Σαμπαλένκα: Εκπλήρωσε την υπόσχεση στον πατέρα της ανεβαίνοντας στο Νο1 του κόσμου στο τένις

Σαμπαλένκα: Εκπλήρωσε την υπόσχεση στον πατέρα της ανεβαίνοντας στο Νο1 του κόσμου στο τένις

Ο πατέρας της Αρίνα Σαμπαλένκα «έφυγε» από τη ζωή το 2019 έχοντας όνειρο να την δει στην κορυφή και η τενίστρια την Δευτέρα θα είναι και επίσημα το νέο Νο1

27632206
Η Αρίνα Σαμπαλένκα μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό της Ίγκα Σβιόντεκ στο US Open ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις γυναικών.

Η 25χρονη Λευκορωσίδα που στις αρχές του 2023 κέρδισε το Australian Open θα είναι και επίσημα στο Νο1 στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 (μια ημέρα μετά το US Open) αλλά ήδη νιώνει χαρούμενη που εκπλήρωσε το όνειρο του πατέρα της.


Κλείσιμο

Ο Σεργκέι, ήταν παλιός πρωταθλητής του χόκεϊ επί πάγου και πέθανε ξαφνικά το 2019 σε ηλικία 43 ετών. «Η ζωή μου άλλαξε μετά από τον θάνατο του πατέρα μου», είχε πει το 2021 η Αρίνα και συνέχισε: «Ήταν κάτι απροσδόκητο.

Ήταν μόλις 43 ετών. Δεν ήθελα να το συζητώ. Μετά από τον θάνατο του πατέρα μου κατάλαβα πως υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα στη ζωή.Παλεύω προσπαθώ να πετύχω αυτό που ήθελε ο πατέρας μου. Να φτάσω στο Νο1. Μου δίνει δύναμη αυτή η σκέψη».

Η Αρίνα Σαμπαλένκα που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και στη Φλόριντα κοιμόταν την ώρα που έχανε η Σβιόντεκ και εκείνη ανέβαινε στην κορυφή και δήλωσε για την ... επιτυχία της: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήθελα να χάσει. Μετά και από κάποιες εκπλήξεις που γίνανε, την περίμενα στον τελικό. Και σκεφτόμουν ότι θα έκανα την καλύτερη προσπάθειά μου για να είμαι και εγώ στον τελικό και να κριθούν όλα στο γήπεδοΟπότε απ' αυτή την οπτική είναι λυπηρό, αλλά εννοείται πως χάρηκα γιατί δεν είναι και ότι απλά έπεσε λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού. Όλη τη χρονιά παίζω καλά και της δημιούργησα πίεση. Ήμουν ταυτοχρόνως λυπημένη και χαρούμενη. Σίγουρα δεν ήθελα το Νο.1 μ' αυτόν τον τρόπο, ήθελα να παλέψω γι' αυτό».

Αποκάλυψε δε ότι της έστειλε μήνυμα και ο Τζόκοβιτς για να την συγχαρεί. H Αρίνα Σαμπαλένκα έχει κερδίσει 13 τίτλους στο απλό και 6 στο διπλό ανάμεσα στους οποίους είναι και το US Open 2019 και το Australian Open 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Daniel»: Απίστευτες εικόνες - Γέφυρα καταστρέφεται μέσα σε δευτερόλεπτα από τα ορμητικά νερά

Βασίλης Στίγκας: Στηρίζει Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθήνας, επιμένει στα περί «Μαφίας» ο αρχηγός των «Σπαρτιατών»

Burning Man: Βίντεο καταγράφει τη «μαζική έξοδο» των επισκεπτών του φεστιβάλ που «πνίγηκε» στη λάσπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης