Τόνι Κούκοτς για Γιόκιτς: «Μπορεί να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών, αλλά ακόμα είναι πίσω από Ντράζεν - Σαμπόνις»

Τόνι Κούκοτς για Γιόκιτς: «Μπορεί να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών, αλλά ακόμα είναι πίσω από Ντράζεν - Σαμπόνις»

Ο παλαίμαχος Κροάτης μπασκετμπολίστας των Σικάγο Μπουλς μίλησε για το μέλλον του Νίκολα Γιόκιτς

2668168
Για τον Νίκολα Γιόκιτς και την δουλειά που θέλει ακόμη για να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών μίλησε ο Τόνι Κούκοτς.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας της Εθνικής Κροατίας που έφτασε στην κορυφή του NBA με τους Σικάγο Μπουλς σημείωσε ότι στατιστικά μπορεί ο Σέρβος να γίνει ο κορυφαίος αλλά ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άρβιντας Σαμπόνις.

«Παίζει σπουδαία. Είχα μιλήσει καλά για αυτόν όταν κανείς δεν τον ήξερα ακόμα. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Το δείχνει σε κάθε παιχνίδι. Έχει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης που είναι διαφορετικός από των υπολοίπων. Με την μπασκετική γνώση και ευφυΐα – που είναι σημαντικά – ξεπερνάει την έλλειψη αθλητικών προσόντων. Το βλέπεις με τον τρόπο που παίζει, στο δικό του ρυθμό και δεν καταλαβαίνεις πως δεν είναι γρηγορότερος από άλλους.

Θα το κάνει στην υπόλοιπη καριέρα του. Δεν ξέρω καν πότε θα φτάσει στο 50% αυτών που μπορεί. Θα γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος; Στατιστικά μπορεί. Σε αυτό το θέμα είναι νορμάλ να συμβεί. Νομίζω πως ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο Ντίνο Ράτζα, ο Άρβιντας Σαμπόνις και ο Βλάντε Ντίβατς βρίσκονται πιο πάνω ως προς τη συνολική τους καριέρα.

Κλείσιμο
Πιστεύω πως, ως το τέλος της καριέρας του θα γίνει ένας τέτοιος παίκτης. Νομίζω όμως ότι εάν μας έβαζες (τους μεγάλους Ευρωπαίους) στο σημερινό μπάσκετ όπου υπάρχει η δύναμη της τεχνολογίας και η εμπιστοσύνη των κόουτς για τους Ευρωπαίους είναι μεγαλύτερη, τότε τα στατιστικά μας θα ήταν πολύ καλύτερα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις με αυτούς τους δύο (Πέτροβιτς, Σαμπόνις), αλλά μιλάμε για έναν παίκτη με εξαίσια ποιότητα» είπε ο Κούκοτς.


Ειδήσεις σήμερα:

Ταυτοποιήθηκαν τα έξι θύματα της εκτέλεσης στη Λούτσα - Βρέθηκε και δεύτερο κρησφύγετό τους

«Εικονομαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακρόνησο - Σύννεφα διάσπασης, «πυροσβέστης» η Αχτσιόγλου και βολές Τσακαλώτου

«Σε κανέναν κουβέντα παιδιά» - Νέο ηχητικό από τους ασυρμάτους του Blue Horizon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης