«Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» είχε πει κάποτε ο στράικερ της Εθνικής Αγγλίας ο Γκάρι Λίνεκερ.
Στο Μουντομπάσκετ του 2023 έως οι Γερμανοί κερδίζουν πάντα στο τέλος, όχι όμως στο ποδόσφαιρο, αλλά στο μπάσκετ. Την Κυριακή (15:40, ΕΡΤ, NOVA) η Εθνική Γερμανίας θα παίξει για πρώτη φορά σε τελικό Μουντομπάσκετ με την Εθνική Σερβίας.
Αφού απέκλεισαν τους Αμερικανούς μεγάλος στόχος είναι πλέον το χρυσό. Οι Γερμανοί είναι στους... δρόμους για τον μεγάλο τελικό και ένας Θρύλος του ποδοσφαίρου στη χώρα αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το μπάσκετ.
Ο λόγος για τον Λόταρ Ματέους. Παλιός αντίπαλος του Λίνεκερ, με 5 συμμετοχές σε Μουντιάλ και νικητής το 1990 στη Ρώμη. Ο Λόταρ Ματέους μετά την πρόκριση της Γερμανίας επί των ΗΠΑ στον τελικό έβαλε μια μπλούζα της Μπάγερν Μονάχου και εμφανίστηκε στο γήπεδο μπάσκετ να σουτάρει μια μπάλα ποδοσφαίρου και να την βάζει στο καλάθι.
Μ' αυτό τον τρόπο έδωσε συγχαρητήρια στους μπασκετμπολίστες της Εθνικής Γερμανίας. Μάλιστα έκανε και tag τον Ανδρέας Ομπστ ο οποίος παίζει στην ομάδα της καρδιάς του, την Μπάγερν Μονάχου.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.