντί την Λας Πάλμας στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (2-0) και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της La Liga, πίσω μόνο από την εκπληκτική Τζιρόνα, την έδρα της οποίας επισκέπτεται το Σάββατο (30/09, 19:30).

Έμεινε στον πάγκο για πρώτη φορά ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ, με τον Κάρλο Αντσελότι να αφήνει και Λούκα Μόντριτς – Τόνι Κρόος εκτός ενδεκάδας μετά το αποτυχημένο… πείραμα στο ντέρμπι, με παρουσίες – έκπληξη αυτές του Φερλάν Μεντί στο αριστερό άκρο της άμυνας και του Μπραΐμ Ντίαθ σε ρόλο επιτελικού χαφ ως άτυπου «αντί - Μπέλινγκχαμ, πίσω από το επιθετικό δίδυμο Χοσέλου – Ροντρίγκο.

Resumen de Real Madrid vs UD Las Palmas (2-0)



Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πλήρωσε την αποβολή

Δεν… τρίτωσε το καλό για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία έμεινε στο 2-2 με την Χετάφε στο «Σαν Μαμές» και δεν συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές νίκες, ούσα πάντως σταθερά στην τέταρτη θέση της La Liga.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προηγήθηκε δύο φορές με Γιούρι Μπερτσίτσε (6’) και Ινιάκι Γουίλιαμς (62’), αλλά οι Μαδριλένοι απάντησαν αμφότερες με Γκαστόν Άλβαρες (51’) και Χάιμε Λατάσα (83’), παίρνοντας τον πρώτο τους βαθμό μακριά από την ισπανική πρωτεύουσα.

Οι Βάσκοι πλήρωσαν κυρίως την (ορθή) αποβολή του Οϊάν Σανθέτ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου για χτύπημα στο κεφάλι στον Ντιέγκο Ρίκο, όταν σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι. Ένταση στα τελευταία λεπτά, με τον προπονητή της Χετάφε, Πέπε Μπορδαλάς, να αντικρίζει και αυτός την κόκκινη κάρτα.

Resumen de Athletic Club vs Getafe CF (2-2)



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Τρίτη (26/9)
Σεβίλλη-Αλμερία 5-1 (7' Εν Νεσίρι, 8' Λουκεμπάκιο, 38' Σούσο, 51' Λαμέλα, 90'+2' Σάλας - 71' Σουάρες)
Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα 2-2 (8' Μουρίκι, 45'+3' Πρατς - 41' Ραφίνια, 75' Φερμίν Λόπεθ)

Τετάρτη (27/9)
Μπιλμπάο-Χετάφε 2-2 (6' Γιούρι, 62' Ινιάκι Γουίλιαμς - 51' Άλβαρες, 83' Λατάσα)
Βιγιαρεάλ-Τζιρόνα 1-2 (49' πεν. Παρέχο - 56' Ντόβμπικ, 61' Γκαρθία)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λας Πάλμας 2-0 (45'+2' Ντίαθ, 54' Χοσέλου)
Βαλένθια-Σοσιεδάδ 0-1 (32' Φερνάντεθ)
Κάντιθ-Ράγιο Βαγεκάνο 0-0

Πέμπτη (28/9)
Γρανάδα-Μπέτις 20:00
Θέλτα-Αλαβές 20:00
Οσασούνα-Ατλέτικο 22:30



Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias - Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσιδώνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία Elias - Σάκης Αρναούτογλου: Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά τέτοιο, 30 φορές πάνω από τον μέσο όρο η βροχή

Παγκόσμιο τρεντ στο Tik Tok: Γιατί οι άνδρες σκέφτονται συνεχώς τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης