Στην 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «F1 in Schools» η ελληνική ομάδα

Στην 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «F1 in Schools» η ελληνική ομάδα

Η Wave Racing  βρέθηκε στην τρίτη θέση μεταξύ 68 ομάδων 

F1-KIDS
Μεταξύ των τριών καλύτερων ομάδων στον παγκόσμιο διαγωνισμό μοντελισμού F1 in Schools βρέθηκε η ελληνική ομάδα Wave Racing, που κατέκτησε την τρίτη θέση μεταξύ 68 ομάδων.

Το F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά προγράμματα στο κόσμο, εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Στο F1 in Schools μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά (Γ’ έως ΣΤ’ τάξη), Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας.
F1-in-Schools-2023_01
Κλείσιμο
F1-in-Schools-2023_03

Η Wave Racing (Ελληνογερμανική Αγωγή + English School of Nicosia Κύπρος) αποτελείται από τους μαθητές: Από την Ελληνογερμανική Αγωγή, Κωνσταντίνος Μουσαμάς, Αποστόλης Πατέλης, Γιάννης Συριόπουλος. Τους συνοδεύει ο καθηγητής Φυσικής της Ελληνογερμανικής Αγωγής Κωνσταντίνος Τάσσης. Από το English School Of Nicosia συμμτέχουν οι: Ηλίας Κιρμίζης, Πάνος Σταύρου, Γαβριήλ Γεωργίου, Αντώνης Αντωνίου και Στέφανος Βλαδιμήρου.

Ο διαγωνισμός έγινε στο περιθώριο του Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 στο νησί Σεντόζα στη Σιγκαπούρη. Στους παγκόσμιους τελικούς που επιτέλους, φέτος διενεργήθηκαν με φυσική παρουσία όλων των συμμετεχόντων, διαγωνίστηκαν συνολικά 68 ομάδες από όλο το κόσμο.

Ο 18ος παγκόσμιος διαγωνισμός ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου και ολοκλήρωθηε  σήμερα. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει με δωρεά του τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων που λαμβάνουν μέρος και στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς αγώνες του F1 in Schools 2023, με σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα κατανεμηθούν τα 2,25 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα αίτια της πλημμύρας στη Θεσσαλία


Φωτογραφίες: 2 χλμ. από το σημείο της εκτέλεσης το κρησφύγετο των 6 στη Λούτσα - Το είχαν νοικιάσει μέσω AirBnb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης