UEFA Super Cup, Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 1-1 (5-4): Κούπα στα πέναλτι στον Πειραιά για τους «Πολίτες»

UEFA Super Cup, Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 1-1 (5-4): Κούπα στα πέναλτι στον Πειραιά για τους «Πολίτες»

Ο Γκούντελι έστειλε στο δοκάρι το τελευταίο πέναλτι και έδωσε την κούπα στη Σίτι - Στο 1-1 η κανονική διάρκεια - Στο 25' με κεφαλιά ο Εν Νεσίρι άνοιξε το σκορ για τη Σεβίλλη και στο 63' ισοφάρισε ο Πάλμερ

manchestercity-sevila-m3
Για πρώτη φορά νικήτρια του ευρωπαϊκού Supercup η Μάντσεστερ Σίτι! Το χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» φιλοξένησε τους τρεμπλούχους Πολίτες και τη νικήτρια του Europa League, Σεβίλλη, κι έγινε ο καμβάς στον οποίο οι Άγγλοι ζωγράφισαν το παρθενικό Supercup στην τροπαιοθήκη τους, παρ'ότι έμειναν πίσω στο σκορ. Στα 90 λεπτά Σίτι και Ανδαλουσιανοί έμειναν στο 1-1, όμως στη διαδικασία των πέναλτι οι Πολίτες χάρη στην άστοχη εκτέλεση του Γκούντελι, άνοιξαν λογαριασμό στους τίτλους της σεζόν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuua5ejjoys1)


Για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε την μπάλα στα πόδια αλλά οι καλά στημένοι Ανδαλουσιανοί μπόρεσαν να την περιορίσουν και να την κρατήσουν μακριά από την εστία τους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuu6u5zferkh)


Ουσιαστικά, η μοναδική πραγματικά καλή στιγμή των Πολιτών στο πρώτο 45λεπτο ήρθε από στημένη μπάλα και μόλις στο 7ο λεπτό.

Οι παίκτες τους άλλαξαν την μπάλα από το κόρνερ, ο Πάλμερ σέντραρε από τα αριστερά, όμως ο Μπόνο με εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε την καρφωτή κεφαλιά του Άκε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuu7dyepl0up)
Κλείσιμο


Ο Μαροκινός με άνεση είπε «όχι» και στο φαλτσαριστό σουτ του Γκρίλις στο 17', τα πάντα άλλαξαν όμως οκτώ λεπτά αργότερα.

Στο πρώτο της υποσχόμενο ανέβασμα, στο 25', η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ. Ο Ακούνια με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Εν Νεσίρι κι εκείνος, αφού πήδηξε στον... Θεό και ανάμεσα σε Γκβάρντιολ και Άκε, έκανε το 1-0 με δυνατή κεφαλιά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuu7shy53u2x)


Η Σίτι δυσκολευόταν να βρει τους χώρους και να «σπάσει» το μπλόκο της ομάδας του Μεντιλίμπαρ που έπαιζε πλέον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, στην αρχή της επανάληψης οι Άγγλοι κινδύνευσαν να δεχθούν και δεύτερο τέρμα.

Στο 50' η Σεβίλλη ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, ο Οκάμπος πέρασε μαγικά τον Γουόκερ αλλά ο Εν Νεσίρι από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 και λίγο αργότερα το... πλήρωσε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuu7x7zwt0rt)


Στο 63ο λεπτό ο Ρόδρι με φοβερά φάλτσα σημάδεψε τον Πάλμερ στην περιοχή κι ο νεαρός εξτρέμ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuu91tmxt5qp)


Αμέσως μετά ο Εν Νεσίρι, που ταλαιπώρησε τους στόπερ των Πολιτών, έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Έντερσον να του λέει ξανά «όχι» σε τετ α τετ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuu94iolfr29)


Η Μάντσεστερ Σίτι από εκείνο το σημείο πίεσε περισσότερο και έκλεισε στα καρέ της τη Σεβίλλη, όμως ο Μπόνο στο 69' ήταν εκεί για να σταματήσει το όμορφο πλασέ του Πάλμερ από το ύψος της περιοχής. Το ίδιο συνέβη και με την κεφαλιά ψαράκι του Άκε στο 90', με το παιχνίδι να οδηγείται στη διαδικασία των πέναλτι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuua3mc8c7ap)


Εκεί οι Πολίτες ήταν «απόλυτοι» στα χτυπήματά τους και με τον Γκούντελι να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο στο τελευταίο πέναλτι της Σεβίλλης, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στη νίκη και το πρώτο Supercup της ιστορίας της!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuuabksmd429)


Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Άκε, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Φόντεν, Πάλμερ (85' Άλβαρες), Γκρίλις, Χάαλαντ

Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας (83' Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελι, Ακούνια, Χορδάν, Ράκιτιτς, Τόρες (74' Σάντσεθ), Οκάμπος, Λαμέλα (90+3' Σούσο), Εν Νεσίρι (90+3' Μιρ)


Ήταν ο πρώτος τελικός συλλόγων της  UEFA που διεξήχθη στην Ελλάδα μετά από 16 χρόνια, από τότε που η Μίλαν κέρδισε τη Λίβερπουλ με 2-1 στον τελικό του UEFA Champions League στην Αθήνα το 2006/07.

5946843
5946808
5946840


000_33R84FY
000_33RC87C
000_33R93UP
000_33R93V8
000_33R93VX
5947104
5947117
5947083
5947086







Ειδήσεις σήμερα:

Οπαδική βία: Τα 4+2 μέτρα Μητσοτάκη - Ακόμα και αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν χρειαστεί

Έγκλημα στην Ευρυτανία: «Σκότωσα τον αδερφό μου, θέλω να παραδοθώ» είπε ο δράστης στην Αστυνομία

Λίλι Άλεν: Ήμουν 12 χρονών όταν έκανα πρώτη φορά σεξ, ξύπνησα την άλλη μέρα κι ο πατέρας μου είχε καλέσει την αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης