Κριστιάνο Ρονάλντο: Ετοιμάζεται να βάλει... γκολ και στις απαγορεύσεις του Ίντερνετ στο Ιράν

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ετοιμάζεται να βάλει... γκολ και στις απαγορεύσεις του Ίντερνετ στο Ιράν

Η Αλ Νασρ την άλλη εβδομάδα θα βρεθεί στην Τεχεράνη για το Ασιατικό Champions League και οι Ιρανοί θα δώσουν στον Κριστιάνο Ρονάλντο το δικαίωμα απεριόριστης χρήσης του ίντερνετ - Υπάρχουν όμως και αρκετοί που αντιδρούν σ' αυτήν τη διάκριση

cristiano_saudi_mk
Αφού κυριάρχησε για μια εικοσαετία στο αυθεντικό Champions League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ετοιμάζεται να δοκιμάσει και την... ασιατική version της διοργάνωσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Αλ Νασρ αντιμετωπίζει στην Τεχεράνη την Περσέπολις με τους κατοίκους της Τεχεράνης να ανυπομονούν για να δουν από κοντά τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, αλλά τις κερκίδες στο στάδιο Αζάντι να είναι άδειες τη βραδιά του αγώνα.

Κι αυτό γιατί προ διετίας (σ.σ. πέρσι η Περσέπολις δεν είχε αγωνιστεί στη διοργάνωση) οι οπαδοί της ομάδας είχαν προκαλέσει την τιμωρία της έδρας της με ποινή μιας αγωνιστικής! Κι αυτήν την ποινή θα την εκτίσει στον αγώνα κόντρα στην Αλ Νασρ (με τους ανθρώπους της ομάδας πάντως να προσπαθούν να πείσουν την ασιατική Ομοσπονδία να επιτρέψει στον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο για να δει από κοντά τον Ρονάλντο).

Με το γήπεδο όμως να είναι άδειo και τον CR7 να είναι ο αθλητής με τους περισσότερους ακολούθους στα social media, η παρουσία του στη χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση. Ωστόσο το πρόβλημα ήταν πως η χρήση του ίντερνετ στο Ιράν δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Με τις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram), αλλά και ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές (WhatsApp) να είναι ασφυκτικά ελεγχόμνες ή εντελώς απαγορευμένες ο πρόεδρος της Περσέπολις Ρεζά Νταρβίς έδωσε τη λύση.

«Κάποιοι προσπαθούν να αμαυρώσουν τη φήμη του έθνους μας και λένε στους ποδοσφαιριστές ξένων ομάδων να μην έρχονται στο Ιράν γιατί δεν θα έχουν προσβαση σε όλο το φάσμα του διαδικτύου. Μίλησα με τον CEO της IranCell και θα παρέχει στον Κριστιάνο Ρονάλντο και στους συμπαίκτες του μια ειδική κάρτα SIM προκειμένου να έχουν απεριόριστη χρήση στο διαδίκτυο», είπε ο Ιρανός παράγοντας στην κρατική τηλεόραση, ωστόσο αυτή η δήλωση του προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Ο Υπουργός Τουρισμού Εζατολάχ Ζαργκάμι, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε προτείνει τη χρήση ειδικής κάρτας SIM για τους ξένους τουρίστες στο Ιράν, μεταξύ σοβαρού κι αστείου παρότρυνε τον Ρονάλντο να χρησιμοποιήσει τις τοπικές πλατφόρμες Bale, Eitaa προκειμένου να επικοινωνήσει με τους δικούς του.

Ωστόσο αρκετοί Ιρανοί αντέδρασαν έντονα κάνοντας λόγο για «απίστευτη διάκριση εις βάρος του απλού κόσμου».

Ο γνωστός δημοσιογράφος Εχσάν Μπονταγκί έγραψε στο twitter: «Δεν θέλω ο Ρονάλντο ή οποιοσδήποτε άλλος αστέρας να έρθει στο Ιράν ούτε για ένα λεπτό, αν αυτό σημαίνει ότι θα λάβει περισσότερες υπηρεσίες από έναν Ιρανό πολίτη. Πρόκειται για υποβάθμιση του κάθε Ιρανού. Μακάρι να καταλάβετε ότι ο Ρονάλντο δεν αξίζει περισσότερα δικαιώματα και υπηρεσίες από τους Ιρανούς στη χώρα τους».

Κλείσιμο
Η δημοσιογράφος Σαχάρ Τολουί βρήκε την ευκαιρία να θίξει τις διακρίσεις που γίνονται εδώ και χρόνια εις βάρος των γυναικών, απαντώντας στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη διάκριση στο Ρονάλντο με αρκετή δόση ειρωνείας...

«Την ίδια ταπείνωση που νιώθετε επειδή ο Ρονάλντο και η ομάδα του θα χρησιμοποιύν ελεύθερα το διαδίκτυο, νιώθουμε κι εμείς κάθε φορά όταν εσείς κύριοι πηγαίνετε στα γήπεδα με τα εισιτήρια στα χέρια σας και λέτε 'είναι τα γήπεδα μέρος για μια γυναίκα;'», ήταν το καυστικό της σχόλιο...

Γενικότερα πάντς το ταξίδι της Αλ Νασρ είναι προπομπός αυτών που θα ακολουθήσουν καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα βρεθούν στο Ιραν και οι Νεϊμάρ, Μπενζεμά έχοντας υποχρεώσεις στην ίδια διοργάνωση με τις Αλ Χιλάλ και Αλ Ιτιχάντ αντίστοιχα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι ομάδες του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας θα δίνουν τους μεταξύ τους αγώνες στη φυσική τους έδρα για πρώτη φορά μετά το 2016 όταν και διεκόπησαν οι διπλωματικές τους σχέσεις (που αποκαταστάθηκαν τον περασμένο Μάρτιο).

Ειδήσεις σήμερα:

Ταυτοποιήθηκαν τα έξι θύματα της εκτέλεσης στη Λούτσα - Βρέθηκε και δεύτερο κρησφύγετό τους

«Εικονομαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακρόνησο - Σύννεφα διάσπασης, «πυροσβέστης» η Αχτσιόγλου και βολές Τσακαλώτου

«Σε κανέναν κουβέντα παιδιά» - Νέο ηχητικό από τους ασυρμάτους του Blue Horizon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης