Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Οι Έλληνες «μίλησαν» στο φινάλε για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Οι Έλληνες «μίλησαν» στο φινάλε για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Φώτης Ιωαννίδης και Κώστας Γαλανόπουλος έδειξαν το δρόμο για τις ομάδες τους όταν η μπάλα «έκαιγε» - Δείτε βίντεο

alexandropoulos-ioannidis-galanopoulos-xr
Άκρως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστει η μέχρι τώρα πορεία των ελληνικών ομάδων στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Με εξαίρεση τον Άρη που αποκλείστηκε μαχόμενος στα πέναλτι από την Ντινάμο Κιέβου, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν ήδη «τσεκάρει» εισιτήριο για τα πλέι οφ Europa, Conference και Champions League, ενώ η ΑΕΚ παίζει αύριο στη Νέα Φιλαδέλφεια με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ με στόχο να «τελειώσει» τη δουλειά που ξεκίνησε στην Κροατία. Το ευχάριστο για όλες τις ομάδες, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πως εκείνοι που βρίσκουν τις λύσεις στις δύσκολες στιγμές είναι Έλληνες νεαροί παίκτες.

Σωτήριος Αλεξανδρόπουλος

Μέχρι στιγμής η κάθε ομάδα έχει αναδείξει τον δικό της πρωταγωνιστή και για τον Ολυμπιακό στο Βέλγιο αυτός δεν ήταν άλλος από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο που αποδείχθηκε... σωτήριος για την ομάδα του Πειραιά η οποία δυσκολευόταν πολύ απέναντι στην Γκενκ των δέκα παικτών. Με ένα καθαρότατο μαρκάρισμα και ένα φοβερό σουτ που άφησε άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο Αλεξανδρόπουλος έβαλε «χρυσό» γκολ δίνοντας την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους» και κερδίζοντας περισσότερο χρόνο δίχως σύννεφα για να «δέσει» το νέο σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuv3dd4s6xfd)


Κλείσιμο
Η μαχητικότητα και το πάθος που έδειξε ο 21χρονος Έλληνας χαφ έχει «κερδίσει» τον κόσμο της νέας του ομάδας. Στο πρώτο παιχνίδι με την Γκενκ στον Πειραιά ο Μαρτίνεθ έβαλε τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και της Σπόρτινγκ στο 63ο λεπτό και ο κόσμος τον... αποθέωσε. Πράγμα διόλου σύνηθες, ειδικά για ένα τόσο απαιτητικό κοινό όπως οι Πειραιώτες. Η προοπτική που δείχνει όμως με το παιχνίδι του, το πάθος και φυσικά το γεγονός η «ίντριγκα» ότι προέρχεται από τον «αιώνιο» αντίπαλο έχουν... ψήσει τον κόσμο του Ολυμπιακού που φαίνεται πως θέλουν να τον βλέπουν βασικό. 

Το ψυχρό αίμα του Φώτη Ιωαννίδη

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει κερδίσει από πέρυσι κιόλας τους φίλους του Παναθηναϊκού οι οποίοι του τρέφουν μεγάλη αγάπη. Το έχει κερδίσει αυτό μέσα στο γήπεδο καθώς ο 23χρονος διεθνής Έλληνας, μπορεί να μην ήταν -στη θεωρία έστω- το βασικό σέντερ φορ της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως με τη δουλειά του κέρδισε επάξια τη θέση του στην ενδεκάδα σε αρκετά ματς. Μάλιστα, η λατρεία προς το πρόσωπό του προέκυψε από το γεγονός πως ήταν εκείνος που ξεκλέιδωνε πέρυσι πολύ σημαντικά παιχνίδια. Σκόραρε όταν όλα έδειχνα πως δύσκολα θα μπει γκολ. Μιλούσε στα μεγάλα παιχνίδια και ήταν πάντα σημείο αναφοράς στους αγώνες είτε με κάποιο γκολ, είτε για ασιστ, είτε για την ψυχωμένη εμφάνισή του.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cutgtobf51vd)
 

Στο Βελοντρομ, εκεί που άλλοι θα έτρεμαν εκείνος ύψωσε ανάστημα και ανέλαβε μια πολύ δύσκολη εκτέλεση πέναλτι. Σε ουσιαστικά «νεκρό» χρόνο, σε ένα κατάμεστο στάδιο, σε μια τόσο κομβική στιγμή κόντρα στην Μαρσέιγ, το παιδί από την Φωκίδα πήρε την μπάλα δίχως δεύτερη σκέψη, αντιμετώπισε τα mind games των αντιπάλων του, πήρε φόρα από τα έντεκα βήματα και έκανε μια μυθική εκτέλεση. Το ίδιο έκανε και στην διαδικασία των πέναλτι, δείχνοντας πως αυτό το παιδί «δεν νιώθει». Κέρδισε έτσι ακόμα περισσότερο την λατρεία του κόσμου του Παναθηναϊκού, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει πως η Ελλάδα βγάζει... ξανά επιθετικούς.

«Η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις στιγμές θες να είσαι ήρεμος. Εννοείται πως υπάρχει άγχος αλλά πρέπει να το καταπολεμήσεις και να εκτελέσεις με κρύο αίμα. Το κατάφερα σήμερα και στα δύο χτυπήματα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό», δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα με την Μαρσέιγ.

Η υψωμένη γροθιά του Γαλανόπουλου

Η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει πάρει ακόμα την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, όμως η νίκη της στο Μάκσιμιρ του Ζάγκρεμπ απέναντι στην Ντινάμο την έχει βάλει σε θέση φαβορί. Για να το πετύχει αυτό η Ένωση χρειαζόταν η συμβολή ενός ακόμα Έλληνα. Και μάλιστα του Κώστα Γαλανόπουλου.

Ο νεαρός χαφ της ΑΕΚ βρίσκεται από 14 ετών στην οικογένεια της Ένωσης, έχει περάσει πολλά στα «κιτρινόμαυρα» και η τελευταία τριετία ήταν πολύ δύσκολη για εκείνον καθώς ενώ βρισκόταν στο peak της καριέρας του υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Η αποθεραπεία του δεν έγινε σωστά λόγω του πρώτου κύματος του κορωνοϊού και το ένα έφερε το άλλο. Από τα Τάρταρα κατάφερε και επέστρεψε με ένα γκολ που θα μείνει σίγουρα στην ιστορία τόσο για την σημαντικότητά του, όσο και για τον πανηγυρισμό του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cutdwm9jr5w1)


Η εικόνα του 25χρονου διεθνούς μέσου με υψωμένη γροθιά και το μαύρο περιβραχιόνιο του πένθους για τον Μιχάλη, μπροστά από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ ήταν πιο δυνατή και από την ίδια τη νίκη της Ένωσης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ ήταν ο πρώτος στην ευρωπαϊκή ιστορία του Δικεφάλου που δεν είχε ούτε έναν Έλληνα στην αρχική του ενδεκάδα. Ο Γαλανόπουλος μπήκε και έδωσε την απάντησή του σε αυτό το στατιστικό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuv5i1ptldqp)


Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΑΣ-Πυροσβεστική: Σεβαστή η αγανάκτηση των οδηγών, μοναδικός μας γνώμονας η ασφάλειά τους

Πέθανε η Μαρία Ψαθά, κόρη του Δημήτρη Ψαθά

Η Τσουκαρίτσκι αντίπαλος του Ολυμπιακού στα playoff του Europa League, η Χαρτς του ΠΑΟΚ στο Conference
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης