Super Cup: Η 10χρονη από τη Βέροια που μπήκε με τον Τσέφεριν στο «Καραϊσκάκης» για την απονομή

Super Cup: Η 10χρονη από τη Βέροια που μπήκε με τον Τσέφεριν στο «Καραϊσκάκης» για την απονομή

Η Λουκία Κασαμάκη, ένα κορίτσι με οπτική αναπηρία, ήταν μαζί με τον Λέανδρο, τα δύο παιδιά που επέλεξε το Foundation for Children της UEFA να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του τελικού

loukia3
Ο τελικός του UEFA Super Cup μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο Φάληρο.

Πέραν του αγωνιστικού ενδιαφέροντος που είχε η βραδιά και την παρουσία δεκάδων παγκοσμίων αστέρων του ποδοσφαίρου και των δύο ομάδων, η Βέροια «καμάρωσε» για το δικό της αστέρι.



Ο λόγος για την 10χρονη Λουκία Κασαμάκη, ένα χαρισματικό πλάσμα από την Βέροια με οπτική αναπηρία, που μαζί με τον 11χρονο Λέανδρο από την Θεσσαλονίκη, επίσης με αναπηρία όρασης, ήταν τα δύο παιδιά της καμπάνιας «A ball for all» που το Foundation for Children της UEFA επέλεξε να συμμετάσχουν στον τελικό, σε συμπεριληπτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την παραμονή και ανήμερα του αγώνα.

ceferin_loukia3


Η Λουκία και ο Λέανδρος είχαν την ευκαιρία, την παραμονή του αγώνα, να συναντήσουν τους παίκτες των δύο ομάδων, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτυ και της κατόχου του Europa League Σεβίλλης, να συμμετέχουν στην τελευταία προπόνηση και να παίξουν μαζί τους με την ειδική μπάλα για παιδιά με οπτική αναπηρία, που δημιούργησε η «A ball for all». Η Λουκία είχε επίσης την ευκαιρία να πάρει και συνέντευξη από έναν παίκτη από κάθε ομάδα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuuabksmd429)
Κλείσιμο


Την βραδιά του τελικού, κρατώντας τα χέρια των παικτών, συνόδευσαν στον αγωνιστικό χώρο την επίσημη ενδεκάδα των δύο ομάδων.

Οι συγκινητικές στιγμές όμως συνεχίστηκαν, καθώς την Λουκία και την οικογένειά της περίμενε άλλη μια έκπληξη. Η 10χρονη είχε τη χαρά να σταθεί ανάμεσα στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο της UEFA κατά την απονομή των μεταλλίων, ενώ την πλησίασε και τη φιλησε και ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα.

loukia1
loukia3
loukia4



Τι είχε πει η Λουκία Κασαμάκη για την συμμετοχή της στον τελικό Super Cup

«Ζω στη Βέροια, στη Βόρεια Ελλάδα. Το πάθος μου είναι να ακούω, να παίζω και να συνθέτω μουσική. Επίσης μου αρέσει να κάνω αθλητισμό και να μαθαίνω ξένες γλώσσες όπως Αγγλικά, Ιταλικά. Θα ήθελα πολύ να πάρω μια συνέντευξη από έναν ποδοσφαιριστή του Super Cup της UEFA και είμαι ευγνώμων για όσους έκαναν την επιθυμία μου πραγματικότητα και να συμμετάσχουν σε αυτή την καταπληκτική διοργάνωση!»

Πηγή: Veriotis.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η υποπαραλλαγή Eris μέσα από πέντε ερωτήματα - Πότε θα έρθει το νέο εμβόλιο

Θεσσαλονίκη: «Δεν κατάλαβα τίποτα», λέει ο οδηγός του φορτηγού από το φρικτό δυστύχημα

Αργεντινή: Λεωφορείο πήρε φωτιά στη μέση του δρόμου - Έτρεχαν να σωθούν οι επιβάτες, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης