Κάια Γκέρμπερ: «Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά θα πέσει» - Το ταξίδι της κόρης της Σίντι Κρόφορντ στη λάμψη
kaia_gerber

Κάια Γκέρμπερ: «Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά θα πέσει» - Το ταξίδι της κόρης της Σίντι Κρόφορντ στη λάμψη

Με το μοναδικό μείγμα χαρίσματος και αποφασιστικότητας που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να αφήσει το δικό της σημάδι

Στον χώρο της μόδας και της ψυχαγωγίας, κάποια αστέρια είναι προορισμένα να λάμπουν από την αρχή. Τέτοια είναι και η περίπτωση της Κάια Γκέρμπερ, που στις αρχές Σεπτεμβρίου έκλεισε τα 22 της χρόνια.

Με γονείς το supermodel Σίντι Κρόφορντ και τον επιχειρηματία Ραντ Γκέρμπερ, η νεαρή καλλονή κληρονόμησε κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή εμφάνιση. Η Σίντι Κρόφορντ, ένα από τα διασημότερα μοντέλα της δεκαετίας του ’90 και ο Ραντ Γκέρμπερ, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, πρόσφεραν στην Κάια ένα μοναδικό μείγμα δημιουργικής καλλιτεχνίας και επιχειρηματικής οξυδέρκειας. Η διαχρονική ομορφιά και η αδιαμφισβήτητη γοητεία της Κρόφορντ κόσμησαν αμέτρητα εξώφυλλα περιοδικών και πασαρέλες, κάνοντάς την όνομα γνωστό σε όλο τον κόσμο. Τα επαγγελματικά εγχειρήματα του Γκέρμπερ από την άλλη, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του στον κλάδο της φιλοξενίας, πρόσθεσαν ένα επιχειρηματικό πνεύμα στο ρεπερτόριο της οικογένειας. Μεγαλώνοντας σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, η Κάια Γκέρμπερ εκτέθηκε από νωρίς στον γοητευτικό κόσμο της μόδας και της ψυχαγωγίας. Ομως, οι γονείς της φρόντιζαν να εξισορροπούν την καριέρα τους με τις ευθύνες τους ως γονέων, διασφαλίζοντας ότι η ανατροφή της κόρης τους είχε τις ρίζες της σε μια αίσθηση κανονικότητας, παρά τη διασημότητά τους.


Η παροιμία «το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει» δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχη όταν πρόκειται για το ταξίδι της Γκέρμπερ στο μόντελινγκ. Με μια μητέρα της οποίας η εμβληματική θέση καθιερώθηκε μέσω του χώρου, ήταν φυσικό ότι η εισαγωγή της Κάια στον κλάδο θα γινόταν νωρίς. Η πρώτη της είσοδος έγινε στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών, όταν εμφανίστηκε σε μια καμπάνια του Young Versace, μια στιγμή που λειτούργησε ως προοίμιο για τη ραγδαία άνοδό της. Αν και η αρχική της έκθεση μπορεί να αντιμετωπίστηκε με περιέργεια και σκεπτικισμό -ερωτήματα σχετικά με τον νεποτισμό στη βιομηχανία και το αν απλά ακολουθούσε τα χνάρια της μητέρας της- το ταλέντο και η αφοσίωσή της γρήγορα διέλυσαν τις όποιες αμφιβολίες. Ακόμη και σε νεαρή ηλικία, επέδειξε την ικανότητα να διοχετεύει μια ποικιλία στυλ και να συλλαμβάνει την ουσία μιας μάρκας ή μιας έννοιας, επιδεικνύοντας δυναμική που ξεπερνούσε κατά πολύ τη διάσημη καταγωγή της.

Οσο μεγάλωνε τόσο αυξανόταν και η αφοσίωσή της στην τέχνη. Μέχρι τα μέσα της εφηβείας της, η Γκέρμπερ είχε ξεκινήσει μια σειρά από αξιοσημείωτες καμπάνιες, συνεργαζόμενη με αξιόλογες φίρμες όπως οι Alexander Wang και Chrome Hearts. Αυτές οι συνεργασίες ανέδειξαν την έμφυτη ικανότητά της να διοχετεύει μια ποικιλία στυλ, αποδεικνύοντας ότι δεν βασιζόταν απλώς στο γνωστό όνομά της για να κερδίσει την προβολή. Με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της και την έντονη αυτοπεποίθησή της ήταν προφανές ότι είχε τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον τίτλο της απογόνου μιας διασημότητας και να καθιερωθεί ως μια υπολογίσιμη δύναμη από μόνη της. Τα εξώφυλλα των περιοδικών και τα editorials άρχισαν να την παρουσιάζουν, εδραιώνοντας τη φήμη της ως ανερχόμενο αστέρι και δείχνοντας ότι βρισκόταν στο κατώφλι κάτι εξαιρετικού.



Εκείνο που κάνει την Γκέρμπερ να ξεχωρίζει από πολλά νεαρά μοντέλα είναι η έμφυτη κατανόησή της για τη μόδα. Η ικανότητά της να αγκαλιάζει διάφορα στυλ, από την υψηλή ραπτική μέχρι το streetwear, έδειξε μια ευελιξία που βρήκε απήχηση τόσο στους σχεδιαστές όσο και στους καταναλωτές. Αυτή η ευελιξία, σε συνδυασμό με την εκπληκτική ομοιότητά της με τη μητέρα της, την εδραίωσε ως πρότυπο μιας νέας γενιάς μοντέλων.

Η άνοδος της Κάια Γκέρμπερ επισφραγίστηκε από μια σειρά εμφανίσεων στην πασαρέλα που ανέδειξαν την ικανότητά της να μεταμορφώνει και να δίνει ζωή σε οποιοδήποτε σύνολο. Το ντεμπούτο της στην πασαρέλα για τον Κάλβιν Κλάιν σηματοδότησε την αρχή ενός καταιγιστικού ταξιδιού που την είδε να κοσμεί τις πασαρέλες καταξιωμένων οίκων μόδας όπως οι Chanel, Marc Jacobs και Prada. Μια από τις πιο μνημειώδεις ανακαλύψεις της ήρθε όταν ορίστηκε το πρόσωπο της συλλογής Ανοιξη/Καλοκαίρι 2018 της Chanel. Η συγκεκριμένη συνεργασία σηματοδότησε ένα σημείο καμπής στην καριέρα της, καθώς την ευθυγράμμισε με μία από τις πιο επιδραστικές μάρκες στον κόσμο. Ως μούσα του Καρλ Λάγκερφελντ, το μοντέλο ενσάρκωσε την κομψότητα και την καινοτομία που αντιπροσωπεύει η Chanel, προωθώντας την περαιτέρω στο διεθνές προσκήνιο. Οταν μπήκε στον κόσμο του μόντελινγκ, οι καλλιτεχνικές της δυνατότητες άρχισαν εξίσου να λάμπουν.


Καθώς η καριέρα της στο μόντελινγκ εκτοξεύτηκε, η Γκέρμπερ βρήκε τον εαυτό της να έλκεται από άλλους δρόμους δημιουργικής εξερεύνησης, με την υποκριτική να βρίσκεται στο επίκεντρο. Το εγχείρημά της στην υποκριτική απέδειξε την ικανότητά της να μεταβαίνει απρόσκοπτα από την πασαρέλα στην οθόνη. Παρόλο που το χαρτοφυλάκιό της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση μπορεί να μην είναι τόσο εκτεταμένο όσο τα επιτεύγματά της στο μόντελινγκ, ο αντίκτυπος που έχει κάνει είναι αναμφισβήτητος. Οι μικροί ρόλοι που έχει αναλάβει έως τώρα έχουν αναδείξει την ευελιξία και την αφοσίωσή της στην τέχνη.

Μεγάλη είναι η επιρροή της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εχει μετατρέψει αποτελεσματικά τη διαδικτυακή της παρουσία σε μια ψηφιακή συζήτηση, όπου οι θαυμαστές της μπορούν να αλληλεπιδρούν, να συζητούν και να εμπνέονται από τις προσπάθειές της. Η δέσμευσή της με τους θαυμαστές της ξεπερνά τα επιφανειακά likes και σχόλια - συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά, συζητώντας συχνά θέματα σημαντικά για εκείνη, από τη θετικότητα του σώματος μέχρι την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία. Σε πλατφόρμες όπως το Instagram και το Twitter, το feed της Γκέρμπερ αναδεικνύει την έμφυτη ικανότητά της να τραβάει την προσοχή. Η έντεχνη επιλογή των εικόνων και οι στοχαστικές λεζάντες προσφέρουν ένα μείγμα στυλ, χιούμορ και γνήσιας έκφρασης που βρίσκουν ανταπόκριση στο ποικίλο κοινό της. Επιπλέον, η επιλογή του περιεχομένου της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από το να μοιράζεται τα επαγγελματικά της επιτεύγματα μέχρι στιγμές ευαλωτότητας, παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής της. Μέσω αυτής της διαδραστικής εμπλοκής, η 22χρονη δημιουργεί μια αίσθηση κοινότητας μεταξύ των οπαδών της. Οι ακόλουθοί της δεν τη θαυμάζουν μόνο ως μοντέλο, αλλά και ως πρότυπο. Η αίσθηση προσωπικής σύνδεσης καθιστά την πλατφόρμα της κάτι περισσότερο από μια βιτρίνα για επιμελημένες εικόνες - γίνεται κόμβος διαλόγου και κοινών εμπειριών.

Καθώς η Κάια Γκέρμπερ συνεχίζει να εξερευνά τα δημιουργικά της ταλέντα, το μέλλον επιφυλάσσει απεριόριστες δυνατότητες. Με το μοναδικό μείγμα χαρίσματος και αποφασιστικότητας που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να αφήσει ανεξίτηλο σημάδι όχι μόνο στον κόσμο της μόδας και της ψυχαγωγίας, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της τέχνης και
του πολιτισμού.

Φωτογραφίες: Splashnews.com / IDEAL IMAGE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης