Champions League: Πεντάστερη Μπαρτσελόνα, ανατροπή για Σίτι - Δείτε και τα 23 γκολ της βραδιάς

Champions League: Πεντάστερη Μπαρτσελόνα, ανατροπή για Σίτι - Δείτε και τα 23 γκολ της βραδιάς

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 5-0 την Αντβέρπ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League - Η Σίτι «καθάρισε» στο 2ο ημίχρονο τον Αστέρα, ενώ η Παρί πήρε εύκολα το ντέρμπι με την Ντόρτμουντ - Απίστευτη ισοπαλία για Λάτσιο κόντρα στην Ατλέτικο με γκολ στο 90'+4' από τον τερματοφύλακα της

champions_league_goals_xr
Αν μη τι άλλο η πρεμιέρα του Champions League ήταν το καλύτερο ορεκτικό γι' αυτά που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της χρονιάς...

Στους 8 πρώτους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είχαμε εντυπωσιακά ματς, ανατροπές και συνολικά 23 γκολ. Η Μπαρτσελόνα σημείωσε τα πέντε εξ αυτών στην επιβλητική νίκη τους επί της (πρωτάρας σε ομίλους) Αντβέρπ, ενώ  η Μάντσεστερ Σίτι αν και έχανε στο ημίχρονο επικράτησε με 3-1 του Ερυθρού Αστέρα στο Έτιχαντ.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς πάντως ο Ιβάν Προβεντέλ με τον τερματοφύλακα της Λάτσιο στο 90'+4' να ισοφαρίζει σε 1-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης, με την Παρί να παίρνει εύκολη νίκη κόντρα στην Ντόρτμουντ.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live των αναμετρήσεων όπως το παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Δείτε όλα τα γκολ της σημερινής βραδιάς

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvn7p27p7hsh)



5ος όμιλος
Φέγενορντ-Σέλτικ 2-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvn7dn26buy9)

Επιστροφή στο CL μετά από έξι χρόνια με εμφατική νίκη επί της Σέλτικ που τελείωσε το ματς με 9 παίκτες.

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας ήταν καλύτεροι και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 45' με τον Στίνγκς για να ακολουθήσει ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο (64'-69') όπου κρίθηκαν όλα. Στο 64' η Φέγενορντ κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Λαγκερμπίλκε, αλλά ο Χαρτ νίκησε τον Παϊσάο και στο 69' αποβλήθηκε ο Χολμ για να έρθει τελικά το 2-0 στο 76'.


Λάτσιο-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvn7iy5l91wx)


Ένα γκολ του Μπάριος και μια σειρά σπουδαίων επεμβάσεων του Όμπλακ έδιναν μέχρι το 90'+4' το διπλό στην Ατλέτικο στην έδρα της Λάτσιο, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων ο τερματοφύλακας των Ρωμαίων Ιβάν Προβεντέλ με κεφαλιά νίκησε τον Σλοβένο διαμορφώνοντας το τελικό 1-1!

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό, με τις δύο ομάδες να απειλούν με συνέπεια και τους γκολκίπερ να... έχουν δουλίτσα.

Οι Ροχιμπλάνκος ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, όταν στο 29ο λεπτό, το μακρινό σουτ του 20χρονου Μπάριος (έκανε ντεμπούτο ως βασικός) κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ιμόμπιλε έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 56' μετά το λάθος του Όμπλακ, το οποίο διόρθωσε ο ίδιος ο Σλοβένος με φοβερή επέμβαση. Στη συνέχεια, η ομάδα του Σιμεόνε είχε δοκάρι με τον Μοράτα και χαμένο τετ α τετ με τον Λίνο, ωστόσο η Λάτσιο σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε για το γκολ.


Ο Όμπλακ ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, όμως στην τελευταία φάση μίλησε ο... Προβεντέλ. Ο τερματοφύλακας των Ρωμαίων ανέβηκε για το κόρνερ, ο Αλμπέρτο έβγαλε φοβερή σέντρα και ο Ιταλός με... σεντερφορίσια buzzer-beater (90+5') κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

6ος όμιλος
Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ 2-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvn76oo0z84h)


Η Παρί Σεν Ζερμέν στη νέα της εποχή μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά στο Champions League μπήκε με το δεξί καθώς η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να την απειλήσει ιδιαίτερα.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν καλύτερη από τα πρώτα λεπτά, δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο α΄ ημίχρονο, αλλά «καθάρισε» μέσα σε πέντε λεπτά στο ξεκίνημα του δεύτερου. Εμπαμπέ με πέναλτι και Χακίμι «άνοιξαν λογαριασμό» για τους πρωταθλητές Γαλλίας, με τους Βεστφαλούς να έχουν δοκάρι προς το τέλος του αγώνα

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Σκρίνιαρ, Ερναντές (88’ Ντανίλο), Βιτίνια (80’ Λι), Ζαΐρ Εμερί, Ουγκάρτε, Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Κολό Μουανί (80’ Ράμος)

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Ζίλε, Ριέρσον, Τσαν (71’ Μπινό Γκιτένς), Ζάμπιτσερ (14’ Ενμετσά), Μπραντ (61’ Ρόις), Βολφ (71’ Μπενσεμπεϊνί), Μάλεν (61’ Φίλκρουγκ), Αντεγέμι


7ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι-Ερυθρός Αστέρας 3-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvn791c8cxd5)


Ο Ερυθρός Αστέρας «άγχωσε» για 45 λεπτά τους πρωταθλητές Ευρώπης καθώς και στην πίεση άντεξε και βρήκε το γκολ με τον Μπουκαρί (στις καθυστερήσεις) πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 0-1. Ήρωας σ' αυτό το διάστημα ο ανίκητος Όμρι Γκλέιζερ με τον Ισραηλινό γκλκίπερ των Σέρβων να κάνει σωρεία επεμβάσεων, αλλά από ωραίος να γίνεται μοιραίος.

Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν πολύ άνετα στο 3-1 με τα γκολ των Άλβαρεζ (47', 60'), Ρόδρι (73'). 

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας (82’ Μπομπ), Ακέ, Γκόμεθ (58’ Ακάνζι), Ρόδρι (82’ Φίλιπς), Νούνες, Άλβαρες, Φόντεν (82’ Λιούις), Μπερνάρντο Σίλβα (44’ Ντοκού), Χάαλαντ

Ερυθρός Αστέρας: Γκλέιζερ, Ρόντιτς, Ντράγκοβιτς, Ντζίγκα, Μιχαΐλοβιτς, Ίβανιτς (69’ Κράσο), Στάμενιτς, Ινμπόμ Χουάνγκ (83’ Ντεγκενέκ), Μπουκαρί (83’ Κανγκά), Μίτροβιτς (77’ Λούτσιτς), Εντιαγέ (69’ Ολαγινκά)

8ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-Αντβέρπ 5-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvn85xk3wdv5)


Με το... δεξί και με μία άκρως πειστική εμφάνιση μπήκε η Μπαρτσελόνα στον 8ο όμιλο του Champions League. Στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση στην Ιστορία των δύο ομάδων, με την Αντβέρπ, οι Καταλανοί διέλυσαν με 5-0 τους νταμπλούχους Βελγίου, με τη «σεμνή τελετή» στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης να είχε λάβει τέλος από το 22ο λεπτό.

Ο «αναγεννημένος» στην «Μπαρτσα», Ζοάο Φέλιξ, σκόραρε δις, ενώ δημιούργησε το δεύτερο γκολ (Λεβαντόφσκι) απέναντι στην ομάδα του Μαρκ φαν Μπόμελ, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στους Καταλανούς, με συμπαίκτη, μάλιστα, το νυν τεχνικό των «μπλαουγκράνα», Τσάβι.

Ο Λεβαντόφσκι με το γκολ που σημείωσε έγινε ο τρίτος παίκτης στην Ιστορία που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό τερμάτων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά τους Μέσι και Ρονάλντο, έχοντας 92 στο CL και 8 στο Europa League. Ιστορικό ήταν και το γκολ του Γκάβι, το πρώτο του 19χρονου μέσου στο Champions League!

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο 1-3

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvn7dn1wh5nt)


Όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο στο ουδέτερο Αμβούργο που χρησιμοποιεί ως έδρα φέτος η Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Η Πόρτο εκμεταλλεύτηκε πλήρως το ότι οι Ουκρανοί δεν παίζουν στη φυσική τους έδρα, προηγήθηκε νωρίς με τον Γκαλένο (8') και παρόλο που δέχθηκε σχεδόν άμεσα την ισοφάριση (15' Κέλσι) βρήκε άλλα δύο γκολ μέχρι το ημίωρο (22', 29') και όλα τελείωσαν.

Οι Πορτογάλοι διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμα τους και πλέον είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη 2η θέση πίσω από τη Μπαρτσελόνα.


Ισοπαλία στο Μιλάνο, διπλό για Λειψία
Στα δύο ματς που διεξήχθησαν νωρίτερα είχαμε στο Μιλάνο (6ος όμιλος) τη μοναδική λευκή ισοπαλία και τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Λειψίας στη Βέρνη (7ος όμιλος).

Στο Μιλάνο η Μίλαν έβγαλε αντίδραση μετά τη συντριβή από την Ίντερ και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ανώτερη αλλά δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να νικήσει τον εξαιρετικό Πόουπ που κατέβασε τα ρολά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvn4j2w7e35t)


Στο άλλο ματς η Λειψία έφυγε δικαιότατα με το τρίποντο από την έδρα της Γιουνγκ Μπόις.

Οι Γερμανοί μέχρι το 4' είχαν τέσσερις τελικές και ένα γκολ, αλλά το ημίχρονο έληξε ένα 1-1 καθώς οι Ελβετοί βρήκαν το γκολ με τον Ελία...

Στο δεύτερο η Λειψία κυριάρχησε πλήρως και τελικά με δύο γκολ στο φινάλε πήρε τη νίκη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvn4kj54nzhd)


Το αυριανό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
Τετάρτη 20 Σεπεμβρίου
1ος όμιλος
19:45 Γαλατασαράι-Κοπεγχάγη
22:00 Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

2ος όμιλος
22:00 Σεβίλη-Λανς
22:00 Άρσεναλ-Αϊντχόφεν

3ος όμιλος
19:45 Ρεάλ Μαδρίτης-Ουνιόν Βερολίνου
22:00 Μπράγκα-Νάπολι

4ος όμιλος
22:00 Μπενφίκα-Σάλτσμπουργκ
22:00 Σοσιεδάδ-Ίντερ



Ειδήσεις σήμερα

Ερντογάν κατά Μενέντεζ με θετικά σχόλια για την Ελλάδα: «Μας συνδέει αρχαία φιλία» με την Αθήνα

Υπό κράτηση παραμένουν οι δύο Τούρκοι που πέταξαν drone πάνω από τη βάση του Ναυτικού στον Πόρο

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανακατασκευή των Επειγόντων του Θριάσιου Νοσοκομείου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης