Ιτούδης: «Να μας βοηθήσει η ήττα για τον τελικό με τη Νέα Ζηλανδία, πήραμε το μάθημα»
Εθνική Ανδρών στρέφεται στην do-or-die αναμέτρηση με τη Νέα Ζηλανδία και ο Δημήτρης Ιτούδης παραδέχθηλκε πως η Ελλάδα πρέπει να παίξει πιο σκληρά αν θέλει να έχει πιθανότητες πρόκρισης
Η Ελλάδα θα παίξει την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Mundobasket 2023 κόντρα στη Νέα Ζηλανδία (30/8, 15:40) και ο Δημήτρης Ιτούδης εξήγησε πως η Εθνική θα βρει απέναντί της μια πολύ δυναμική ομάδα.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από την ήττα από την Team USA: «Συγχαρητήρια στις ΗΠΑ, ήταν η καλύτερη ομάδα. Θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι αντίπαλοι ήταν πολύ εύστοχοι, έβαλαν σχεδόν όλες τις βολές τους, ενώ εμείς χάσαμε 36 σουτ και πήραμε μόνο 7 επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που δείχνει πολλά. Δεν ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας. Ελπίζω όμως να μας βοηθήσει για τον τελικό με τη Νέα Ζηλανδία. Μπράβο στις ΗΠΑ, έχουν πολλή ποιότητα και θεωρώ πως μπορούν να φτάσουν ως το τέλος της διοργάνωσης».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε τη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά και να πάρουμε τα ριμπάουντ. Είναι μια πολύ δυναμική ομάδα και το να έχουμε την ίδια σκληράδα θα είναι ένα από τα κλειδιά. Οι ΗΠΑ σήμερα ήταν καλά προετοιμασμένες, είχαν καλή αμυντική στρατηγική και έδειξαν να μας σέβονται σεβόμενοι το παιχνίδι και κάθε αντίπαλο. Πήραμε το μάθημα για το πώς πρέπει να παίζουμε με συγκεκριμένες πεντάδες και υποθέτω πως θα γίνει και μεθαύριο. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς, γιατί δεν είμαστε και τόσοι πολλοί».
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.