Champions League: Η Κοπεγχάγη απέκλεισε τη Σπάρτα Πράγας που περιμένει τον... χαμένο του ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Champions League: Η Κοπεγχάγη απέκλεισε τη Σπάρτα Πράγας που περιμένει τον... χαμένο του ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Μετά το χορταστικό 3-3 των 120 λεπτών, η Κοπεγχάγη λύγισε στα πέναλτι τη Σπάρτα στην Πράγα - Πρόκριση στο ρελαντί για τη Γαλατά - Στα play-off οι Ρέιντζερς Αϊντχόφεν, Ράκοβ, Μακάμπι και Μπράγκα

Collage_Maker-16-Aug-2023-12-34-AM-8512
Σε ένα τρελό ματς με πολλά γκολ κι ανατροπές, η Κοπεγχάγη λύγισε τη Σπάρτα Πράγας στα πέναλτι (4-2) μετά την ισορροπία του χορταστικού 3-3 για να περάσει στα play-off του Champions League και να στείλουν τους Τσέχους στο Europa. Μόλις στο 1΄οι Δανοί φρόντισαν να δείξουν τις διαθέσεις τους ανοίγοντας το σκορ με τον Λάρσον, όμως στο 80΄ο Μπιρμάνσεβιτς ισοφάρισε για να στείλει το ματς στην παράταση.

Εκεί όπου μάλιστα οι Τσέχοι πήραν δυο φορές το προβάδισμα με γκολ των Λάτσι (105΄) και Ολατούντζι (107΄), όμως η Κοπεγχάγη βρήκε και τις δυο φορές την απάντηση με τον τον Κλάεσον στο 105+3΄και 112΄αντίστοιχα. Τελικά ο νικητής κρίθηκε στα πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι και να παίρνουν την πρόκριση, με τη Σπάρτα πλέον περιμένει τον χαμένο του ζευγαριού ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο Europa League.

Η Μπράγκα διέλυσε την Τόμπολα και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ στα play-off του Champions League

Στα play-off του Champions League η Μπράγκα με συνοπτικές διαδικασίες. Οι Πορτογάλοι διέλυσαν και στο ματς της Σερβίας την Τόμπολα με 4-1 και πλέον περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ στον επόμενο γύρο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να δώσουν διαδικαστικό χαρακτήρα στον αγώνα από το πρώτο εικοσάλεπτο, αφού τα γκολ των Πίτσι (9΄), Μπρούμα, Ντζάλο (16΄) και Αλ Μουστράτι (20΄) διαμόρφωσαν το 4-0. Το μόνο που κατάφεραν οι Σέρβοι ήταν να πετίχουν το γκολ της τιμής με τον Ρακόνιατς στο 40΄

Στο ρελαντί η Γαλατά

Η Γαλατάσαραϊ χωρίς καν να ιδρώσει νίκησε την Ολίμπα Λιουμπλιάνας με 1-0 στη ρεβάνς του 3-0 της Σλοβενίας και πέρασε στα play-offs του Champions League. Το γκολ που τελείωσε και... διαδικαστικά το θέμα πρόκρισης το πέτυχε ο Μάουρο Ικάρντι με 1-0. Η Τσιμ Μπομ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 65’ αποβλήθηκε ο Λούκας Τορέιρα.

Στα play-off οι Ρέιντζερς και Αϊντχόφεν

Κλείσιμο
Πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League πανηγύρισαν επίσης και οι Ρέιντζερς με την Αϊντχόφεν. Οι Σκωτζέσοι άντεξαν στην έδρα της μαχητικής Σερβέτ και με το τελικό 1-1 σφράγισαν την παρουσία τους στα play-off, ενώ η Αϊντχόφεν έκανε το 2Χ2 απέναντι στην Στουρμ Γκρατς με νίκη 3-1 μέσα στην Αυστρία.

Η Ράκοβ των Ελλήνων έκανε το 2Χ2 απέναντι στον Άρη Λεμεσού

Η Ράκοβ ολοκλήρωσε τη δουλειά στη ρεβάνς της Κύπρου απέναντι στον Άρη Λεμεσού και με τη νίκη 1-0 σφράγισε την πρόκριση στα play-off του Champions League. Με τους Σβάρνα - Παπανικολάου να ξεκινούν στο βασικό σχήμα και με «προστασία» τη νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς, οι Πολωνοί έκαναν το 2Χ2 στην Κύπρο και φτάνουν με... φόρα στα play-off. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Τούντορ στο 49΄σφραγίζοντας το διπλό για την ομάδα του.

Πρόκριση και για τη Μακάμπι Χάιφα

Πρόκριση πανηγύρισε και η Μακάμπι Χάιφα, η οποία επικράτησε 3-1 της Σλόβαν Μπρατισλάβας του Κυριάκου Σαββίδη και πέρασε στον επόμενο γύρο. Οι Πιερό και Σαμπά έβαλαν τις βάσεις στο πρώτο μέρος για το 2-0, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Τόλιτς, αλλά ο Νταβίντ σφράγισε τη δεύτερη νίκη των Ισραηλινών στο «ζευγάρωμα» για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.




Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Οι χούλιγκαν στη φυλακή, οι ομάδες προ των ευθυνών τους - Τι θα πει ο Μητσοτάκης σε Τσέφεριν και τους «4» μεγάλους

Ουκρανία: «Παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ;» - Γελοία πρόταση, απαντά το Κίεβο

Σεν Τροπέ: Πλούσιος Ιταλός έφαγε «κατσάδα» από σερβιτόρο επειδή «άφησε μόνο 500 ευρώ φιλοδώρημα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης